lardo

ZOBACZ TAKŻE:

Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ruda gotuje
Małże św. Jakuba z lardo

Małże św. Jakuba z lardo 266

0
{{headerMessage}}
Kolejna odsłona małż św. Jakuba i kolejna smaczna propozycja, idealna jako przystawka. Pierwsza propozycja to było carpaccio, dziś małże smażone. Składniki: 6 - świeżych małż 6 - cienkich plastrów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po udanych wielokrotnych już wędzeniach postanowiłem zmierzyć się z produktem dojrzewanym, nieobrabianym termicznie. W zasadzie jest to drugi tego typu produkt. Szlaki przetarło chorrizo. Wybór padł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
solona słonina nie kojarzyła mi się nigdy z czymś co bym chciała spróbować. do momentu gdy dostałam książkę kucharską grzegorza łapanowskiego. on o niej tylko wspomina, ale to wystarczyło bym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
LA CARNE DI MAIALE - mięso wieprzowe VITELLO - cielęcina POLLO - kurczak TACCHINO - indyk AGNELLO - jagnięcina IL SALUME - wędlina IL PROSCIUTTO COTTO - szynka gotowana IL PROSCIUTTO CRUDO - szynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Toskania to moja odwieczna miłość, dotychczas niestety niespełniona, choć powtarzam sobie co rusz, że w tym roku znajdę już na pewno czas na wyjazd! Choć nigdy ten regiony Włoch nie zostały przeze Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Smalec

Smalec 196

0
{{headerMessage}}
Questo e' un antipasto italiano To jest włoska zakąska Questo e' un antipasto polacco To jest polska zakąska Passando l'estate in Polonia, mangiando ogni tanto nei tipici ristoranti delle zone di Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Come fare lo strutto

Come fare lo strutto 23

0
{{headerMessage}}
Jak zrobić Smalec Oggi ho fatto lo strutto. Sono cresciuta in campagna ho visto spesso la mia nonna preparare tanti piatti a base di strutto, addirittura i dolci. Gli unici grassi che adoperavamo in Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny wynalazek, który okazał się sukcesem. Chyba większym niż opisane wcześniej "ala lardo". Przepis popularny na wschodzi, ze względu na kosmiczną kaloryczność wskazane jest spożywanie zimą, gdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Felieton w Moim Gotowaniu i zakupy na stoisku węgierskim. Napisane Marzec 12, 2013 przez Klaudyna Hebda w Fotografie i fotorelacje | | Dzień dobry, Jak pewnie część z Was wie, piszę felietony do Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 60

2
{{headerMessage}}
Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tabaka, znanego z piątej TopChefa) przygotował dla nas 10 niezwykłych dań (i jeszcze 4 zakąski zanim weszliśmy do restauracji). Niesamowitych, złożonych, ciekawych. Degustowaliśmy: czekoladkę z foie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
u nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Ponadto kolację przygotowywali: Roman Pawlik Hubert Tabak Oscar Chruszczyk Maciek Dulinski Mateusz Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Zobacz więcej
{{headerMessage}}
u nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Ponadto kolację przygotowywali: Roman Pawlik Hubert Tabak Oscar Chruszczyk Maciek Dulinski Mateusz Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bruschetta al pomodoro oraz crostini z pastą z wątróbki drobiowej, po prawej: grzanki podane z lardo - toskańską słoniną oraz oliwkami, Osteria del Grillo, Volterra Po lewej: bruschetty z lardo i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świetnie dobrane przez Piotra Kocimskiego do każdej potrawy. Kolacja rozpoczęła się od świeżego pieczywa oraz koziego masła, a chwilę potem podano ferrero z foie grass. Połączenie kaczych wątróbek z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy pasty) – nie ma ich od pół roku. Zupy? Skończyły się. Wybieramy dalej. Na przystawkę poprosiliśmy o krewetki podsmażane z natką (28 zł) i foccacię z lardo (20 zł)(delikatna, wysokiej jakości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Duda Michał Wilkonski Łukasz Pecarski Adam Krawczyk Jan Kotulak Menu: Pieczywo, masło kozie z koziej łączkioraz kacze ferrero z foie gras Węgorz – lardo z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wspólnie z nimi przez uzdolniony zespół kucharzy wHilton Garden Inn. Zapowiedź kolacji w "Poradniku Restauratora" Menu degustacyjne: 0. Przystawki 1. Ferrero z foie gras 2. Węgorz lardo z ogórkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
? Najbliższym miejscem jest Rovereto. Jeśli spodobała Ci się San Colombano i szukasz noclegu, wystarczy kliknąć tu. Gdzie zjeść ? Tratoria alla Genovese Via Vicenza, 5, 38068 Località Genovesa, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: