leczo z tofu

No i stało się. W diecie mojej oraz Gosi z Mlecznej Krowy pojawił się ten sam przepis. Choć diety mamy inne i dobrane indywidualnie, tak samo jak ćwiczenia i kilogramy do zrzucenia - to czasami coś Zobacz więcej
Leczo warzywne z tofu stanowi dla mnie takie ‚comfort food’. Można zrobić kilkudniowe zapasy, bezproblemowo zapakować do pudełka i wziąć na uczelnię czy do pracy, nigdy się nie znudzi, bo zawsze można Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 opakowanie tofu 100g 4 duże pomidory 4 czerwone papryki 1 mała cukinia (można się bez niej obyć) 2 cebule cukrowe 5-6 ząbków czosnku sos pomidorowy 100% Zobacz więcej
Leczo z tofu składniki; -leczo mrożone 1 paczka -fasolka szparagowa mrożona 1/2 paczki - tofu 1 opakowanie 200 gram -olej 1 łyżka -sól, zioła do smaku według gustu. Gotujemy mrożone leczo ok.15 minut Zobacz więcej
Przepis którego zrealizowanie zajmuje jakieś 15 minut a jest pysznie i zdrowo. Tofu jest bardzo sycące, więc mimo że nie wygląda, podane proporcje wystarczą na lekki obiad dla 2-3 osob. Mozna podawac Zobacz więcej
Ta węgierska potrawa, która zrobiła karierę na całym świecie funkcjonuje w wielu wersjach. Poniżej w wersji wege z dodatkiem wędzonego tempehu. Możecie też wypróbować zwędzonym tofu albo z pokrojonymi Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Płow

Płow 98

0
Płow lub inaczej Pilaw to danie pochodzenia tatarskiego, którego podstawą jest ryż, mięso i warzywa takie jak marchew, cebula oraz czosnek. Podobne danie przyrządzają Hindusi, lecz zamiast mięsa Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
363. kondycja

363. kondycja 82

0
... okazało się, że rower jest w lepszej kondycji ode mnie! Podziw wyrażam dla moich umiejętności majsterkowicza, lecz ubolewam nad formą (a raczej jej brakiem). Cóż, muszę znowu stać się rowerzystką. Zobacz więcej
mnie przygotowywanie sprawdzonych posiłków, lecz pole do odkrywania nowych smaków i połączeń. Po raz pierwszy zetknęłam się z tofu i kaszą owsianą, miksowałam dużo kolorowych koktajli i Zobacz więcej
Bulion z pierogami to moja odpowiedź na chińskie pierożki Wonton. Szukałam dania równie sycącego ale z polskim akcentem. Idealne więc, wydaje się połączenie tradycyjnych pierogów z esencjonalnym Zobacz więcej
Składniki: 200g tofu pół banana cynamon miarka odżywki białkowej /lub/ 30g mąki +słód słonecznik do posypania Wykonanie: Tofu miksujemy z bananem, cynamonem i odzywką. Formę smarujemy olejem kokosowym Zobacz więcej
No właśnie. Takie pytanie zadałam ostatnio moim domownikom. Nikt nie potrafił określić jednoznacznie jaki to smak. Najprościej można powiedzieć że nijaki :) Tofu w naszej diecie znajduje się nie z Zobacz więcej
Porcja dla 4 osób Koszt około 6 złotych Propozycja na obiad lub obiadokolację, kolorowe,smaczne,pachnące wiosną leczo. POTRZEBUJESZ: 4 - 6 rzodkiewek 1 słoik litrowy fasolki szparagowej( u mnie własny Zobacz więcej
umyj oleju garść liści czosnku niedźwiedziego doprawić: 2 łyżeczki ziół, sól, pieprz ziołowy ( u mnie tylko zioła) WYKONANIE Na patelnie gorącą wrzucam smalczyk, por pokrojony, paprykę pokrojoną w Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Tofu

Tofu 1424

1
Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, gdzie możecie kupić tofu: zarówno twarde (u nas w sklepie jest dostępne niekonserwowane, świeże tofu twarde), jak i jedwabiste (miękkie) tofu. Tofu to Zobacz więcej
Krokiety z tofu i kapusty kiszonej Krokieciki, tak je nazywamy. Główny składnik to tofu i kapusta kiszona. Pyszne. Nie pytajcie dlaczego krokiety skoro to z krokietem nie ma nic wspólnego…Zrobiłam je Zobacz więcej
Koniec lata 2010 był czasem właśnie takich trufli, w rozmaitych kombinacjach. Do ich ulepienia nie potrzeba zbyt wiele, potrzeba lepkich i słodkich suszonych owoców oraz suchych lecz oleistych Zobacz więcej
Ulanna
Ulanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bułka gotuje!
Ja tu zaczynam. Coś.

Ja tu zaczynam. Coś. 46

0
Bułka gotuje!: Ja tu zaczynam. Coś. Bułka gotuje! czwartek, 24 lipca 2014 Ja tu zaczynam. Coś. Od razu ostrzegam, że jestem leniem patentowanym i nie obiecuję, że będę tutaj publikować posty Zobacz więcej
Makaron chiński produkowany jest z kiełków fasoli mung. Są to cienkie i przezroczyste nitki, które idealnie komponują się z każdą potrawą, chłonąć jej smak. Nie wymaga gotowania. Wystarczy kilka minut Zobacz więcej
zisiaj danie bardzo proste, które idealnie nada się jako dodatek do innych dań. Podałam je razem z leczo z ogórkiem, które będzie bohaterem kolejnego wpisu. To typowy przepis w wiejskim stylu, gdzie Zobacz więcej