Przepis na lamb curry

Tym daniem ostatecznie przekonałam się do jagnięciny. Lamb dopiaza to jagnięcina gotowana w dużej ilości cebuli i oczywiście z całym zestawem aromatycznych azjatyckich przypraw. Zapach i wrażenia Zobacz więcej
Kulki formowane z mielonego mięsa w kuchni indyjskiej określane są jako kofta. Nazwa ta funkcjonuje nie tylko w Indiach – kofty znane są w kuchniach wielu krajów Azji, Bliskiego Wschodu i Bałkanów. Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Curried lamb samosas...

Curried lamb samosas... 320

"A samosa is a fried or baked pastry with a savory filling such as spiced potatoes, onions, peas, lentils, ground lamb or chicken. The size, shape and consistency may vary, but many versions are Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Balti z jagnięciną (Lamb Balti)

Balti z jagnięciną (Lamb Balti) 112

Balti to nazwa stalowegowoka z płaskim dnem, znanego w kuchni północnych Indii i Pakistanu jako karahi. Balti jako potrawa przyrządzana we właśnie takim naczyniu jest typowym przedstawicielem kuchni Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda) 62

Pasanda to łagodnekremowe północnoindyjskie curry podobne w swym charakterze i sposobie przygotowania do kormy. Do przyrządzenia pasandy tradycyjnie używa się mięsa najlepszej jakości z udźca bądź Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
CURRY

CURRY 7127

Wczoraj na Fanpage'u ogłosiłam, że od dziś zaczynam nowy cykl wpisów na blogu. Nazwałam go roboczo "Edith i Przyjaciele", co znaczy dokładnie tyle, że będę co jakiś czas zapraszała do swojej kuchni Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Slow roasted lamb...

Slow roasted lamb... 134

I love lamb. Lamb eaten in spring time tastes even better, there's something almost magical about lamb this time of the year. I don't have to convince anyone that Irish lamb is probably one of the Zobacz więcej
Cooking | Lamb Chops with Red Wine... deep, delicious holiday flavours with Big Banyan Wines - Passionate About Baking Home About me Contact Me Mentions Recipe Index Gluten Free Healthy Lamb savoury Zobacz więcej
kmiec.ag
kmiec.ag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Tablecloth
Curry.

Curry. 4216

Curry. Dzisiaj pierwszy raz kupiłampastęcurry która okazało się strzałem wdziesiątek. Moje danie zostało zainspirowane przepisem Jamiego Olivera, niestety nigdzie nie mogłamdostaćliści curry, ale mimo Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Korma z jagnięciną Gordona Ramsaya

Korma z jagnięciną Gordona Ramsaya 89

Dziś przedstawiam przepis na absolutnie doskonałą kormę z jagnięciną z książki Gordona Ramsaya „Ramsay’s Best Menus”. Uwielbiam baraninę i jagnięcinę, jednak musi być ona dobrej jakości i bardzo Zobacz więcej
Codziennik kuchenny
Codziennik kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codziennik Kuchenny
Ogórki curry

Ogórki curry 5548

Ogórki z curry i selerem nie są zwyczajnymi ogórkami z octowej zalewie. Mają śliczny żółty kolor i niepowtarzalny smak - słodko-kwaśny z nutą curry i selera. Składniki: 3 kg ogórków gruntowych plastry Zobacz więcej
jula
jula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
How About Brussels
lamb tagine

lamb tagine 597

* * * Mój pierwszy tagine miał być z dynią - wg przepisu z kwestii smaku, ale (o dziwo) dyni tego dnia nie było do kupienia, więc przydały się warzywami z bulionu jarzynowego. I nie mam ani grama Zobacz więcej
Dhungaar-e-Keema or Smoked Indian Lamb Mince Home About me Contact Me Mentions Recipe Index food bloggers in India GlutenFree India India The Masala Dabba Travel Cooking | Dhungaar-e-Keema or Smoked Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza)

Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza) 202

Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów Zobacz więcej
Niedzielne curry zazwyczaj gotuję w sobotę. Podobno każde curry jest lepsze drugiego dnia, ale powód mojego działania jest znacznie bardziej prozaiczny. Sobota jest moim kuchennym dniem roboczym, a w Zobacz więcej
W menu Artemisa zmiany – już nie ma skomponowanych gotowych dań, ale trzeba samemu wybrać dodatki i danie główne. Niby pozytywnie, bo jest spory wybór – frytki, ziemniaki, pieczywo, warzywa gotowane, Zobacz więcej
Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I love them:-) Lamb is very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Curry

Curry 2977

Wszystkim chyba słowo “curry” kojarzy się natychmiast z kuchnią indyjską. Czy jednak tak naprawdę wiemy, co ono oznacza? Czy “kurczak w sosie curry” to znaczy to samo, co “curry z kurczaka”? W Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Kebaby z jagnięciny (Lamb Seekh Kebab)

Kebaby z jagnięciny (Lamb Seekh Kebab) 159

Seekh Kebab – podłużne kotleciki przyrządzane z mielonego mięsa, najczęściej jagnięciny, to bardzo popularne danie północnych regionów Indii. Słowo seekh w językach urdu oraz hindi oznacza szpikulecdo Zobacz więcej
I’m not a fan of lamb. I can easily say I hate it and would never eat it until now. My OH, real meat eater loves meat so he bought some lamb chunks one day and brought them home. I thought: “ Zobacz więcej