łania

owsianka w słoiczku po maśle orzechowym z kaszką manną, miodem, mieszanką kompotową (truskawki, porzeczki, maliny) i suszoną żurawiną porridge in the peanut butter jar with semolina, honey, mix Zobacz więcej
Wyhodowałam zaczyn. Sama. Łanie pracował, teraz odpoczywa w lodówce. Zanim upiekę z niego chleb zrobiłam bułki żytnio - pszenne z pestkami słonecznika. Krócej je się przygotowuje. Przepis zaczerpnęłam Zobacz więcej
katharos
katharos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie zapomnienie
POLEWA KARMELOWA

POLEWA KARMELOWA 4332

4
i cukier trochę się zbryli ale tym się nie przejmujcie bo i tak po chwili na nowo wszystko się rozpuści), a następnie masło gdy wszystko łanie się ze sobą już połącz dodajemy śmietankę kremówkę, Zobacz więcej
makaron i wlewamy wymieszaną śmietanę z jajkami. Całość mieszamy i podgrzewamy na małej mocy palnika. Masa jajeczna powinna lekko zgęstnieć i łanie obtoczyć nitki makaronu. Spaghetti nakładamy na Zobacz więcej
nanieść kolejną. Do środka szprycą nałożyć bitą śmietanę. Udekorować wafelkami i truskawkami - oczywiście mogą to być zupełnie inne składniki. łanie wyglądają podane na złożonej serwetce w kwiat Zobacz więcej
Prosty w wykonaniu, pyszny, bez pieczenia i najeżone bakaliami i orzechami blok w waniliowej odsłonie, pycha, gorąco polecam :) Składniki: 200g mleka w proszku 300g dowolnych bakalii i orzechów ( Zobacz więcej
to w misce, potrząsając nią Na patelni rozgrzać łuszcz, wrzucić przygotowane ziemniaki i smażyć na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu, ziemniaki powinny łanie się zarumienić z każdej strony, Zobacz więcej
Ciasteczka są pyszne, kruche, cudnie chrupią pesteczki z fig, zdecydowanie mój ciasteczkowy faworyt i bardzo przypominają mi cudną Chorwację i genialne figi sprzedawane na każdym postoju ach Zobacz więcej
– naprężony ton, jak na najcieńszej wiatru gamie tańczą liściaste suknie panien „na moście w Awinion”. W drzewach, w zielonych okien ramie przez widma miast – srebrzysty gotyk. Wirują ptaki Zobacz więcej
do foremki, a do każdej porcji ciasta wciśnij 3-4 wisienki. Wiśnie świeże możesz pozostawić razem z pestką, ale uprzedź o tym swoich gości, natomiast mrożone powinny być rozmrożone i odsączone na Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Walentynki

Walentynki 391

3
:) i kolejny biszkopt. Wszystko łanie dociskamy i smarujemy boki i wierzch masą. To dość żmudne zajęcie, ale efekt pracy na pewno zostanie doceniony. Pozostałą masę wkładamy do rękawa cukierniczego z Zobacz więcej
Kolejna inspiracja dla was.Oczywiście te cupcakes możecie przegotować z każdej innej okazji, i bez okazji też. Kawowe ciasto i mocno czekoladowy krem, tym razem w Halloweenowej odsłonie. Bardzo lubię Zobacz więcej
25 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotowe i zimne babeczki polewamy polewą karmelową i posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi. Polewa karmelowa: cukry rozpuszczamy w garnku z podwójnym dnem Zobacz więcej
znalazłam na blogu smakowitychleb. Składniki (na ok. 12 średniej wielkości bułeczek): 180 g cukinii (bez wydrążonych pestek) 30 g drożdży 1,5 łyżeczki cukru 50 + 250 ml letniej wody 630 g mąki Zobacz więcej
- Chorzowskie Smaki 2014". Na zwycięzców czekały statuetki, dyplomy i nagrody pieniężne. Laureatami Chorzowskich Smaków 2014 zostali: - w kategorii Danie na zawołanie: nagroda dlaHotelu Gorczowski Zobacz więcej
W oryginalnej wersji ten przepis był sałatką, ale ponieważ nie przepadam za makaronem na zimno, przerobiłam go lekko i zrobiłam z niego ciepłe danie obiadowe. Było też tam prawdziwe mięso kraba, ale Zobacz więcej
elektrycznych. Ja ostatnio zrobiłam się wygodna i zarabiam ciasto w malakserze. A więc do dzieła: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżkę cukru i część mąki pszennej. Sporządzamy zaczyn i Zobacz więcej
godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i przekładamy je do formy.Formę z ciastem wstawimy na ok. pół godziny do lodówki, po schłodzeniu ciasto nakłuwamy widelcem i Zobacz więcej
nacieramy ząbkiem czosnku . Napełniamy je wcześniej przygotowanymi warzywami i przykrywamy folią aluminiową. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczenie: 30 minut w temperaturze 180 st. C. Na 10 Zobacz więcej
zrobi się jeszcze bardziej klejący i gęsty ,powinno to trwać kolejne 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Upieczone ciasto zalewamy syropem - może być letni. Do tego były nam potrzebne wcześniej Zobacz więcej