Przepis na kwestia

Sernik ten zrobiłam po usłyszeniu opinii swojej Siostry, która była nim dosłownie zachwycona. Jako, że u mnie w domu serniki królują długo nie trzeba było mnie do tego namawiać. Przepis z Kwestia Zobacz więcej
O diecie w chorobach tarczycy takich jak nadczynność, niedoczynność i hashimoto pisałam już jakiś temu (posty znajdziecie w zakładce Trochę Zdrowia), ale postanowiłam wrócić do tego tematu a Zobacz więcej
Archiwum bloga lipiec (1) czerwiec (3) maj (4) kwiecień (4) marzec (6) luty (6) styczeń (9) grudzień (4) listopad (8) październik (11) wrzesień (4) sierpień (3) lipiec (6) czerwiec (10) maj (11) Zobacz więcej
agat88
agat88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słońce, kredki i muffiny
Kwestia interpretacji

Kwestia interpretacji 55

Co kto powie to jedno, a co pomyśli to drugie. Agato-Konrad w trochę inszej odsłonie. Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pork&Bacon
Kwestia czasu

Kwestia czasu 61

Już niedługo przy Wierzbowej nowa moda na hot-dogi. Hamburgerów już pełno. A taka odsłona bułki z parówką może być ciekawa. Zobacz więcej
Pewniak teoretyk to taki typ człowieka, który wszystko wie i najlepiej wie, jeśli okaże się że wie tyle co Ty, to i tak wie lepiej od Ciebie. Wszystko co zrobisz jest poddane szczegółowej krytyce i Zobacz więcej
Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
węgry - kwestia tradycji

węgry - kwestia tradycji 131

przedwczoraj uczestniczyłam w przemiłym spotkaniu w szynku old fashioned (o czym postaram się w weekend napisać). były to gawędy o jedzeniu przy jedzeniu, więc oczywiście nie zabrakło ploteczek, które Zobacz więcej
Prześlij komentarz Dziękuję Ci za odwiedziny. Jeśli jesteś "Anonimowy/a", proszę podpisz się np. nickiem a będzie mi miło :) Zapraszam ponownie i życzę smacznego! Zobacz więcej
Anya K
Anya K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Inspiracje z Północy
Kwestia miar i wag

Kwestia miar i wag 65

W skandynawskich przepisach główną miarą zarówno produktów płynnych jak i sypkich jest decylitr (dl; małe przypomnienie z matematyki: 1dl = 100ml). Z kolei w brytyjskich przepisach, często miarą jest Zobacz więcej
Chciałabym Wam dzisiaj pokazać tort, który przygotowałam z okazji wizyty moich rodziców - częściowo był to tort urodzinowy mojego taty. Szukając przepisu miałam trudne zadanie, bo musiał spełniać Zobacz więcej
Oto wpis, w którym Chimek króciutko kreśli obraz ziemniaka, potem pisze nieco o tym, co przed ziemniakiem było i jak się paśli księża profesorowie na UJ Zobacz więcej
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/ciecierzyca/hummus/przepis.html Jeden z moich absolutnie ulubionych przepisów - prosty, szybki, pyszny. Robiłam już wiele razy, ale zawsze znika tak szybko, Zobacz więcej
Dziś w roli głównej wystąpi sezam, nie zabraknie też kokosa i chałwy. Żeby nie było za słodko, całość dopełni smak dżemu porzeczkowego. Przygotuj: Ciasto : 3 szkl. mąki pszennej szkl. cukru pudru Zobacz więcej
Kwestia Smaku – Browar Stu Mostów Wrocław. Krótka relacja Gdybym zaczęła od „zostałam ostatnio zaproszona…” skłamałabym już w pierwszym zdaniu. Zaproszenie na wydarzenie, o którym dzisiaj piszę, nieco Zobacz więcej
Połączenie mięsa z owocami nie zawsze wychodzi na dobre. Wiem to z własnego doświadczenia. Są takie mięsa, które moje kubki smakowe tolerują tylko w wersji ostrej np. żeberka.Zakaz łączenia smaku Zobacz więcej
Potrzebne: ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 150 g masła (zimnego) 6 łyżek lodowatej wody 5 łyżek wiórków kokosowych opcjonalnie, dodatkowo inny tłuszcz: 3 łyżki smalcu Zobacz więcej
Co zrobić kiedy na klei się rozmowa szef kuchni-dziennikarz. Asem w rękawie, by powrócił żar dyskusji jest bloger kulinarny. Spośród wszystkich szefów kuchni z którymi miałam okazję porozmawiać ŻADEN Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ciasto na tym spodzie w Sylwestra, dwa lata temu, kiedy to Babette, w wielkim stylu, wniosła je w toruńskie progi :) Smakowało wszystkim, i małym, i dużym, a następnego dnia, w Zobacz więcej
Na początku grudnia, jeszcze przed premierowym wydaniem czasopisma zaprezentowałam Wam na blogu przecieki dotyczące artykułów, które miały znaleźć się w ostatnim w 2016 roku numerze Food Forum. Od 16 Zobacz więcej