Przepis na la bottega

La Bottega - sklep z włoskimi specjałami, który wyróżnia się szczególnie na tle całej poznańskiej oferty. Powodów, dla których warto pójść na ulice św. Wojciecha, jest wiele. Na samym początku zostaje Zobacz więcej
Focaccia dla sceptyków » La cucina della mamma w La Bottega, Restaurant Day Ostatnio zaniedbałam trochę blog, za co przepraszam moich czytelników. Niech moim usprawiedliwieniem będzie fakt, że Zobacz więcej
Kolejny post i kolejna miejscówka na lunch na Mokotowie - w końcu jeść muszę a ostatnio przez pracę do późna nie mam czasu ani ochoty na przygotowywanie sobie sałatek do biura. Tym razem w Zobacz więcej
Włoska przytulna restauracja na moim ukochanym Służewcu. Chcąc schronić się przed deszczem w pierwsze dni wiosny trafiłam do LA BOTTEGA TOSCANA. Mały lokal, bez zbędnych dekoracji nawiązujących do Zobacz więcej
Jest takie miejsce w Poznaniu, gdzie czuć prawdziwie włoski klimat. To delikatesy "La Bottega" znajdujące się na świętym Wojciechu. Sklep oferuje oryginalne włoskie przysmaki, przepyszne sery, Zobacz więcej
Włoskie sery cz. II Dzisiaj nie będzie gotowania. Dzisiaj będzie obiecywany cud nad cudy z La Bottega. Burrata di buffala to świeży ser z bawolego mleka, z rodzaju a pasta filata (ciągnący się). Zobacz więcej
Choć często bywamy w sąsiednim SAMie to do BTW - BY THE WAY Bottega Kulinarna trafiliśmy pierwszy raz - i już żałuję, że tak późno. Miła, kompetentna obsługa, przytulne wnętrze, krótkie ale ciekawe Zobacz więcej
anytsujx
anytsujx Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje ciacho
Torcik a la Ikea

Torcik a la Ikea 3609

Kochani, dziś przedstawiam Wam przepis, który ostatnio stał się hitem w moim domu. Mój Mąż jest zachwycony, jego smakiem …. ,,kiedyś to lubczyk miał działanie magiczne ;)”, dziś wystarczy przepyszny Zobacz więcej
Zwegowani.pl
Zwegowani.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zwegowani.pl
Pasta à la humus z soczewicy

Pasta à la humus z soczewicy 2890

Pasta à la humus z soczewicy Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pasta à la humus z soczewicy Spróbujcie pasty z soczewicy, sezamu i siemienia lnianego. Składniki na Zobacz więcej
lacucinadellamamma
lacucinadellamamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
La cucina della mamma
Włoski Poznań

Włoski Poznań 84

Jakiś czas temu na blogu Ani z Primo Cappuccino trafiłam na wpis relacjonujący jej wizytę w Poznaniu. Miasto widziane jej oczami okazało się bardzo... włoskie. Odnalazła w nim akcenty rzymskie, Zobacz więcej
w kadrze smaku
w kadrze smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kadrze smaku
Kurczak tikka masala

Kurczak tikka masala 119

Mało mnie ostatnio na blogu. Dużo działam ;-) Wzięłam udział w warsztatach fotograficznych u Kingi z Greenmorning. Uwielbiam jej fotografie, są takie nasycone spokojem ;) Nawiązałam współprace ze Zobacz więcej
Polska wersja Quanti piatti conoscete che hanno bisogno di una lunga preparazione? E che cosa intendete per "lunga"? Il giorno prima della cottura come per le carni marinate, due giorni prima, forse Zobacz więcej
« Pyszności od firmy Prymat! Troszkę się chwalę ;) Muminki się cieszą ... la la la... Chciałam się pochwalić (tak zresztą jak obiecałam autorce bloga Dzieci Jedzą) moją "bajeczną" wygraną, czyli Zobacz więcej
Oł je – la la la! | Oderwane i przyklejone Oderwane i przyklejone Zytka Maurion Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Informacja Jak czytać? Kuchnia – testowanie Zobacz więcej
Tort dla Foodloverek; Po blisko dwóch latach ponownie odwiedziłam Poznań (relacja z pierwszej wizyty tutaj). Tym razem spędziłam w mieście dwa dni, z czego jeden w pięknym jesiennym słońcu, a drugi Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
La Bohémienne

La Bohémienne 64

ViveLaCuisine • La Bohémienne Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
salvatorku
salvatorku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italia do Polski
La pizza

La pizza 44

Chiamata in svariati nomi, "focaccia" o in latino "pinsa" e' una delle piu' antiche forme di cibo, addirittura veniva inpastata dagli Etruschi e nell' Antico Egitto, e perfino gli ebrei se ne cibavano Zobacz więcej
Witam Serdecznie Dzisiaj na obiad zrobiłam a la gołąbki ,zamiast robić tradycyjnie to kapustę posiekałam i dodałam do farszu , wyszły bardzo smaczne. Będziemy potrzebować : 1 kg kapusty 500 g mięsa Zobacz więcej
Przyszedł wreszcie czas na risotto z serem taleggio i gruszkami. Na fb zapowiadałam ten przepis już wiele dni temu, ale mój komputer próbował chyba wybrać się na (zasłużoną, co prawda) emeryturę. Na Zobacz więcej
burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
burczymiwbrzuchu
Weekend z Foodlove

Weekend z Foodlove 38

W miniony weekend miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w spotkaniu zorganizowanym przez Foodlove. Organizatorzy zachowali przed nami w tajemnicy dokładny harmonogram warsztatów, a na zaproszeniach Zobacz więcej