le froid gras

L'oeuf chaud-froid écume au sirop d'érable - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
Wiosno ! gdzie jesteś ? Pogoda nie poprawia Tobie nastroju ? Marzysz o promieniach słońca, które ogrzewa twoją twarz ? Ja bardzo :) Jeśli na pogodę nie możesz liczyć to musisz liczyć na siebie :D Z Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Smakowity duet: foie gras z kaczki z batatami Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go Zobacz więcej
Le Gault&Millau Tour région PACA - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Le Chalet (Murzasichle)

Le Chalet (Murzasichle) 52

Już od dawna chciałam opowiedzieć Wam o tym miejscu. Gdy pytacie mnie, gdzie zjeść w Zakopanem, nie mam wielu sprawdzonych adresów, ale za każdym razem mam do polecenia jedną prawdziwą kulinarną Zobacz więcej
oiskaras
oiskaras Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zupy rybne
Zupa z owoców morza w Le Cedre

Zupa z owoców morza w Le Cedre 5

Zupa z owoców morza w Le Cedre | Zupy rybne Zupy rybne Bo zupa rybna to królowa wszystkich zup Strona główna recenzje Artykuły Kontakt Zupa z owoców morza w Le Cedre TOPICS:kulinarna porażkaowoce Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3939

Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej
W zeszłą niedzielę na zaproszenie właścicieli restauracji Osteria le Botti w Tychach miałam przyjemność spędzić bardzo miłe popołudnie próbując włoskich dań serwowanych w tej małej kameralnej, Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Foie gras

Foie gras 1401

Śnieg sypie od wczoraj bez przerwy. Grudzień zaczął się prawdziwie zimowo. Jaki plan na jutro? Jogging w śniegu? Odpada. Basen? Może wieczorem. Jutro... A może by tak dłużej pospać? Tak bez żadnych Zobacz więcej
Tak jak pisałam w poprzednim poście przyjechała paczuszka niespodzianka od Le Petit Marseillais z kosmetykami z algami morskimi i białą glinką. Przyznam szczerze, że jestem oczarowana tymi Zobacz więcej
To chyba były piąte urodziny? Nie pamiętam dokładnie (wybaczcie - starość, nie radość) ale zakochałam się w tym miejscu na zawsze. Wchodząc tam mam wrażenie, że uruchamiam wehikuł czasu bo emocje z Zobacz więcej
W piątek dzień przed Wigilią zapukał wieczorem do mych drzwi kurier. Byłam trochę zdziwiona bo nic nie zamawiałam, a prezenty doręczono na czas. Na IG i FB co prawda widziałam zdjęcia innych Zobacz więcej
Witajcie w 2017 roku!!! Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość, pomyślnośći spełnieniewszystkich marzeń!!! Nowy Rok to czas podsumowańi z tej okazji przygotowałamdla Was zestawienie najchętniej Zobacz więcej
Terrine de foie gras au confit d’oignons et muscat de Baumes de Venise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Zobacz więcej
katie's wonders
katie's wonders Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
katie's wonders
Mardi gras

Mardi gras 54

Mardi gras "A robisz takie na raz do buzi?" zapytał kolega na D. Nie zdążyłam odpowiedzieć. Kolega na R przekulał się za drzwiami ze śmiechu. Pączki. Kolega na J powiedział, że będzie smażył. Nie wiem Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Foie Gras/ Figa/ Gruszka

Foie Gras/ Figa/ Gruszka 979

Myśląc o Francji, zawsze najpiękniej kojarzy mi się jesienną porą. Nie wtedy gdy jest gorąco, i tym bardziej nie gdy odwiedzają Francję miliony turystów. Najpiękniejszy czas to wrzesień, ponieważ Zobacz więcej
Chaud- froid d'endives "Les endives se gondolent pour la noix de coco et l'oignon" d'Alain Passard ༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻༺༻ INGREDIENTS: (pour 2 personnes) 8 feuilles d'endives 1 gros oignon doux de Zobacz więcej
Przepis bierze udział w konkursie "Przepis Godny Mistrza", potrawa przy pomocy narzędzi dostępnych na stronieHendi. Mus z pieczonej jarzębiny i pigwowca z wanilią szkl. oczyszczonych korali jarzębiny Zobacz więcej