leblanc

ZOBACZ TAKŻE:

Kurczak w sosie estragonowym – propozycja na sobotni obiad Tym razem sięgnęliśmy do naszej sprawdzonej książki kucharskiej „Smaki Świata - Francja” Beverly Leblanc. Poulet sauce estragon – jest Zobacz więcej
Klasyczne francuskie danie. Dzięki sprytnemu zabiegowi, jedząc tak czosnkowego kurczaka zupełnie nie czujemy intensywnego smaku. Zmodyfikowany przepis Beverly Leblanc · Kurczak o wadze 1,7kg, · 40 Zobacz więcej
by rybę wcześniej rozmrozić. Zmodyfikowany przepis Beverly Leblanc. · 4 kawałki tuńczyka – filety o grubości około 1,5 do 2cm, · 55g natki pietruszki, · 4 posiekane dymki, · 2 posiekane ząbki Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Magrets sauce aux fruits

Magrets sauce aux fruits 74

0
Kaczka z sosem owocowym Tym razem umiarkowanie pracochłonny przepis na całkiem wykwintne danie. Magres sauce aux fruits – czyli piersi kaczki z sosem owocowym. Mięso z kaczki jest naprawdę pyszne, w Zobacz więcej
Sałata z grillowanego koziego sera Przepis wzorowany na pomyśle Beverly Leblanc Pyszna i jeszcze raz pyszna sałata. Grzanki rozpływają się w ustach, jednak zachowują kruchość bagietki. Domowej roboty Zobacz więcej
Czyli ryby "pływające" w szafranowym bulionie warzywnym. Przepis znalazłam w książce "Smaki świata-Francja" Beverly Leblanc, chyba mojej pierwszej książce o kuchni francuskiej. Składniki: -szczypta Zobacz więcej
, w Paryżu przy Boulvard des Capucines podano corque monisieur. Przepis wyszperany w obszerniej książce kucharskiej „Smaki świata Francja” – Beverly Leblanc. Danie to jest bardzo sycące takie dwa Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 9:57pm, Wtorek 12 Czerwiec 2012. rdo: "Smaki wiata. Francja" Beverly Leblanc W naszym kraju o wiele gatunkw ryb nieatwo, zatem kada okazja jest dobra, eby sprbowa nowej odmiany. Do Zobacz więcej
Boeuf a la bourguignonne – wołowina po burgundzku Beverly Leblanc radzi by zgodnie z tradycją podawać wino użyte do gotowania również na stół, do posiłku. Cóż, nie zawsze jest to najlepszy pomysł, Zobacz więcej
Poulet au riesling – kurczak w rislingu Pyszny kurczak o niespotykanym smaku z racji użycia rislingu do jego gotowania. Według Beverly Leblanc jest to alzacka odmiana kurczaka w winie. To sycące Zobacz więcej
zmianie. Poniższy przepis jest mało alkoholowy, cebulówka jest bardzo pożywna i co ważne nie smakuje cebulą. Zmodyfikowany przepis Beverly Leblanc Uwaga długi czas przygotowywania (około 1,5h) Zobacz więcej
jednogarnkowego dania. Jak to z gulaszami bywa, i ten można ogrzewać wiele razy. Dobra danie dla biegaczy, smakuje wybornie – recovery food. Zmodyfikowany przepis Beverly Leblanc. Składniki (4 duże Zobacz więcej
robimy z paluszków, a staw, który łączy krótsze odnóże z dłuższym – z masy marcepanowej. Całość można dodatkowo polać masą czekoladową. A przy okazji polecam rewelacyjną książkę Catherine Leblanc i Zobacz więcej
jego gości;-). Przygotowanie pasztetu jest banalnie proste. I tak jak w kuchni francuskiej – dania wytworne charakteryzują się prostotą. Źródło: "Smaki świata. Francja" Beverly Leblanc. Składniki: Zobacz więcej
Uwielbiam naleśniki ... z serem na słodko, z dżemem, z nutellą... Przepis na te które prezentuję poniżej pochodzi z książki Smaki świata FRANCJA Beverly Leblanc. Proponuję upiec je na dużej patelni, Zobacz więcej
lekko się zagęści. Dodać wtedy śliwki, doprawić całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do maślanego makaronu wstążki lub ziemniaków z wody z masełkiem i pietruszką. Smacznego! :) ps. od Zobacz więcej
. ;) Bardzo się cieszę, że Dziewczyny (Iza, Ola, Basia)zechciały znów ze mną pogotować. ;) Mam nadzieję, że przepis się spodobał. A tym, którzy nie gotowali z nami, gorąco polecam przepis. Smacznego! Zobacz więcej
Cielęcina w winie z pieczarkami Po francusku to jakoś dużo krócej – blanquette de veau – cielęcina z pieczarkami w białym sosie. To naprawdę wymagający przepis, dużo roboty, masę zmywania ale efekt Zobacz więcej
. Przepis z książki czy od kogoś jest tak na prawdę tylko inspiracją, podstawą i trzeba pozwolić sobie na pewną dowolność - to oczywiście moje zdanie, każdy robi jak chce :) Do zabawy zaprosiła mnie Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 100

0
Dzisiaj klasyka kuchni francuskiej czyli pyszna duszona wołowina. Danie pełne dobrze zrównoważonych smaków, które gotowałam wirtualnie z koleżankami Joasią, Kasią i Olą. Przepis bazowy podany nam Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: