łata cielęca

Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej
g wołowiny na gulasz lub bigos (goleń, pręga lub łata będą najlepsze) - 1 cebuli - 4 sporych ząbków czosnku - rabarbaru i jabłka (najlepiej odmiany do gotowania) - tyle, żeby łączna ich waga wynosiła Zobacz więcej
z cielęciną gotowaną. Powiem Wam, że też jest pyszny, Chłodnik z cielęciną Czas przygotowania: Składniki: 400 g łaty cielęcej ok. szklanki wody 1 pęczek botwinki 2 duże zielone ogórki starte na Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
  Domowy rosół

Domowy rosół 436

1
, kawałek mięsa wołowego, rostbef, szponder, gicz lub łata, albo gicz cielęca, 3-4 małe marchewki, dodanie zbyt dużej ilości marchwi, sprawia, że rosół jest słodszy, 2 małe pietruszki, 1 nieduży por, Zobacz więcej
z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe) 300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu 600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule 2 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6292

1
, rostbef i pieczeń po angielsku; do dań smażonych, pieczonych oraz grillowanych 14) łojówka (słabizna, legawka)- nadaje się na siekane i rosół 15) łata (podbrzusze, chwyt, lejsztuk)- DO GOTOWANIA; Zobacz więcej
, schab bez kości, biodrówka, wołowina – stek z łaty, befsztyk, polędwica, rumsztyk, ligawa, mielona chuda wołowina naturalne produkty skrobiowe: zboża (1 porcja = pół szklanki), kasza bulgur, kasza Zobacz więcej