la bottega

Kolejny post i kolejna miejscówka na lunch na Mokotowie - w końcu jeść muszę a ostatnio przez pracę do późna nie mam czasu ani ochoty na przygotowywanie sobie sałatek do biura. Tym razem w Zobacz więcej
La Bottega - sklep z włoskimi specjałami, który wyróżnia się szczególnie na tle całej poznańskiej oferty. Powodów, dla których warto pójść na ulice św. Wojciecha, jest wiele. Na samym początku zostaje Zobacz więcej
Focaccia dla sceptyków » La cucina della mamma w La Bottega, Restaurant Day Ostatnio zaniedbałam trochę blog, za co przepraszam moich czytelników. Niech moim usprawiedliwieniem będzie fakt, że Zobacz więcej
Włoskie sery cz. II Dzisiaj nie będzie gotowania. Dzisiaj będzie obiecywany cud nad cudy z La Bottega. Burrata di buffala to świeży ser z bawolego mleka, z rodzaju a pasta filata (ciągnący się). Zobacz więcej
. Ale jedno muszę przyznać – z północnych regionów Italii pochodzą wyśmienite sery. Gorgonzola, mascarpone, fontina, parmigiano reggiano, grana padano, taleggio, asiago, caprino di pura capra, czy Zobacz więcej
Mało mnie ostatnio na blogu. Dużo działam ;-) Wzięłam udział w warsztatach fotograficznych u Kingi z Greenmorning. Uwielbiam jej fotografie, są takie nasycone spokojem ;) Nawiązałam współprace ze Zobacz więcej
Jakiś czas temu na blogu Ani z Primo Cappuccino trafiłam na wpis relacjonujący jej wizytę w Poznaniu. Miasto widziane jej oczami okazało się bardzo... włoskie. Odnalazła w nim akcenty rzymskie, Zobacz więcej
Jest takie miejsce w Poznaniu, gdzie czuć prawdziwie włoski klimat. To delikatesy "La Bottega" znajdujące się na świętym Wojciechu. Sklep oferuje oryginalne włoskie przysmaki, przepyszne sery, Zobacz więcej
, w pięknym miejscu dawnej drukarni. Kiedy już bardzo się najadłyśmy, nie przewidziałyśmy kolejnego punktu wycieczki – odwiedzin w sklepie z włoskimi specjałami La Bottega. Tutaj próbowałyśmy Zobacz więcej
. Następnego dnia wcale nie zwolniłyśmy tempa. Najpierw pyszne śniadanie w Concordia Taste i szybkim spacerem do sklepu La Bottega, prowadzonego przez prawdziwych pasjonatów włoskiej kuchni. Zobacz więcej
roku natomiast powstał pierwszy lokal nastawiony na produkcję, sprzedaż i promocję lokalnego specjału, czyli Nobile di Montepulciano. Miejsce to nosiło nazwę la Porta di Bacco (Drzwi Bachusa, nomen Zobacz więcej
di "piernik staropolski" (piernik antico polacco). Certo non è che dobbiamo impastarlo per quattro settimane, ma bisogna iniziare la preparazione ca. 5 settimane prima di poterlo servire. In pratica Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania 2013 – cz. I

Toskania 2013 – cz. I  53

0
ostatnich kropli deszczu, dotarliśmy do Pienzy. I choć zarezerwowany w B&B pokój nie do końca wyglądał tak, jak myślałam, to mając tego typu widoki wokół przecież się nie marudzi! Cała reszta to Zobacz więcej
włoskich przedsiębiorstw uczestniczących w Festiwalu oraz degustacja win dobranych do poszczególnych potraw.Muzyka folklorystyczna zespołu la Takkarata, spektakl „Farina 00”, losowanie nagród wśród Zobacz więcej
Tort dla Foodloverek; Po blisko dwóch latach ponownie odwiedziłam Poznań (relacja z pierwszej wizyty tutaj). Tym razem spędziłam w mieście dwa dni, z czego jeden w pięknym jesiennym słońcu, a drugi Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania, cz.4

Toskania, cz.4 189

0
wam ‘Il Palio’, za to odradzam bar ‘La Costa’ (nieco dalej) – wypiłam tu najdroższe i najgorsze jakościowo cappuccino podczas całego toskańskiego tygodnia; obsługa też do najmilszych niestety nie Zobacz więcej