kwestiasmaku

ZOBACZ TAKŻE:

Dziś, po raz kolejny, postanowiłam przygotować kolejny z przepisów z mojej ulubionej kulinarnej strony - kwestiasmaku.com. Jako iż Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami postawiłam na domowe Pate, Zobacz więcej
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/ciecierzyca/hummus/przepis.html Jeden z moich absolutnie ulubionych przepisów - prosty, szybki, pyszny. Robiłam już wiele razy, ale zawsze znika tak szybko, Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pork&Bacon
Kwestia czasu

Kwestia czasu 54

Już niedługo przy Wierzbowej nowa moda na hot-dogi. Hamburgerów już pełno. A taka odsłona bułki z parówką może być ciekawa. Zobacz więcej
Potrzebne: ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 150 g masła (zimnego) 6 łyżek lodowatej wody 5 łyżek wiórków kokosowych opcjonalnie, dodatkowo inny tłuszcz: 3 łyżki smalcu Zobacz więcej
Czy wyobrażacie sobie poranek bez kawy? Ja zdecydowanie nie. Ale jaka powinna być dobra kawa? Aromatyczna, pobudzająca zmysły, budząca do życia. Powinna przenosić nas smakiem do włoskich kawiarni, Zobacz więcej
Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych Zobacz więcej
Warsztaty kulinarne Pewnego razu ukazał się w internecie na kulinarnej stronie konkurs na temat przepisu na idealna zupę. Wszedłem tam w link i z początku widząc tyle tych przepisów nie dałem sobie Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
węgry - kwestia tradycji

węgry - kwestia tradycji 128

przedwczoraj uczestniczyłam w przemiłym spotkaniu w szynku old fashioned (o czym postaram się w weekend napisać). były to gawędy o jedzeniu przy jedzeniu, więc oczywiście nie zabrakło ploteczek, które Zobacz więcej
Prześlij komentarz Dziękuję Ci za odwiedziny. Jeśli jesteś "Anonimowy/a", proszę podpisz się np. nickiem a będzie mi miło :) Zapraszam ponownie i życzę smacznego! Zobacz więcej
Oto wpis, w którym Chimek króciutko kreśli obraz ziemniaka, potem pisze nieco o tym, co przed ziemniakiem było i jak się paśli księża profesorowie na UJ Zobacz więcej
agat88
agat88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słońce, kredki i muffiny
Kwestia interpretacji

Kwestia interpretacji 54

Co kto powie to jedno, a co pomyśli to drugie. Agato-Konrad w trochę inszej odsłonie. Zobacz więcej
Sernik ten zrobiłam po usłyszeniu opinii swojej Siostry, która była nim dosłownie zachwycona. Jako, że u mnie w domu serniki królują długo nie trzeba było mnie do tego namawiać. Przepis z Kwestia Zobacz więcej
Za nami czwarta edycja Copernicus Festival, interdyscyplinarnej imprezy łączącej naukę ze sztuką, która cyklicznie odbywa się w Krakowie. Wykłady, dyskusje, spotkania, koncerty i warsztaty Zobacz więcej
Chciałabym Wam dzisiaj pokazać tort, który przygotowałam z okazji wizyty moich rodziców - częściowo był to tort urodzinowy mojego taty. Szukając przepisu miałam trudne zadanie, bo musiał spełniać Zobacz więcej
Pewniak teoretyk to taki typ człowieka, który wszystko wie i najlepiej wie, jeśli okaże się że wie tyle co Ty, to i tak wie lepiej od Ciebie. Wszystko co zrobisz jest poddane szczegółowej krytyce i Zobacz więcej
Połączenie mięsa z owocami nie zawsze wychodzi na dobre. Wiem to z własnego doświadczenia. Są takie mięsa, które moje kubki smakowe tolerują tylko w wersji ostrej np. żeberka.Zakaz łączenia smaku Zobacz więcej
Smakowisko
Smakowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowisko
Festiwal Zasmakuj cz. 1

Festiwal Zasmakuj cz. 1  135

W zeszłym tygodniu w Sosnowcu w budynku Wydziału Nauk o Ziemi Uniwersytetu Śląskiego odbył się Festiwal Kulinarny Zasmakuj. Było to pierwsze tego typu wydarzenie w Sosnowcu jak i w całym województwie Zobacz więcej
Smakowisko
Smakowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowisko
Festiwal Zasmakuj cz.2

Festiwal Zasmakuj cz.2 123

Dziś druga część festiwalowych opowieści. Trochę spóźniona – wybaczcie, ale nie miałam czasu wcześniej usiąść do komputera. Dziś będzie o bajecznych babeczkach, domowej kuchni i piwnym know how. Zobacz więcej
Dziś w roli głównej wystąpi sezam, nie zabraknie też kokosa i chałwy. Żeby nie było za słodko, całość dopełni smak dżemu porzeczkowego. Przygotuj: Ciasto : 3 szkl. mąki pszennej szkl. cukru pudru Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ciasto na tym spodzie w Sylwestra, dwa lata temu, kiedy to Babette, w wielkim stylu, wniosła je w toruńskie progi :) Smakowało wszystkim, i małym, i dużym, a następnego dnia, w Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: