lach

ZOBACZ TAKŻE:

alaska
alaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
alaska mlaska
OZDOBY JESIENNE

OZDOBY JESIENNE 122

0
OZDOBY JESIENNE W takie słoneczne, ciepłe dni jak dziś zapominam, że już mamy jesień, ale przekwitające słoneczniki i usychające kwiaty przypominają, że sezon się kończy. Dziś się nimi zajęłam, a przy Zobacz więcej
W sierpniu 2016 r. w Akademii Smaku w Warszawie odbyły się warsztaty z Boschem a tematem były zupy. Warsztaty prowadzili Tomasz Lach, Kasia Glinka i Joseph Seeletso. Ja pojechałam tam ze swoją lekką Zobacz więcej
opakowanie fety kilka gałązek świeżej mięty i bazylii i nic więcej do pełni szczęścia nie trzeba, naprawdę. Nogi gotowe do drogi. Pomarańcz to kolor szczęścia. **************** A tymczasem w Zobacz więcej
Idzie na zimę, idzie na śnieg- to tak parafrazując Strachy na lachy A wy znacie coś lepszego w pochmurny dzień niż miska rozgrzewającego, gęstego "naparu" warzywno- mięsnego?:> Ja nie widzę lepszej Zobacz więcej
, Tomek Lach oraz Kasia Glinka, zaś uczestnikami byli laureaci konkursu organizowanego przez Akademię Smaku, na najciekawsze wegetariańskie danie. Warsztaty miały na celu podkreślenie Zobacz więcej
gimnazjalne. Po dzisiejszej kartkówce z matematyki jestem załamana, a przecież umiem te wzory. To czemu miałam w głowie taką pustkę? Chyba będę musiała się pogodzić z moją pierwszą 1 od 2 lach. :( Zobacz więcej
"Twój niewyraźny głos Muska się po pięciolinii Śmiejesz mi się w nos Chcesz mnie obcyganić Czujesz łatwy łup Jesteś wszak sprytnym złodziejem Nie rzucasz słów na wiatr Dobrze wiesz, że już wieje.." Zobacz więcej
owsianka z budyniem waniliowym, gruszką, mandarynkami i masłem orzechowym oatmeal with vanilla custard powder, pear, tangerines and peanut butter Strachy na lachy - Raissa Wczoraj powędrowałam do Zobacz więcej
Kasiasss
Kasiasss Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni bez szafek
Pyszny żurek

Pyszny żurek 31

0
Chyba coraz bardziej, nieświadomie nachodzi mnie na Wielkanoc :) Jak nie babka, to dziś żurek. Pierwszy raz go robiłam i polecam z całego serca przepis Tomka Lacha z Zajadam.pl Składniki na ok. 7 Zobacz więcej
W Poznańskiem są to pyzy, dla warszawiaków pampuchy. Podobno znane są w Poznaniu pod nazwą „kluchy na łachu”, „kluchy z lacha”, na Górnym Śląsku buchty. 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 300 g mleka, 30 g Zobacz więcej
Pasta, smarowidło, a najprościej mówiąc: smalec :) Tyle, że inny niż zwykle, zarówno z wyglądu, jak i w smaku. Czegoś bardzo podobnego miałam okazję spróbować na warsztatach Boscha, na których byłam Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Rydze na maśle

Rydze na maśle 233

0
wystarczyło to na pyszny posiłek dla całej rodziny. Wystarczyło tylko wspomóc się odrobinę grzanką. O przygotowaniu w zasadzie nie bardzo jest co pisać, bo wszystko ogranicza się do kilku ruchów Zobacz więcej
tam ;) Działam ogólnie ostatnio i bardzo mnie to cieszy :) Dzięki tej wycieczce oraz temu, że kawałek mojej rodziny, w tym ja, to Lachy Sądeckie, a o lachowskiej kuchni jeszcze nie czytaliście w moim Zobacz więcej
Na temat ciasta drożdżowego krąż wiele mitów. Że nie lubi przeciągów, że opada jak przez przypadek pukniemy blachą w piekarnik, że podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, że ciasto drożdżowe Zobacz więcej
Pasta z bobu i japońskiego miso Tomek Lach 3 lipca 2016 pełna wersja przepisu z komentarzami dostępna pod adresem: http://www.zajadam.pl/smakownik/pasta-z-bobu-i-japonskiego-miso Witaj w pierwszym Zobacz więcej
produktów Zdrowie Zdrowy tryb życia Recenzje restauracji Ile waży… Nauka gotowania Podróże kulinarne Tata gotuje O blogu Kontakt Toggle navigation MENU Start Akademia Smaku Najlepsze przepisy Pizza Zobacz więcej
u nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Ponadto kolację przygotowywali: Roman Pawlik Hubert Tabak Oscar Chruszczyk Maciek Dulinski Mateusz Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Zobacz więcej
u nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Ponadto kolację przygotowywali: Roman Pawlik Hubert Tabak Oscar Chruszczyk Maciek Dulinski Mateusz Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Zobacz więcej
W połowie lutego, w ramach wygranej w konkursie Akademii Smaku, uczestniczyłam w warsztatach, pod wodzą Tomka Jakubiaka, z pieczywa w roli w głównej. Całemuprzedsięwzięciu towarzyszyła Kasia Glinka i Zobacz więcej
jest prowadzona przez Tomasza Jakubiak, Katarzynę Glinka i Tomasza Lach wraz w Tomkiem Ogińskim ... Sprawdzając za kilka dni po ogłoszeniu wyników patrzę a w 20 najlepszych przepisów znalazł się i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: