leczo z wołowiną

{{headerMessage}}
Dzień Pikantnych Potraw zwieńczyłam leczem z wołowiną! Było smacznie i rozgrzewająco. W sam raz na tak śnieżny wieczór. Składniki: - 500 g mięsa wołowego - 2 średnie cebule - 3 średnie papryki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 papryki żółte 3 cukinie 10 niedużych pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia przyprawy: papryka słodka, papryka wędzona, chilli, sól opcjonalnie kawałek wołowiny 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że wśród czytelników burczymiwbrzuchu są miłośnicy kiepskich żartów, dlatego zacznę jak Karol Strasburger w Familiadzie :) - Co robią lekarze w kuchni? -Leczo! Tym suchym akcentem przedstawiam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 kolorowe papryki (u mnie 2 czerwone i 1 zielona) 2 młode cukinie 250 g pieczarek 2-3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego puszka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lahmacun, czyli cienki placek ciasta pokryty mieszanką mielonego mięsa i warzyw to popularne danie kuchni tureckiej, nazywane często turecką pizzą. Najczęściej wykorzystuje się jagnięcinę lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawie, bo na Węgrzech nie byłam, i nie wiem jakprawdziweleczo powinnosmakować;) Za to dziś gotuję ze składników przywiezionych przez przyjaciółkę prosto z Węgier (dołączając zdjęcia z miejscowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i białym winem/żubrówką Kruche ciasteczka kokosowe z czekoladą Czekoladowe ciasteczka Szybkie zapiekanki Leczo z kurczakiem i ananasem Kotleciki z kaszy jęczmiennej Zdrowa kanapka z wołowiną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
II faza Doskonałe jako przekąska lub kolacja. Na grilla czy na obiad. Cukinie można przyrządzać na wiele ciekawych i fajnych pomysłów. Były na grillu faszerowane pieczarkami, były w leczo teraz jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy mężczyzna gotuję baba zmywa gary i tak też zostałam uraczona całym zestawem naczyń! Ciekawe, że prawie nigdy nie jest na odwrót :-) Nie było ich jednak aż tak wiele a makaron był wyśmienity więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso wołowe jest jednym z moich ulubionych rodzajów mięs, jednak ze względu na jego dość wysoką cenę nie jadam go zbyt często. Zazwyczaj przygotowuję z niego gulasz, lecz tym razem postawiłam na Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Chili con carne

Chili con carne 50

0
{{headerMessage}}
To przepis, który ma kilkanaście twarzy. Zależnie od upodobań można wrzucić mięso mielone, siekane lub krojone. Papryka może być zielona, czerwona lub mix kolorów. Nieodzowna jest papryczka chili w Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1236

1
{{headerMessage}}
z indykiem Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Zupa gulaszowa z dynią Taco KACZKA Kaczka w pomarańczowej marynacie WIEPRZOWINA Pieczeń po bawarsku Polędwiczka wieprzowa z ananasem Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Tradycyjne zrazy wołowe

Tradycyjne zrazy wołowe 201

1
{{headerMessage}}
Za wołowinę zabieram się chyba najrzadziej ze wszystkich dostępnych mi mięs. Jednak od czasu do czasu warto urozmaicić menu gdyż wtedy docenia się smak mięsa. Z wołowiny przygotowałam tradycyjne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Enchilada, to tradycyjne danie meksykańskie. Przyrządza się go z kukurydzianą tortillą, z farszem w środku oraz polane sosem lub posypane dodatkami zapieka się w piekarniku. Enchilady wypełnia się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powoli zaczyna się sezon na cukinię. To jedno z moich ulubionych (zaraz po pomidorach) warzyw. Jest bardzo wszechstronne :), można z niego zrobić zupę, ciasto, pasztet, dodać do leczo czy też podać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas mojej wizyty w tym mieście. Jest to najlepsze wykonanie gęsi, jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lecz, jak w przypadku innego drobiu, tłuszcz znajduje się w skórze, a mięso samo w sobie jest chude. Tłuszcz w skórze chroni ptaki przed zimnem, szczególnie, gdy pływają w zimnej wodzie. Natomiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Gęś podana w sosie śliwkowym, z kluskami i czerwoną kapustą. Gęś jest bardzo tłustym Zobacz więcej