kwestia smaku

Sernik ten zrobiłam po usłyszeniu opinii swojej Siostry, która była nim dosłownie zachwycona. Jako, że u mnie w domu serniki królują długo nie trzeba było mnie do tego namawiać. Przepis z Kwestia Zobacz więcej
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/ciecierzyca/hummus/przepis.html Jeden z moich absolutnie ulubionych przepisów - prosty, szybki, pyszny. Robiłam już wiele razy, ale zawsze znika tak szybko, Zobacz więcej
Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ciasto na tym spodzie w Sylwestra, dwa lata temu, kiedy to Babette, w wielkim stylu, wniosła je w toruńskie progi :) Smakowało wszystkim, i małym, i dużym, a następnego dnia, w Zobacz więcej
Podróże na języku
Podróże na języku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Podróże na języku
Lubelski Smak

Lubelski Smak 48

Lubelszczyzna od kuchni - czyli krótka wyprawa po województwie lubelskim Lubelszczyzna jest wyjątkowym regionem, pełnym niezwykłych krajobrazów, które można podziwiać godzinami. Ziemia Lubelska to Zobacz więcej
Chciałabym Wam dzisiaj pokazać tort, który przygotowałam z okazji wizyty moich rodziców - częściowo był to tort urodzinowy mojego taty. Szukając przepisu miałam trudne zadanie, bo musiał spełniać Zobacz więcej
Potrzebne: ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 150 g masła (zimnego) 6 łyżek lodowatej wody 5 łyżek wiórków kokosowych opcjonalnie, dodatkowo inny tłuszcz: 3 łyżki smalcu Zobacz więcej
Z miłości do smaku Dania główne Śniadania Przekąski Desery Zupy O mnie Współpraca Facebook TA STRONA UŻYWA COOKIE Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Z miłości do smaku!

Z miłości do smaku! 7

Wiecie co się dzieje, kiedy spotyka się miłość i smak? Dzieją się piękne rzeczy. Powstają pyszne dania z cudnych produktów. W kuchni pachnie jedzeniem, a przy stole zaczynają się czary. I takie Zobacz więcej
Na początku grudnia, jeszcze przed premierowym wydaniem czasopisma zaprezentowałam Wam na blogu przecieki dotyczące artykułów, które miały znaleźć się w ostatnim w 2016 roku numerze Food Forum. Od 16 Zobacz więcej
Pewniak teoretyk to taki typ człowieka, który wszystko wie i najlepiej wie, jeśli okaże się że wie tyle co Ty, to i tak wie lepiej od Ciebie. Wszystko co zrobisz jest poddane szczegółowej krytyce i Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pork&Bacon
Kwestia czasu

Kwestia czasu 55

Już niedługo przy Wierzbowej nowa moda na hot-dogi. Hamburgerów już pełno. A taka odsłona bułki z parówką może być ciekawa. Zobacz więcej
Warsztaty fotografii kulinarnej – kwestie organizacyjne Napisane Luty 17, 2012 przez Klaudyna Hebda w Fotografia kulinarna | | Dzień dobry, Dziś, po przemyśleniu sprawy, chciałam Wam przekazać kilka Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Piramidka smaku

Piramidka smaku 39

Skusiłam się niedawno na zakup piramidki smaku w Lidlu; dopiero teraz przypadkowo ją odkryłam. Kupiłam tę do rosołu, bo jest jeszcze w ofercie piramidka smaku do zupy pomidorowej. Skusiłam się, bo jak Zobacz więcej
agat88
agat88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słońce, kredki i muffiny
Kwestia interpretacji

Kwestia interpretacji 55

Co kto powie to jedno, a co pomyśli to drugie. Agato-Konrad w trochę inszej odsłonie. Zobacz więcej
Dziś w roli głównej wystąpi sezam, nie zabraknie też kokosa i chałwy. Żeby nie było za słodko, całość dopełni smak dżemu porzeczkowego. Przygotuj: Ciasto : 3 szkl. mąki pszennej szkl. cukru pudru Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
węgry - kwestia tradycji

węgry - kwestia tradycji 129

przedwczoraj uczestniczyłam w przemiłym spotkaniu w szynku old fashioned (o czym postaram się w weekend napisać). były to gawędy o jedzeniu przy jedzeniu, więc oczywiście nie zabrakło ploteczek, które Zobacz więcej
Prześlij komentarz Dziękuję Ci za odwiedziny. Jeśli jesteś "Anonimowy/a", proszę podpisz się np. nickiem a będzie mi miło :) Zapraszam ponownie i życzę smacznego! Zobacz więcej
papryczkaa
papryczkaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
papryczkaa tworzy w kuchni.
Smaki dzieciństwa

Smaki dzieciństwa 56

Ostatnio niedaleko miejsca w którym mieszkam otworzyli kawiarnię z bardzo dobrą gorącą czekoladą i moją słabością i dodatkowo smakiem, którym pamiętam z dzieciństwa świeżymi rurkami, które są nabijane Zobacz więcej
Połączenie mięsa z owocami nie zawsze wychodzi na dobre. Wiem to z własnego doświadczenia. Są takie mięsa, które moje kubki smakowe tolerują tylko w wersji ostrej np. żeberka.Zakaz łączenia smaku Zobacz więcej