Przepis na leczo z rydzów i papryki

Leczo to danie , które na stałe wpisało się do polskiej kuchni. Każdy z nas ma nie swoją recepturę, oto moja z wykorzystaniem warzyw, które jesienią dominują na straganach i w warzywniakach. Z Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Leczo z papryki z parówkami

Leczo z papryki z parówkami 4714

Leczo... i zaraz znawcy potrawy pouczą mnie jak prawdziwe leczo wygląda i z czego jest zrobione - jak to było ostatnim razem... ale tak sobie myślę, że wiele potraw, na które przepisy są Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować leczo bez Zobacz więcej
Leczo w moich przetworach to podstawa ! Uwielbiam taki warzywny mix, którym mogę się cieszyć cały rok. Pycha Składniki: 1 kg papryki (kolor dowolny) 1 kg białej cebuli 1 kg świeżych pieczarek 1 kg Zobacz więcej
Leczo do słoików z papryki i pomidorów. Tradycyjne leczo z papryki To już ostatnia chwila, by zrobić większe ilości leczo i zamknąć je do słoików. W tym roku zrobiłam już jedna partie leczo na zimę, Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Leczo z papryki

Leczo z papryki 206

Leczo po węgiersku to jak bigos po polsku. Pyszna potrawa warzywna, z dodatkiem mięsa Składniki 1 kg czerwonej papryki kg ziemniaków 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju 30 dag kiełbasy Zobacz więcej
Nieco odmienna od tradycyjnej wersja lecza. Do potrawy można dodać również cebulę, jednak ja za nią nie przepadam, więc zrezygnowałam z tego składnika. Składniki: duża cukinia papryka czerwona i Zobacz więcej
Kolejna propozycja tej smakowitej, jednogarnkowej, węgierskiej potrawy. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Nasza główna Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Leczo z dynią i papryką

Leczo z dynią i papryką 378

Leczo z dynią i papryką to doskonałe danie na chłodne dni, które niestety w to lato pojawiają się bardzo często. Dynia dodana do lecza nadaje mu słodyczy – osobiście, ta wersja bardzo przypadła mi do Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Leczo na zimę

Leczo na zimę 2586

Mój dzień: Leczo na zimę Mój dzień Google+ Followers 23 września 2013 Leczo na zimę Później wystarczy podsmażyć wędlinkę zalać sosem, dogotować ryż lub makaron i obiad gotowy Składniki: 2,5 kg papryki Zobacz więcej
Lubię paprykę pod wieloma postaciami, nic dziwnego, że leczo też uwielbiam. Ponieważ zimową porą cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy Zobacz więcej
Leczo z papryką, cukinią i kiełbasą | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Leczo z papryką, cukinią i kiełbasą – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata O Zobacz więcej
Leczo to jedno z naszych ulubionych dań. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam Zobacz więcej
Dobra pora na leczo. Szczególnie jak się ma 8 papryk i jedną gębę do wykarmienia. Bo takie leczo to z dwa dni spokojnie można jeść. Tym razem jednak zapowiedział się mój kolega z Krakowa, więc gęby Zobacz więcej
Proste i szybkie danie, które „zrobiło mi się” przez przypadek, gdy zaroiło się u mnie od niewykorzystanej papryki i cukinii. Do leczo można oczywiście dodać również świeże pomidory lub pomidory z Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
Leczo z białej papryki

Leczo z białej papryki 268

Wszyscy znamy i doceniamy kolorową paprykę, ale ja osobiście najbardziej lubię jej białą poskręcaną odmianę, jest dużo lepsza podczas duszenia, a na surowo ma delikatniejszy sok. Nie wiem dlaczego ale Zobacz więcej
Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji Zobacz więcej
Leczo najlepsze jestlatem. Nie ma sensu spierać się na ten temat. Ugotowane późną jesienią, zimą czy na wiosnę nie będzie miało pełnego smaku wygrzanych w słońcu pomidorów i papryk. Poza sezonem na Zobacz więcej
Znacie na pewno smak tradycyjnego leczo z dużą ilością papryki i kiełbasy. Ja postanowiłam nieco zmienić smak i obok papryki, głównym składnikiem mojego leczo była cukinia. Zamiast kiełbasy użyłam Zobacz więcej
Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą to danie, bez którego nie wyobrażam sobie lata! Absolutnie! :) co więcej - robimy je tak często, że aż do znudzenia, choć tak naprawdę wcale się nie nudzi, bo ze Zobacz więcej