łata cielęca

Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej
g wołowiny na gulasz lub bigos (goleń, pręga lub łata będą najlepsze) - 1 cebuli - 4 sporych ząbków czosnku - rabarbaru i jabłka (najlepiej odmiany do gotowania) - tyle, żeby łączna ich waga wynosiła Zobacz więcej
z cielęciną gotowaną. Powiem Wam, że też jest pyszny, Chłodnik z cielęciną Czas przygotowania: Składniki: 400 g łaty cielęcej ok. szklanki wody 1 pęczek botwinki 2 duże zielone ogórki starte na Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
  Domowy rosół

Domowy rosół 466

1
gotowania. Każdy ma swój sposób, który uważa za najlepszy. Jedni wolą rosół tylko z drobiu, inni wołowy czy mieszany z obu mięs. U mnie w domu nie jadamy mięsa wołowego, ale w przypadku rosołu być Zobacz więcej
z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe) 300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu 600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule 2 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6541

1
je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że sztucznie zwiększa wagę mięsa, staje się również rajem dla bakterii. Sprawdzajmy daty ważności. 2) Mięso mielone Kupując Zobacz więcej
. basmati), szarlat rośliny strączkowe (1 porcja = pół szklanki),ciecierzyca (zwana niepoprawnie cieciorką), fasola mung, groch, groszek zielony, fasola półksiężycowa (limeńska), fasola zwykła, Zobacz więcej