łani

owsianka w słoiczku po maśle orzechowym z kaszką manną, miodem, mieszanką kompotową (truskawki, porzeczki, maliny) i suszoną żurawiną porridge in the peanut butter jar with semolina, honey, mix Zobacz więcej
Wyhodowałam zaczyn. Sama. Łanie pracował, teraz odpoczywa w lodówce. Zanim upiekę z niego chleb zrobiłam bułki żytnio - pszenne z pestkami słonecznika. Krócej je się przygotowuje. Przepis zaczerpnęłam Zobacz więcej
katharos
katharos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie zapomnienie
POLEWA KARMELOWA

POLEWA KARMELOWA 4077

4
i cukier trochę się zbryli ale tym się nie przejmujcie bo i tak po chwili na nowo wszystko się rozpuści), a następnie masło gdy wszystko łanie się ze sobą już połącz dodajemy śmietankę kremówkę, Zobacz więcej
makaron i wlewamy wymieszaną śmietanę z jajkami. Całość mieszamy i podgrzewamy na małej mocy palnika. Masa jajeczna powinna lekko zgęstnieć i łanie obtoczyć nitki makaronu. Spaghetti nakładamy na Zobacz więcej
nanieść kolejną. Do środka szprycą nałożyć bitą śmietanę. Udekorować wafelkami i truskawkami - oczywiście mogą to być zupełnie inne składniki. łanie wyglądają podane na złożonej serwetce w kwiat Zobacz więcej
cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia do miski z mlekiem i bakaliami wlewamy teraz powoli ciepłą mieszankę, całość dokładnie mieszamy aż ,wszystko łanie się ze sobą Zobacz więcej
to w misce, potrząsając nią Na patelni rozgrzać łuszcz, wrzucić przygotowane ziemniaki i smażyć na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu, ziemniaki powinny łanie się zarumienić z każdej strony, Zobacz więcej
powstały dwa podłużne prostokąty), obie części smarujemy figowo-miodowym nadzieniem, tak przygotowane ciasto składamy do środka tzn. każdy z prostokątów zakładamy do środka jak książkę, tak żeby lewa Zobacz więcej
– naprężony ton, jak na najcieńszej wiatru gamie tańczą liściaste suknie panien „na moście w Awinion”. W drzewach, w zielonych okien ramie przez widma miast – srebrzysty gotyk. Wirują ptaki Zobacz więcej
do foremki, a do każdej porcji ciasta wciśnij 3-4 wisienki. Wiśnie świeże możesz pozostawić razem z pestką, ale uprzedź o tym swoich gości, natomiast mrożone powinny być rozmrożone i odsączone na Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Walentynki

Walentynki 369

3
:) i kolejny biszkopt. Wszystko łanie dociskamy i smarujemy boki i wierzch masą. To dość żmudne zajęcie, ale efekt pracy na pewno zostanie doceniony. Pozostałą masę wkładamy do rękawa cukierniczego z Zobacz więcej
Kolejna inspiracja dla was.Oczywiście te cupcakes możecie przegotować z każdej innej okazji, i bez okazji też. Kawowe ciasto i mocno czekoladowy krem, tym razem w Halloweenowej odsłonie. Bardzo lubię Zobacz więcej
25 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotowe i zimne babeczki polewamy polewą karmelową i posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi. Polewa karmelowa: cukry rozpuszczamy w garnku z podwójnym dnem Zobacz więcej
min do wyrośnięcia. Po tym czasie bułeczki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można również nadciąć je od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez ok. 20 minut, aż będą Zobacz więcej
patelni, aż zacznie łanie pachnieć. Odstawić. Makaron soba ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Cebulki dymki posiekać, oddzielając część białą od zielonej. Na patelni rozgrzać olej i Zobacz więcej
elektrycznych. Ja ostatnio zrobiłam się wygodna i zarabiam ciasto w malakserze. A więc do dzieła: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżkę cukru i część mąki pszennej. Sporządzamy zaczyn i Zobacz więcej
godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i przekładamy je do formy.Formę z ciastem wstawimy na ok. pół godziny do lodówki, po schłodzeniu ciasto nakłuwamy widelcem i Zobacz więcej
nacieramy ząbkiem czosnku . Napełniamy je wcześniej przygotowanymi warzywami i przykrywamy folią aluminiową. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczenie: 30 minut w temperaturze 180 st. C. Na 10 Zobacz więcej
zrobi się jeszcze bardziej klejący i gęsty ,powinno to trwać kolejne 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Upieczone ciasto zalewamy syropem - może być letni. Do tego były nam potrzebne wcześniej Zobacz więcej
W dzieciństwie często chodziłam z Dziadkiem za rękę na łąki i pola. Były to niezwykłe lekcje przyrody i życia. Tak mocno wryły się w moją pamięć,że często Jego słowa same cisną się na usta . Zobacz więcej