Przepis na lamb masala

jula
jula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
How About Brussels
lamb tagine

lamb tagine 647

* * * Mój pierwszy tagine miał być z dynią - wg przepisu z kwestii smaku, ale (o dziwo) dyni tego dnia nie było do kupienia, więc przydały się warzywami z bulionu jarzynowego. I nie mam ani grama Zobacz więcej
Dhungaar-e-Keema or Smoked Indian Lamb Mince Home About me Contact Me Mentions Recipe Index food bloggers in India GlutenFree India India The Masala Dabba Travel Cooking | Dhungaar-e-Keema or Smoked Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Kebaby z jagnięciny (Lamb Seekh Kebab)

Kebaby z jagnięciny (Lamb Seekh Kebab) 197

Seekh Kebab – podłużne kotleciki przyrządzane z mielonego mięsa, najczęściej jagnięciny, to bardzo popularne danie północnych regionów Indii. Słowo seekh w językach urdu oraz hindi oznacza szpikulecdo Zobacz więcej
Kulki formowane z mielonego mięsa w kuchni indyjskiej określane są jako kofta. Nazwa ta funkcjonuje nie tylko w Indiach – kofty znane są w kuchniach wielu krajów Azji, Bliskiego Wschodu i Bałkanów. Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięce kebaby shami (Lamb Shami Kebab)

Jagnięce kebaby shami (Lamb Shami Kebab) 189

Kebaby shami – delikatne kotleciki przyrządzane z mięsa i ciecierzycy channa dal są bardzo popularną przekąską kuchni północnych Indii. Potrawa najprawdopodobniej wywodzi się ztradycji kulinarnej Zobacz więcej
Lamb Mince Capsicum / Keema Capsicum ... winter favourite comfort food - Passionate About Baking Skip to primary navigation Skip to content Skip to primary sidebar Skip to footer Passionate About Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Tikka Masala z jagnięciną

Tikka Masala z jagnięciną 182

Dziś przedstawiam przepis na niezwykle rozgrzewające danie rodem z kuchni indyjskiej. Marynowana w jogurcie, rozpływająca się w ustach jagnięcina, duszona w aromatycznym sosie pomidorowym pełnym Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda) 96

Pasanda to łagodnekremowe północnoindyjskie curry podobne w swym charakterze i sposobie przygotowania do kormy. Do przyrządzenia pasandy tradycyjnie używa się mięsa najlepszej jakości z udźca bądź Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Slow roasted lamb...

Slow roasted lamb... 142

I love lamb. Lamb eaten in spring time tastes even better, there's something almost magical about lamb this time of the year. I don't have to convince anyone that Irish lamb is probably one of the Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Balti z jagnięciną (Lamb Balti)

Balti z jagnięciną (Lamb Balti) 147

Balti to nazwa stalowegowoka z płaskim dnem, znanego w kuchni północnych Indii i Pakistanu jako karahi. Balti jako potrawa przyrządzana we właśnie takim naczyniu jest typowym przedstawicielem kuchni Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Curried lamb samosas...

Curried lamb samosas... 332

"A samosa is a fried or baked pastry with a savory filling such as spiced potatoes, onions, peas, lentils, ground lamb or chicken. The size, shape and consistency may vary, but many versions are Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza)

Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza) 235

Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów Zobacz więcej
I’m not a fan of lamb. I can easily say I hate it and would never eat it until now. My OH, real meat eater loves meat so he bought some lamb chunks one day and brought them home. I thought: “ Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Tikka masala

Tikka masala 2235

Dwa lata temu spędzałam wakacje nad morzem. Pamiętam, że Gdańsk przywitał nas piękną pogodą, tłumami na ulicach i klimatycznymi, małymi kamieniczkami. Zawędrowaliśmy na Jarmark Dominikański, gdzie Zobacz więcej
FoodTalk | The Masala Dabba #3. As we journey on, the colours pop for Spring and Holi - Passionate About Baking Home About me Contact Me Mentions Recipe Index Fit Foodie India spice The Masala Dabba Zobacz więcej
Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I love them:-) Lamb is very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it Zobacz więcej
I’m not a fan of lamb. I can easily say I hate it and would never eat it until now. My OH, real meat eater loves meat so he bought some lamb chunks one day and brought them home. I thought: “ Zobacz więcej
Kucharząca Magda
Kucharząca Magda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magda Kucharzy
Tikka masala

Tikka masala 3015

Tikka masala słusznie kojarzyć się Wam może z kuchnią indyjską, ale czy wiecie, że tak naprawdę jest to danie brytyjskie? Powstało ono jakieś 50 lat temu z połączenia wpływów kuchni indyjskiej i Zobacz więcej
W menu Artemisa zmiany – już nie ma skomponowanych gotowych dań, ale trzeba samemu wybrać dodatki i danie główne. Niby pozytywnie, bo jest spory wybór – frytki, ziemniaki, pieczywo, warzywa gotowane, Zobacz więcej
Tym daniem ostatecznie przekonałam się do jagnięciny. Lamb dopiaza to jagnięcina gotowana w dużej ilości cebuli i oczywiście z całym zestawem aromatycznych azjatyckich przypraw. Zapach i wrażenia Zobacz więcej