kwestia

piec chleba. :) Lepienie pierogów wg Pewniaka teoretyka jest tak proste jak budowa cepa, Pewniak teoretyk opowie Ci w szczegółach jak należy lepić pierogi, ale nigdy w życiu nie zrobił ani jednego Zobacz więcej
Warsztaty fotografii kulinarnej – kwestie organizacyjne Napisane Luty 17, 2012 przez Klaudyna Hebda w Fotografia kulinarna | | Dzień dobry, Dziś, po przemyśleniu sprawy, chciałam Wam przekazać kilka Zobacz więcej
Sernik ten zrobiłam po usłyszeniu opinii swojej Siostry, która była nim dosłownie zachwycona. Jako, że u mnie w domu serniki królują długo nie trzeba było mnie do tego namawiać. Przepis z Kwestia Zobacz więcej
Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych Zobacz więcej
Kwestia Smaku – Browar Stu Mostów Wrocław. Krótka relacja Gdybym zaczęła od „zostałam ostatnio zaproszona…” skłamałabym już w pierwszym zdaniu. Zaproszenie na wydarzenie, o którym dzisiaj piszę, nieco Zobacz więcej
Chciałabym Wam dzisiaj pokazać tort, który przygotowałam z okazji wizyty moich rodziców - częściowo był to tort urodzinowy mojego taty. Szukając przepisu miałam trudne zadanie, bo musiał spełniać Zobacz więcej
akurat działa. Tarczyca to sterownik całego organizmu, zwłaszcza metabolizmu. Jest kilka kwestii na które chciałabym zwrócić uwagę. Kwestia pierwsza - obserwacja Choroby tarczycy diagnozowane są Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pork&Bacon
Kwestia czasu

Kwestia czasu 52

0
Już niedługo przy Wierzbowej nowa moda na hot-dogi. Hamburgerów już pełno. A taka odsłona bułki z parówką może być ciekawa. Zobacz więcej
Co kto powie to jedno, a co pomyśli to drugie. Agato-Konrad w trochę inszej odsłonie. Zobacz więcej
Prześlij komentarz Dziękuję Ci za odwiedziny. Jeśli jesteś "Anonimowy/a", proszę podpisz się np. nickiem a będzie mi miło :) Zapraszam ponownie i życzę smacznego! Zobacz więcej
przedwczoraj uczestniczyłam w przemiłym spotkaniu w szynku old fashioned (o czym postaram się w weekend napisać). były to gawędy o jedzeniu przy jedzeniu, więc oczywiście nie zabrakło ploteczek, które Zobacz więcej
W skandynawskich przepisach główną miarą zarówno produktów płynnych jak i sypkich jest decylitr (dl; małe przypomnienie z matematyki: 1dl = 100ml). Z kolei w brytyjskich przepisach, często miarą jest Zobacz więcej
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/ciecierzyca/hummus/przepis.html Jeden z moich absolutnie ulubionych przepisów - prosty, szybki, pyszny. Robiłam już wiele razy, ale zawsze znika tak szybko, Zobacz więcej
Archiwum bloga lipiec (1) czerwiec (3) maj (4) kwiecień (4) marzec (6) luty (6) styczeń (9) grudzień (4) listopad (8) październik (11) wrzesień (4) sierpień (3) lipiec (6) czerwiec (10) maj (11) Zobacz więcej
się współwystępowanie nawracających infekcji. Autorzy wyjaśniają kwestię stosowania diet w nadwrażliwościach, a także to jak istotne są odpowiednio zlecone badania i testy. Ze względu na to, że Zobacz więcej
Dziś w roli głównej wystąpi sezam, nie zabraknie też kokosa i chałwy. Żeby nie było za słodko, całość dopełni smak dżemu porzeczkowego. Przygotuj: Ciasto : 3 szkl. mąki pszennej szkl. cukru pudru Zobacz więcej
Potrzebne: ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 150 g masła (zimnego) 6 łyżek lodowatej wody 5 łyżek wiórków kokosowych opcjonalnie, dodatkowo inny tłuszcz: 3 łyżki smalcu Zobacz więcej
razy i za każdym razem robiło furorę. Dzisiaj wykorzystałam tylko spód, ale jakże trafiony w połączeniu z czereśniami i kremową masą. Masę zrobiłam tym razem na serku philadelphia, a nie mascarpone. Zobacz więcej
Połączenie mięsa z owocami nie zawsze wychodzi na dobre. Wiem to z własnego doświadczenia. Są takie mięsa, które moje kubki smakowe tolerują tylko w wersji ostrej np. żeberka.Zakaz łączenia smaku Zobacz więcej