lasange

Dawno nie jadłam lasange i już chyba zapomniałam jaka może być pyszna. Oczywiście moja wersja musiała być warzywna, aczkolwiek nie jest tylko dla wegetarian. Ja bym mogła jeść to danie bez przerwy, Zobacz więcej
To trochę lasange, trochę naleśniki z warzywami. Jednak mnie przede wszystkim urzeka smak, nie nazwa. Danie jest inne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Choć trudno mi stwierdzić na ile powstały Zobacz więcej
LidKa
LidKa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na 4 ręce
Lasange szpinakowo-pieczarkowe

Lasange szpinakowo-pieczarkowe 168

0
Po wersji klasycznej z sosem bolognese to moje ulubione lasange, a właściwie sama nie wiem w jakiej je lubię kolejności. Mniejsza z tym czyli do rzeczy. Składniki: 1 op. świeżych płatów lasange ok. Zobacz więcej
Lasange w wydaniu bez makaronu, który został zastąpiony ziemniakami. Do tego dania fantastyczne aromatyczne przyprawy od www.owocowyraj.eu Składniki na lasange na duże naczynie żaroodporne ok 45x25 cm Zobacz więcej
Jak wcześniej wspomniałam wróciłam i mam dla was coś smacznego. Chyb każdy z nas jadł kiedyś tradycyjna lasange. A ja z mamą wymyśliłyśmy podrasowaną wersję. Dorzuciłyśmy tam między innymi szpinak, Zobacz więcej
Lubicie lasange? No pewnie! Szkoda tylko, że tyle w niej tłuszczu, makaronu i kalorii. A co, gdyby tak zrobić zdrowszą, dietetyczną wersję lasange? Żaden problem :) Zatem dzisiaj przepis na Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Lasange z Mięsem- małe co nie co po włosku Potrzebujemy (porcja dla 4 osób): 300 g mięsa mielonego, wieprzowo - wołowego puszka pomidorów bez skórki łyżka koncentratu Zobacz więcej
Zawsze mi się podobały takie duże muszle makaronowe, ale jakoś do tej pory ich nie przygotowywałam. Teraz wiem, że na pewno będę je robić częściej, tym bardziej, że uwielbiamy wszyscy zapiekane Zobacz więcej
Potrzebne będą: - 2 puszki pomidorów - cukinia - 100 g fasolki szparagowej - 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) - parmezan (ok. 70 g) - 1 papryka - 2 ząbki czosnku - makaron do lasagne (u mnie Zobacz więcej
Orcia16 września 2012 09:37 wygląda ładnie.. a ja będę dziś robiła placki dyniowe! I odchudzoną lasange!!! <3 OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
masłem, układamy pierwszą warstwę makaronu lasange, na to wylewamy 1/4 sosu beszamelowego, następnie 1/3 część mięsa z sosem pomidorowym, posypujemy serem. Powtarzamy czynność, ostatnia warstwa Zobacz więcej
A-Lisia
A-Lisia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z zielonej kuchni
Lasagne ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem 111

2
. Doprawiam solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Naczynie do lasange smaruję cieniutko masłem. Kładę pierwszy płat makaronu, na niego wykładam trochę szpinakowego farszu, na farsz odrobinę Zobacz więcej
Jeden z moich przepisów archiwalnych. Nawet ciasto na lasange sama zdobiam :) wyszło przednio:) Cóż potrzebujemy? 400 g mięsa mielonego z indyka 1 puszka pokrojonych pomidorów 2 cebule 1 papryka Zobacz więcej
Okazuje się, że lasange nie jest wcale tak pracochłonna jak się wydaje. Prawda, podczas tworzenia kuchnia wyglądała jak po wybuchu bomby, ale smak dania rekompensuje wszystko. Gdybym się nie Zobacz więcej
Zazwyczaj cukinię faszeruję, smażę, zapiekam, tym razem postanowiłam wykorzystać ją w inny sposób. Wyszło coś na wzrór tortu, może nietypowej lasange? Oceńcie sami. :) Do przygotowania potrzebujemy: Zobacz więcej
obudził się tak zły i głodny, że potrafiłam go pokonać. Dlatego podziwiam ludzi, którzy nie jedzą mięsa z własnej woli i potrafią z tym żyć :) Ja niestety okazałam się mięczakiem, który nie potrafi Zobacz więcej
zamówić pizze, rzadko zdarza się by było coś innego w ofercie. My jesteśmy już trochę znudzeni pizzą, bo w końcu ile można jej jeść. A na dodatek zbliżają się wakacje, a brzuch ni cholery nie robi Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis to kolejna propozycja z wykorzystaniem warzyw sezonowych, w tym niezastąpionej cukinii, którą prezentowałyśmy już w tych wyśmienitych muffinkach czekoladowych, jak i w warzywnej Zobacz więcej
zetrzeć trochę świeżej), curry, solą i pieprzem. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy sosem beszamelowym, układamy nadzienie, polewamy sosem, posypujemy parmezanem, znów nakładamy makaron i Zobacz więcej
Nigdy w swoim życiu nie byłam w Grecji i nigdy nie miałam okazji spróbować jedno z flagowych dań tego kraju, mousaki. Ale natchniona książką Pascala i Okrasy stwierdziłam, że czas po raz pierwszy Zobacz więcej