leczo do słoików w piekarniku

Lato kojarzy mi się z cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy Zobacz więcej
Bardzo proste i szybkie ciasto,mocno czekoladowe,ani nie za mokre,ani nie za suche,dokładnie w sam raz!Zimą użyłam wiśni ze słoika,lecz latem można zamiast wiśni, dodać maliny lub borówki. Składniki: Zobacz więcej
. Włożyć do garnka, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić aż się całkiem rozpadną. Dodać cukier i cynamon, mieszać aż marmolada stanie się gęsta. Dodać kwasek, przełożyć do wyparzonych słoików, odwrócić Zobacz więcej
malaglodzilla
malaglodzilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mala glodzilla
Leczo na zimę

Leczo na zimę 1800

1
papryczka chilli 0,5 kg cukinii przyprawy (sól, bazylia, oregano) 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Wykroić twarde części i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować około Zobacz więcej
dyniowych,dyniowych pancakes, pumpkin pieczy zupy dyniowej, lub zamknąć go w słoiku i spasteryzować. MUS Z DYNI / DYNIOWE PUREE Składniki: - dowolna ilość dyni wybranego gatunku Przygotowanie: Dynię Zobacz więcej
Siedząc w domu w sobotę przeglądając szafkę w kuchni znalazłam otwartą paczkę „pomysł na soczystą pierś kurczaka” został ostatni papirus z papryką, wyszperałam jeszcze 1 opakowanie z czosnkiem i Zobacz więcej
(przez ok. 20 minut), by pozbyć się nadmiaru płynu i zagęścić przecier. W tym czasie myjemy słoiki i wyparzamy w piekarniku (o metodzie możecie poczytać TU). Do gorących słoików nakładamy przecier, Zobacz więcej
Sałatka jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Jest prosta – i bardzo smaczna. Lecz podana w inny -nietuzinkowy sposób – w słoiku. Dzięki temu sałatka wygląda bardzo elegancko. Najpierw zachwyca Zobacz więcej
"), jeśli komuś zależy na pure bez pestek i drobinek skórki to trzeba pure przepuścić przez sito. Dodajemy sól i gotujemy jeszcze ok 10-15 minut. Gorące pomidory przekładamy do wyparzonych słoików (ja Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Zakwas żytni

Zakwas żytni 77

0
Składniki: 250 g mąki żytniej 250 ml wody czas dojrzewania: 84 godziny Dzień 1 W szklanym naczyniu połącz 100 g mąki żytniej i 100 ml letniej wody. Najlepiej, aby woda miała temperaturę 37-40 stopni. Zobacz więcej
Zapasy na zimę najwyższy czas zacząć! Na początek Leczo z cukinią, będzie idealnie smakowało w zimowe dni, podgrzane proponuję podać z podsmażonymi plastrami kiełbasy. Z poniższych składników wyjdzie Zobacz więcej
zastąpić je posiekaną czekoladą, lecz ta często wsiąka w otaczające je ciasto, natomiast chipsy zostajątakie jakie były. Dlatego też - szczerze polecam. Ciastka są bardzo słodkie, lecz pomimo to Zobacz więcej
Dianaconda
Dianaconda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fajny przepis
Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy 2367

0
1 szklanka otrąb żytnich 1 litr ciepłej, lecz nie gorącej, przegotowanej wody Drożdże i cukier wymieszać w słoiku z 250 ml. wody (1 szklanka). Pozostałe suche składniki dokładnie wymieszać łyżką w Zobacz więcej
Słoików na ciężkie czasy nigdy nie za wiele :) Ostatnio staram się przerzucać na jedzenie, które sama robię, a ponieważ konserwy turystyczne to jedne z moich ulubionych dań kanapkowych :) postanowiłam Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Leczo

Leczo 217

0
pomidory, paprykę i kiełbasę. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą do mięs, zmniejszamy ogień i gotujemy przez godzinę. Możemy zwiększyć proporcje składników i leczo Zobacz więcej
Ciąg dalszy przerabiania cukinii giganta. Teoretycznie najłatwiej ale i przy okazji bardzo smacznie było przerobić zdecydowaną większość tego warzywa na leczo. Na blogu jest już zeszłoroczna wersja z Zobacz więcej
w jednej miseczce. Całość przełożyć na blachę, pokrytą papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 160*C piekarnika. Piec 40 minut, lecz co 10 minut przemieszać widelcem całość, aby nic się nie Zobacz więcej
cukinię i dusić 25 minut. Do powstałej masy dodać przecier, cukier, ocet i pozostałe przyprawy. Gotować około godziny, a następnie wszytko zblendować na gładką masę. Przekładać do słoików, a Zobacz więcej