Przepis na laduree

Powiązane przepisy:

belgia od kuchni
belgia od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
belgia od kuchni
Gofry Ladurée

Gofry Ladurée 351

Na blogu jest już kilka przepisów na gofry, ale ci, którzy mnie dobrze znają, wiedzą, że kolekcjonerka przepisów na gofry ze mnie. Więc i Ladurée nie mogłam przepuścić, tym bardziej, że moja paryska Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ticounderconstruction
Ladurée

Ladurée 44

Moja interpretacja przepisu z Ladurée Savory. Napoleonka z kozim twarożkiem i zielonymi warzywami 500 gr ciasta francuskiego dobrej jakości (użyłam ciasta od Bliklego) 250 gr mrożonego groszku 250 gr Zobacz więcej
rozkoszny
rozkoszny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkoszny.pl
Paryż: słodkie Ladurée

Paryż: słodkie Ladurée 50

Legenda głosi, że Paryż to zaczarowane miasto. Nie da się go na pewno poczuć kursując zatłoczonymi ulicami od wierzy Eiffla do Luwru, żeby zobaczyć słyną Mona Lise. Można natomiast przysiadając w Zobacz więcej
Bezy, beziki i oczywiście najsłynniejsze makaroniki...to właśnie paryskiLadurée! Teraz poznałam laduree "na wytrawnie". "LaduréeSavoury", to piękna, niepozornej wielkości książka. Fiołkowa, aksamitna Zobacz więcej
Wędrując po Wersalu i Ogrodach Wersalskich trafiliśmy na stoisko Laduree znajdujące się tuż przy samym wyjściu. O Laduree i ich makaronikach marzyłam od dawna. Chciałam spróbować wszystkich ich Zobacz więcej
Ladurée- mekka wielbicieli wyrafinowanego cukiernictwa, legenda i moja prywatna obsesja. Czekoladowa tarta według przepisu z Ladurée sucré autorstwa Philippe’a Andrie i Sophie Tramier to 3 stopnie Zobacz więcej
Przepis pochodzi z tej ksiazki, jednej z moich ulubionych gdy o przepisy na ciasta chodzi. Ladurée, jedna z najbardziej znanych na swiecie cukierni zostala zalozona w 1862 roku w Paryzu, tuz przy Zobacz więcej
Marzy nam się...Paryż :) Chciałybyśmy rozpocząć słoneczny dzień od pysznej, porannej cappuccino, wypitej przy malutkim, marmurowym stoliku, w jednej z paryskich kawiarni. Nasza znajoma Asia troszkę Zobacz więcej
Kouglof to babka z ciasta brioche pieczona od czasów średniowiecza na terenach Alzacji, Luksemburga, Szwajcarii, Flandrii, części Niemiec czy Lotaryngii. Znalazłam dwie legendy na jej temat. Jedna z Zobacz więcej
Świetne ciasto, kolejne które pewnie bym pokochała przez te pomarańcze:-). Pięknie je przedstawiłaś:-). Ja właśnie szykuję się do upieczenia moich pierwszych makaroników, pewnie nie mam co marzyć by Zobacz więcej
Postanowiłam więc zrealizować małe kulinarne wyzwanie… tort czekoladowy od Ladurée. 4 różne warstwy, każda wymagająca osobnego przygotowania, plus syrop plus polewa. Narobiłam się więc za wszystkie Zobacz więcej
Niestety pieczona w polskiej formie na babkę, gdyż alzackiej jeszcze nie posiadam. Mam zamiar zakupić jak tylko moje stopy staną na alzackiej ziemii – z pewnością tego lata. Alzacja jest niezwykła Zobacz więcej
Jak dobrze mieć Kogoś,Kto spełnia życzenia! Przyjechała do mnie niedawno. Książka jak pudełko czekoladek. Pięknie wydana,dopieszczona,słodka. Każda kartka to przepis porywający. Każde danie możliwe do Zobacz więcej
Jak dobrze mieć Kogoś,Kto spełnia życzenia! Przyjechała do mnie niedawno. Książka jak pudełko czekoladek. Pięknie wydana,dopieszczona,słodka. Każda kartka to przepis porywający. Każde danie możliwe do Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Club Ladurée

Club Ladurée 26

Serves: 6 Preparation: 35 minutes Cook: 20 minutes Porcje: 6 Przygotowanie: 35 minut Gotowanie: 20 minut 500 g chicken breasts 90 ml extra virgin olive oil 6 slices bacon, halved 3 eggs Salt and Zobacz więcej
Izaa25 października 2012 00:03 woow jaki piekny! Już szukam przepisu i zapisuję OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
moj synek, zapatrzony w canelés, beignets czyli paczki i mini-kougloff. Wybraliśmy się wczoraj po raz pierwszy nad ocean – wpis na blogu codziennym, do Arcachon. Urokliwe miasteczko-stacja nadmorska, Zobacz więcej
Autorem przepisu jest dom ciastkarski, słynny na całym świecie, Ladurée, założony w 1862 roku. A tarteletki te noszą nazwę francuskiego pałacu prezydenckiego, gdyż były ulubionym deserem prezydenta Zobacz więcej
Zawsze niecierpliwie czekam na 1 grudnia. To taki dzień, kiedy wszelkie moje hamulce puszczają. Od tego dnia mój dom jest świątecznie ozdobiony, z kuchni dochodzą zapachy korzeni i cytrusów, a wokoło Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: