łania

owsianka w słoiczku po maśle orzechowym z kaszką manną, miodem, mieszanką kompotową (truskawki, porzeczki, maliny) i suszoną żurawiną porridge in the peanut butter jar with semolina, honey, mix Zobacz więcej
Wyhodowałam zaczyn. Sama. Łanie pracował, teraz odpoczywa w lodówce. Zanim upiekę z niego chleb zrobiłam bułki żytnio - pszenne z pestkami słonecznika. Krócej je się przygotowuje. Przepis zaczerpnęłam Zobacz więcej
katharos
katharos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie zapomnienie
POLEWA KARMELOWA

POLEWA KARMELOWA 4406

4
i cukier trochę się zbryli ale tym się nie przejmujcie bo i tak po chwili na nowo wszystko się rozpuści), a następnie masło gdy wszystko łanie się ze sobą już połącz dodajemy śmietankę kremówkę, Zobacz więcej
makaron i wlewamy wymieszaną śmietanę z jajkami. Całość mieszamy i podgrzewamy na małej mocy palnika. Masa jajeczna powinna lekko zgęstnieć i łanie obtoczyć nitki makaronu. Spaghetti nakładamy na Zobacz więcej
nanieść kolejną. Do środka szprycą nałożyć bitą śmietanę. Udekorować wafelkami i truskawkami - oczywiście mogą to być zupełnie inne składniki. łanie wyglądają podane na złożonej serwetce w kwiat Zobacz więcej
cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia do miski z mlekiem i bakaliami wlewamy teraz powoli ciepłą mieszankę, całość dokładnie mieszamy aż ,wszystko łanie się ze sobą Zobacz więcej
to w misce, potrząsając nią Na patelni rozgrzać łuszcz, wrzucić przygotowane ziemniaki i smażyć na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu, ziemniaki powinny łanie się zarumienić z każdej strony, Zobacz więcej
powstały dwa podłużne prostokąty), obie części smarujemy figowo-miodowym nadzieniem, tak przygotowane ciasto składamy do środka tzn. każdy z prostokątów zakładamy do środka jak książkę, tak żeby lewa Zobacz więcej
– naprężony ton, jak na najcieńszej wiatru gamie tańczą liściaste suknie panien „na moście w Awinion”. W drzewach, w zielonych okien ramie przez widma miast – srebrzysty gotyk. Wirują ptaki Zobacz więcej
do foremki, a do każdej porcji ciasta wciśnij 3-4 wisienki. Wiśnie świeże możesz pozostawić razem z pestką, ale uprzedź o tym swoich gości, natomiast mrożone powinny być rozmrożone i odsączone na Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Walentynki

Walentynki 391

3
Za kilka tygodni zbliżają się walentynki więc pora aby pomyśleć jaki prezent dać kochanej osobie. Może taki tort będzie trafionym prezentem:) Będziemy potrzebować: na biszkopt: 5 dużych jajek 7 łyżek Zobacz więcej
Kolejna inspiracja dla was.Oczywiście te cupcakes możecie przegotować z każdej innej okazji, i bez okazji też. Kawowe ciasto i mocno czekoladowy krem, tym razem w Halloweenowej odsłonie. Bardzo lubię Zobacz więcej
25 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotowe i zimne babeczki polewamy polewą karmelową i posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi. Polewa karmelowa: cukry rozpuszczamy w garnku z podwójnym dnem Zobacz więcej
min do wyrośnięcia. Po tym czasie bułeczki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można również nadciąć je od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez ok. 20 minut, aż będą Zobacz więcej
- Chorzowskie Smaki 2014". Na zwycięzców czekały statuetki, dyplomy i nagrody pieniężne. Laureatami Chorzowskich Smaków 2014 zostali: - w kategorii Danie na zawołanie: nagroda dlaHotelu Gorczowski Zobacz więcej
W oryginalnej wersji ten przepis był sałatką, ale ponieważ nie przepadam za makaronem na zimno, przerobiłam go lekko i zrobiłam z niego ciepłe danie obiadowe. Było też tam prawdziwe mięso kraba, ale Zobacz więcej
elektrycznych. Ja ostatnio zrobiłam się wygodna i zarabiam ciasto w malakserze. A więc do dzieła: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżkę cukru i część mąki pszennej. Sporządzamy zaczyn i Zobacz więcej
godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i przekładamy je do formy.Formę z ciastem wstawimy na ok. pół godziny do lodówki, po schłodzeniu ciasto nakłuwamy widelcem i Zobacz więcej
nacieramy ząbkiem czosnku . Napełniamy je wcześniej przygotowanymi warzywami i przykrywamy folią aluminiową. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczenie: 30 minut w temperaturze 180 st. C. Na 10 Zobacz więcej
Baklava, Bakława, a nawet Baklawa... przede wszystkim turecki przysmak. Spotykany również w kuchni bałkańskiej. Deser ten składa się z ciasta filo, orzechów, migdałów, cynamonu, cukru i pysznego Zobacz więcej