lasuch

ZOBACZ TAKŻE:

luna760001
luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciasteczkowy potwór
Łasuch

Łasuch 268

Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj 1 litr śmietany kremówki 1 kostka margaryny 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mleka w proszku 3 łyżki kakao 1 opakowanie wafli bakalie Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Deser „Łasuch”

Deser „Łasuch” 25

Deser „Łasuch” ma w sobie tak na prawdę wszystko co powinien mieć dobry deser czyli bitą śmietanę, herbatniki oraz dżem wiśniowy. Kontrast kwaśnego i słodkiego w tym przypadku to zaleta, a nie wada. Zobacz więcej
skoraqcooks@hotmail.com
skoraqcooks@hotmail.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
skoraq cooks
Łasuch w Berlinie

Łasuch w Berlinie 72

W połowie września postanowiłam wybrać się do zachwalanego przez wszystkich Berlina w podróż zdecydowanie łasuchową, czyli zorientowaną kulinarnie. Na kulinarne opowieści z Berlina przyjdzie Wam Zobacz więcej
Nadchodzi weekend a z nim czas na relaks i wypad do knajpy. Nie zawsze przecież trzeba gotować w domu. Od czasu do czasu warto wybrać się do restauracji, żeby odpocząć od garów, posmakować nowych dań Zobacz więcej
Swoimi dwoma pierwszymi recenzjami restauracji przyzwyczaiłam Was do dużej ilości słodkiego, lepkiego od pochwał lukru. Tym razem jednak będzie zupełnie inaczej bo na tapecie ląduje restauracja Titi, Zobacz więcej
Może i ta seria by nie powstała gdyby nie fakt, że ostatnio łasuchowa znajoma przyznała się, że nie zna i nigdy nie była w jednej z najfajniejszych "jadłodajni" w mieście, która istnieje od wielu, Zobacz więcej
Aktualizacja 15.03.2013 - Restauracja Prowokacja przestała istnieć. W jej miejscu powstało zupełnie nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi. Na recenzję zapraszam już wkrótce Weekend zbliża się Zobacz więcej
Specjalnie dla Was Łasuch zamienił się wczoraj w reportera terenowego aby opowiedzieć Wam o bardzo interesującej i ciekawej inicjatywie jaką jest Restaurant Day. 17-go listopada w wielu miastach na Zobacz więcej
Tym razem Łasuch nie testował restauracji osobiście, lecz wysłał na przeszpiegi swojego agenta, czyli mnie, Tomasza Fisiaka. Z przyjemnością podjąłem się misji i co jakiś czas zamierzam dostarczać Wam Zobacz więcej
Zgodnie ze starołasuchowym obyczajem w piątki czas na recenzję. Po raz kolejny Wam podpowiem, gdzie można dobrze zjeść. I tu przyznać się Wam muszę, że naprawdę nie wiem, jak to się stało, że nie Zobacz więcej
Już od kilku miesięcy namawiam Was, żeby od czasu do czasu zapomnieć o gotowaniu i wybrać się na miasto w poszukiwaniu nowych smaków. Tym razem czas na słodkie wypieki, bo na tapecie ląduje dziś Zobacz więcej
Mam patelnię i nie zawaham się jej użyć! Do smażenia oczywiście;-) To na pewno mogę, po serii testów, napisać o patelni Green Pan. Dostałam patelnię Green Pan do testowania kilka dni temu. Zobacz więcej
Robi się coraz zimniej, coraz chłodnie...po czekoladę sięgamy coraz częściej. A można inaczej, na słodko, ale też bardzo sycząco i nie aż tak kalorycznie. A do dania trzeba naprawdę niewiele, makaron, Zobacz więcej
Uwielbiam pizzę, ale nie każdą. Te obce, konsumowane w pizzeriach, choć smaczne, najczęściej przyprawiają mnie o ból brzucha. Najbardziej lubię więc pizzę domową, na cieniutkim jak pergamin cieście i Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą dziś czas na ostatnią część opowieści kulinarnych o Berlinie. Ostatnia, ale jak dla mnie najgodniejsza zapamiętania. Coś jak wisienka na torcie. Piękna, pyszna i cudnie Zobacz więcej
W tym tygodniu Tomek, Specjalny Łasuchowy Wysłannik, odpoczywa, a za recenzowanie zabrałam się ja. Bistro-kawiarnia Zbożowa, bo o niej będzie dziś mowa, to miejsce, na które ostrzyłam sobie zęby od Zobacz więcej
wpis Tomka Fisiaka, Specjalnego Łasuchowego Wysłannika Tym razem Łasuchowy Wysłannik Specjalny dotarł w przemiłym towarzystwie do nowego lokalu, który powstał przy ul. Piotrkowskiej 69. SixtyNine Zobacz więcej
Tari Bari to przede wszystkim surowe, przestronne, postindustrialne wnętrze i to rzuca się w oczy najbardziej zaraz po wejściu. Nie ma mowy o przytulności, więc nie każdemu ten klimat pasuje, ale ja Zobacz więcej
Agent Tomek w klimacie włoskim. Tym razem odwiedziłem restaurację o wdzięcznej nazwie Mia Cucina, która niedawno zadebiutowała na kulinarnej mapie Łodzi. Lokal zastąpił zrecenzowaną wcześniej przez Zobacz więcej
Łasuchowy wysłannik od czasu do czasu lubi też zaglądać do wszelkich nowych kawiarni, które jak grzyby po deszczu wyrastają na podatnym łódzkim gruncie. Od pewnego czasu panuje moda na lokale Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: