„Dziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią. Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione
Zobacz więcej
Leczo to danie , które na stałe wpisało się do polskiej kuchni. Każdy z nas ma nie swoją recepturę, oto moja z wykorzystaniem warzyw, które jesienią dominują na straganach i w warzywniakach. Z
Zobacz więcej
Najpierw zajmujemy się papryką.Oczyszczamy ją z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Kroimy również pomidory (w kostkę) oraz obraną cebulę (w półplasterki). Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.
Zobacz więcej
Leczo do słoików na zimę. Idealne danie na kawałek lata w środku zimy. Kiedy robię leczo nie mam co prawda dokładnych proporcji, do przepisu postanowiłam ich użyć aby mniej więcej było wiadomo ile
Zobacz więcej
Jeszcze troszkę przetworów. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na gotowe leczo, które w zimie wystarczy tylko przynieść z piwnicy i połączyć z podpieczonym mięsem i kiełbaską. Ja już jeden słoik
Zobacz więcej
Po przytarganiu z rynku wielkiego kabaczka, ogromnej cukinii i pięknych, mięsistych papryk, zabrałam się za leczo, które - jak fasolka - kojarzy mi się z domem rodzinnym. Pierwsze wersje były bez
Zobacz więcej
Od dawna coś podobnego chodziło mi po głowie - gotowe danie w słoiku, typu znanych sosów sklepowych, które będzie idealne na kryzysowe dni. Wystarczy słoik otworzyć, sos podgrzać, dorzucić do niego
Zobacz więcej
Dziś przepis na szybkie leczo. Jest idealne gdy nie mamy czasu zrobić obiadu bo wystarczy odkręcić słoik pokroić kiełbaskę i podgrzać. Składniki: papryka cebula cukinia pomidory sól pieprz Wykonanie:
Zobacz więcej
Nic tak nie przywołuje letnich wspomnień w środku zimy jak słoik pysznego lecza z sezonowymi warzywami. Teraz gdy warzywa są najbardziej dojrzałe, a ceny bardzo poszybowały w dół warto schować lato
Zobacz więcej
Leczo z cukinii to jedno z obowiązkowych dań w jesiennym menu. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka słoików leczo z cukinii Jest to leczo warzywne. Podgrzewając leczo
Zobacz więcej
Leczo w naszym domu pojawia się bardzo często w sezonie letnim. Jest pyszne na ciepło i na zimno, szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące. Trochę rzadziej, ale jednak, gości na naszym stole w innych
Zobacz więcej
« Dżem śliwkowy z różano - ... Leczo w słoikach na zimę Zawsze zimą mam ochotę na leczo. I mimo, że mogę kupić na nie wszystkie składniki w tym czasie to nie to samo co z sezonowych. Więc zaprawiam
Zobacz więcej
Leczo w moich przetworach to podstawa ! Uwielbiam taki warzywny mix, którym mogę się cieszyć cały rok. Pycha Składniki: 1 kg papryki (kolor dowolny) 1 kg białej cebuli 1 kg świeżych pieczarek 1 kg
Zobacz więcej
Przepis znaleziony bardzo dawno temu w internecie, ale niestety nie pamiętam czyj on. Przepisałam go bezmyślnie do zeszytu, nie zapisując autora. Ale z wyborem trafiłam w 10. Wszystkim bardzo smakuje.
Zobacz więcej
Lubię tę porę roku. Głównie za mnóstwo warzyw i owoców, które dojrzewają w ogrodzie. Pomidory już się rumienią na krzakach, ogórki zadziornie wyglądają spod liści, cebula złoci się na słońcu, cukinia
Zobacz więcej
Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale już pomału kończę. Dzisiaj leczo do słoików. Wspomnienie lata w czasie zimy- bezcenne:)))) Składniki: 1,5 kg cukinii 7 papryk (różne kolory) 1,5 kg
Zobacz więcej
Dzisiejszy dzień mianuję "dniem cukinii"! Na początek leczo z cukinii do pasteryzowania. Była to moja ulubiona potrawa studencka :) Gotowe do podania- tylko ugotować trochę ryżu czy makaronu i danie
Zobacz więcej
Leczo do słoików na zimę. Jak zrobić leczo na zimę? Leczo z cukinii w słoikach. Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie. Doskonale leczo smakuje późnym latem i jesienią, gdy pomidory i papryka jest
Zobacz więcej
Kilka słoików takiej bazy do przygotowania leczo zimową porą koniecznie musi znaleźć się w mojej spiżarni. W razie nagłej koniecznościwyczarowania obiadu w kwadrans, wystarczy podsmażyć cebulkę z
Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić pyszne danie, wystarczy zawartość słoika
Zobacz więcej