la

Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
La Gomera

La Gomera 50

0
{{headerMessage}}
Dawno na blogu nie było tak energetycznych zdjęć, jakie znajdziecie w tym wpisie! La Gomera to przedostatnia pod względem powierzchni Wyspa Kanaryjska. Będąc na Teneryfie postanowiliśmy skorzystać z Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Laura
La pericana.

La pericana. 48

0
{{headerMessage}}
La pericana to najbardziej popularna przystawka w prowincji Alicante . Do jej przyrządzenia wykorzystujemy suszone ,czerwone podłużne papryczki , suszoną rybę bacalao i odrobinę czosnku . Można Zobacz więcej
Pink Envelope
Pink Envelope Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Envelope
La Boqueria

La Boqueria 39

0
{{headerMessage}}
La Boqueria najbardziej znany bazar w Barcelonie i miejsce, które koniecznie trzeba odwiedzić. Położony przy głównej ulicy La Rambla jest trudny do ominięcia. Codziennie kusi tłumy ludzi świeżymi Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
La Roja :)

La Roja :) 93

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj wielki dzień dla Hiszpanii i Holandii. Ten kto śledzi rozgrywki mistrzostw Świata wie o czym mówię. W Madrycie ogólna gorączka, w stolicy Hiszpanii wszystko w odcieniach wielkiej La Roja czyli Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
La Sbrisoletta

La Sbrisoletta 339

0
{{headerMessage}}
lekko wyrównujemy i polewamy żółtkiem roztrzepanym w szklance mleka. Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku na 190 stopni 45 minut. P.S. Jeśli niczego nie pomyliłam,La Sbrisoletta to rodzinny Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
 La Rotisserie

La Rotisserie 122

0
{{headerMessage}}
Niedawno, na zaproszenie restauracji La Rotisserie miałam przyjemność degustować 6 dań, które w ciągu 10 lat działalności cieszyły się największą popularnością wśród gości restauracji. Restauracja Zobacz więcej
Kuchnia Letycji
Kuchnia Letycji Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Letycji
La Strada

La Strada 58

0
{{headerMessage}}
z rukolą, mozzarellą i pomidorowym pesto. A na deser? Przygotowywane na miejscu, nieziemsko pyszne tiramisu "weź mnie proszę" czy też lody chałowe, także przygotowywane przez tworzących z pasją Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
La Bohémienne

La Bohémienne 60

6
{{headerMessage}}
ViveLaCuisine • La Bohémienne Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
becia89
becia89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
La Campana

La Campana 85

0
{{headerMessage}}
Witajcie! Po krótkiej przerwie nadszedł czas na podzielenie się z Wami refleksją na temat restauracji, którą odwiedziłam wraz z moimi przyjaciółmi. Mowa o La Campane- włoskiej trattorii usytuowanej Zobacz więcej
Ewelinaevekowalska
Ewelinaevekowalska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki z kuchni
La BlaBla

La BlaBla 41

1
{{headerMessage}}
Do La BlaBla trafiłam dzięki uprzejmości Zomato i zorganizowanym przez nich spotkaniu w którym miałam okazję uczestniczyć. Lokal znajduję się praktycznie w samym centrum miasta, w jednej z zabytkowych Zobacz więcej
ewelajna
ewelajna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia pełna smaków
La Croquembouche

La Croquembouche 244

0
{{headerMessage}}
karmelowym smakiem. Warto zrobić choć raz. La Croquembouche (źródło: “Desery” Pierre Hermé z niewielkimi moimi zmianami) 1. W PRZEDDZIEŃ przygotować ciasto ptysiowe i migdałowe. Ciasto Zobacz więcej
salvatorku
salvatorku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italia do Polski
La pizza

La pizza 38

0
{{headerMessage}}
ne preparavano grandi quantita' quando avvenivano riti sacri di adorazione agli dei, e riadoperavano i pezzi di impasto rimasti in aggiunta nel nuovo per farlo gonfiare piu' velocemente ed anche Zobacz więcej
TasteAffair
TasteAffair Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Affair
La Cantina

La Cantina 85

0
{{headerMessage}}
La Cantina La Cantina to miejsce, które utrudnia jednoznaczną opinię na swój temat. Jest trochę jak lato w naszym kraju – wychodzisz rano w krótkich ciuchach, chwytając palące promienie słońca, a po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa z soczewicy a la riojana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab a la Pedro w sosie cydrowo porowym ze zblanszowanym szpinakiem oraz zielona sałatka. Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
La Rochelle - Galette

La Rochelle - Galette 38

0
{{headerMessage}}
Pyszne francuskie nalesniki na ostro plus wytrawny cydr. Polecam odwiedzi La Rochelle :) Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
La Boqueria – film

La Boqueria – film 49

0
{{headerMessage}}
Przed Wami obiecany film, relacja z wizyty na cudownym barcelońskim targu La Boqueria, który opisywałam już w poprzednim poście. Mam nadzieję, że choć w części udało mi się odtworzyć panującą na nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Apetyczna zapiekanka na słodko z gruszkami. W chłodne jesienne dni wspaniale nadaję się na ciepły podwieczorek. Przygotowanie jej jest banalnie proste. Można ją serwować również na zimno. Składniki 1 Zobacz więcej