Przepis na leczo z cukinii

annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Leczo z cukinii na zimę

Leczo z cukinii na zimę 9630

Leczo jest świetnym dodatkiem do kanapki czy wędliny w okresie zimowym. Robiłam je nie pierwszy raz, moja mama robi od paru lat, a przepis dostałam od teściowej. Składniki: 3,5 kg cukinii z miękką Zobacz więcej
Leczo z cukinią i kiełbasą- najlepsze Pyszny węgierski jednogarnkowiec- Lecsó. Leczo to danie na bazie papryki, pomidorów i cebuli, dodatkiem przeważnie jest kiełbasa czy boczek. Ja dodatkowo dodaję Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rogalik
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 693

Jednogarnkowe warzywne danie zbliżone do węgierskiego leczo. Tradycyjne leczo przygotowuje się z pomidorów i świeżej papryki duszonych na smalcu z dodatkiem wędzonej słoniny i podsmażonej na złocisty Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Leczo z cukinią na zimę

Leczo z cukinią na zimę 5430

Zapasów ciąg dalszy. W ostatnich dniach moja kuchnia przekształcona została w fabrykę przetworów. Razem z Mamą i Babcią naprodukowałyśmy ogromną liczbę słoików z rozmaitymi sałatkami, powidłami, Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Leczo z cukinią do słoika

Leczo z cukinią do słoika 4827

„Dziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią. Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 300

Dziś u mnie znowu coś prostego – leczo z cukinią i kabanosami według mojej mamy. Leczo to potrawa węgierska, której podstawę stanowi papryka w gęstym pomidorowo-cebulowym sosie. W Polsce za to, leczo Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić leczo z cukinii, pycha :) Potrzebne składniki: pomidory, cebula, cukinia, pieczarki, pieprz, sól, papryka, olej, magi, ketchup, kiełbasa, por, koncentrat pomidorowy Sposób Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Leczo z cukinią na zimę

Leczo z cukinią na zimę 9476

W poniedziałek spotkała mnie bardzo miła niespodzianka. Do moich drzwi zapukał kurier i dostarczył mi kosz pełen świeżutkich pomidorów Jutrosz, z których Pudliszki robią swój ketchup. Odmiana ta ma Zobacz więcej
Kto powiedział, że leczo musi być zawsze z papryką? ;) Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, połączyłam ją z bakłażanem, dodałam mięsko, troszkę koncentratu pomidorowego i tak powstało Zobacz więcej
Któż nie zna leczo - potrawy sycącej, pełnej warzyw, którą przygotowuje się w jednym garnku. Moje leczo odbiega nieco od tego tradycyjnego, bo zawiera pieczarki. Można podać je z kiełbasą lub bez, w Zobacz więcej
Leczo z cukinii to jedno z obowiązkowych dań w jesiennym menu. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka słoików leczo z cukinii Jest to leczo warzywne. Podgrzewając leczo Zobacz więcej
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz Bardzo lubię cukinię, dlatego publikuję kolejny sposób na jej pyszne przyrządzenie. Tym razem skosztujcie dietetycznego leczo z cukinią! Już nie raz o tym wspominałam, Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pani Kanka
Leczo z cukinii

Leczo z cukinii 174

Lubię takie potrawy, gdzie wszystko wrzuca się tylko do jednego garnka stopniowo po kolei. Podsmaża cebulkę, dusi warzywa… Mała ilość garów do mycia po obiedzie to moja filozofia gotowania:) Dziś Zobacz więcej
Kempek
Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wiem co zjem...!
Leczo z cukinii

Leczo z cukinii 108

Najlepsze leczo na świecie robi moja mama. Ze smakami dzieciństwa mało co może konkurować, ale nauczyłam się robić niewiele gorsze. U nas leczo to taka zbieranina - wrzucam co tylko znajdę w lodówce. Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Light Food
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 680

Leczo, lecsó to potrawa typowa dla kuchni węgierskiej. Składa się na nią smażona na smalcu cebula i dodana (gdy cebula będzie szklista) papryka, a później pomidory. Wszystkie składniki w jednakowej Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Leczo z cukinii do słoików

Leczo z cukinii do słoików 4232

Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale już pomału kończę. Dzisiaj leczo do słoików. Wspomnienie lata w czasie zimy- bezcenne:)))) Składniki: 1,5 kg cukinii 7 papryk (różne kolory) 1,5 kg Zobacz więcej
Dzisiejszy dzień mianuję "dniem cukinii"! Na początek leczo z cukinii do pasteryzowania. Była to moja ulubiona potrawa studencka :) Gotowe do podania- tylko ugotować trochę ryżu czy makaronu i danie Zobacz więcej
Leczo do słoików. Leczo z cukinią na zimę Teraz, kiedy papryka i pomidory są bardzo tanie warto poświęcić trochę czasu i zrobić pyszne leczo, z którego będziemy mogli skorzystać zimą, gdy te warzywa Zobacz więcej
W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje cukinia (zobacz inne przepisy, np.: zupa krem z cukinii, bigos z cukinii, placki z cukinii, tarta z cukinii, zapiekanka z cukinią i suszonymi pomidorami). Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić pyszne danie, wystarczy zawartość słoika Zobacz więcej

Leczo to potrawa znana nam z kuchni węgierskiej. Wyrazisty smak, głęboki aromat oraz ciekawa konsystencja sprawiają, że to danie coraz częściej gości na polskich stołach. Ogromne tradycje tytułowej potrawy sprowokowały współczesnych szefów kuchni do odświeżenia przepisu pierwotnego. Pokłosiem stało się leczo z cukinii. To zupełnie nowa odsłona węgierskiego dania.

Leczo z cukinii to wyjątkowo proste, szybkie w przygotowaniu oraz smaczne danie. Ów wariant jest znacznie bardziej lekkostrawny i niskokaloryczny w stosunku do klasycznej formy. Ogromna ilość warzyw sprawia, że posiłek w postaci leczo z cukinii będzie cennym źródłem witamin oraz innych substancji odżywczych.

Kolejnym walorem tego dania jest uniwersalność – leczo z cukinii można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Właśnie dlatego świetnie sprawdzi się jako forma przekąski podczas uroczystości okolicznościowych oraz imprez. Ponadto leczo z cukinii może być także serwowane jako przystawka, a nawet czekadełko w lokalach gastronomicznych.