łatwy chleb razowy

Jak sama nazwa świadczy szybki i łatwy w przygotowaniu chleb żytni. Idealny dla początkujących wypiekaczy chleba:-) Składniki: (na 2 małe bochenki o wymiarach 10x22 cm) 225 g mąki pszennej 450 g mąki Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Chleb pszenny razowy

Chleb pszenny razowy 61

Chleb pszenny razowy to kolejne pieczywo domowe na drożdżach, które rewelacyjnie smakuje, a jego przygotowanie jest bardzo proste. Bardzo lubię domowe pieczywo i to, że można dowolnie dobierać smaki, Zobacz więcej
Łatwy do przygotowania chleb dla osób które nie mogą lub nie chcą jeść mąki z glutenem. Jeśli mus, to mus, siła wyższa, dyskutować z nią nie ma co. Nawet dla zwykłego zjadacza pszennej czy żytniej Zobacz więcej
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu chlebek. Szybki, to znaczy nie wymagający kilkunastogodzinnego wyrastania, jak to w przypadku chlebów na zakwasie ( te z pewnością też kiedyś pojawią się na Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Chleb razowy z dziurka

Chleb razowy z dziurka 17

Ten chleb ma wiele zalet,najwazniejsze jest to ,ze jest zdrowy,zrobiony z maki razowej,z dodatkiem siemienia lnianego,potem,fakt ze byl pieczony w formie z kominem,pozwala na latwe krojenie malych Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb razowy

Chleb razowy 188

Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam go z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni. Nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy. Jest za to oparta na naturalnym wysuszonym zakwasie żytnim. Zobacz więcej
sylwia.bilska2
sylwia.bilska2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaWeDwoje.pl
Chleb żytni razowy

Chleb żytni razowy 28

Postanowiłam, żezdecydowanie częściej muszę piec chleb. Wkońcu co swój wypiek toswój – dużo zdrowszy, niż ten zesklepu. Przepis nachleb żytni razowy znalazłam naopakowaniu mąki. Opis przygotowania Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Chleb razowy z ziarnami

Chleb razowy z ziarnami 135

Pieczenie domowego pieczywa wcale nie musi być trudne. Chleb razowy z ziarnami 50 dag mąki pszennej chlebowej typ.750 50 dag mąki razowej żytniej typ. 2000 10 dag drożdży 1 łyżka cukru 7 łyżek płatków Zobacz więcej
Chleb razowy z dodatkiem miodu piekłam już wiele razy. Przepis znalazłam na blogu Smaczna Pyza i trochę go zmieniłam. Ten chleb, to typowy razowiec - ciemny, kwaskowy i wilgotny. Dodatek miodu nadaje Zobacz więcej
Cześć, Dziękujemy, że w dalszym ciągu odwiedzacie naszego bloga w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Oto najnowsza z nich: własny razowy chleb W dzisiejszych czasach chleb, podobnie jak tytuł Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że dodatek ziemniaków do ciasta chlebowego sprawia, że upieczony bochenek jest wilgotny i dłużej zachowuje świeżość... Jeśli jednak chcecie przekonać się o tym sami, to koniecznie Zobacz więcej
Chleb z mąki żytniej razowej z niewielkim dodatkiem jasnej mąki pszennej. Chleb ze względu na znaczną ilość ciężkiej mąki razowej nie wyrasta jakoś spektakularnie. Miąższ jest dość zbity, ale zarazem Zobacz więcej
Marzył mi się domowy chleb. Chciałam upiec taki na zakwasie, jednak okazało się, że mam pecha i nie mogę znaleźć nigdzie mąki razowej. Wykombinowałam więc przepis na drożdżach i occie. Przyznam, że to Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na chleb, który piekę zdecydowanie najczęściej, czyli czysto żytni z dodatkiem ziaren. Wychodzi zawsze - potrzebuje jedynie aktywnego zakwasu i ciepłego miejsca do wyrastania, ale w Zobacz więcej
Dla wszystkich, którzy chcą piec pyszne, domowe chleby na zakwasie serdecznie polecam ten przepis. Mój przepis na chleb jest bardzo prosty i szybki, wychodzi zawsze, gdy mamy aktywny, bąbelkujący Zobacz więcej
Chciałam napisać o tym, jak na początku pieczenie chleba z użyciem zakwasu wydawało mi się trudne i za długie, a że potem znalazłam łatwy przepis z użyciem jeszcze drożdży i tak dalej. Coś mnie tknęło Zobacz więcej
Taki chleb trzeba po prostu lubić. Rzeczywiście na korzyść przepisu przemawia łatwość jego wykonania i ograniczona liczba składników, jednakże co do smaku pozostawia on wiele do życzenia. Chleb Zobacz więcej
Prosty, Łatwy chleb na miodzie.Pachnacy przypieczoną skórką , do tego masło ubite przez siebie samego przepis Tui domowa konfiturą, czujecie ten smak bo ja tak.Zapraszam. 50 dag. maki 300ml.ciepłej Zobacz więcej
Chleb z poniższego przepisu nie wymaga zagniatania, można wymieszać składniki ręką lub łyżką. Miesza się je na przykład wieczorem a rano piecze. Albo miesza rano, a wypieku dokonuje popołudniem, po Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej