Przepis na lefse

Powiązane przepisy:

Mieszkając nad morzem, grzechem byłoby nie korzystać z ryb. Dary natury prosto z Bałtyku nie są wcale tak łatwo dostępne, jakby mogło się wydawać, ale dla chcącego nic trudnego. Lubię eksperymentować Zobacz więcej
Jesienią pyry wracają na salony! To nie tak, że latem się o nich zapomina, w końcu niewiele jest cudowniejszych wakacyjnych smaków od pieczonych w popiele ziemniaków. Gdy robi się zimniej nabieram Zobacz więcej
No i dopadło też mnie podłe przeziębienie. Jak dotąd trzymałam się dzielnie, lecz widać że tak miało być. Dzięki temu, że zaległam w łóżku mogę ogarnąć zaległości blogowe, co właśnie czynię i dzielę Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti gotowane ziemniaki/ cooked potatoes/ patate lesse gotowany bób lub gotowane łupinki bobu/ cooked fava beans/ fave Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy. Zobacz więcej
Będąc z wizytą w Norwegii jest raczej pewne, że prędzej czy później natrafi się na „pølse” czyli miejscową wersję hot-doga. Norweski street food dostępny jest w wielu mniejszych i większych sklepach, Zobacz więcej
Wczoraj zmęczeni po tygodniu wielu wrażeń i zdarzeń, wróciliśmy późnym wieczorem, zasiadając do wspólnej kolacji. Jak dobrze, że mieliśmy w lodówce zimne piwo. Uczciliśmy tą kolacją najwspanialsze Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 1- 1,5 kg ziemniaków/ 35-50 oz potatoes/ 1- 1,5 chilo di patate lesse (al vapore) 100-200 g żółtego sera/ 3.5-7 oz pecorino (or other cheese)/ Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 675 g gotowanych ziemniaków/ 1 lb 8 oz cooked potatoes/ 675 g di patate lesse 2 łyżki stołowe masła/ 2 tbs Zobacz więcej
burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
burczymiwbrzuchu
Przepisy na majówkę

Przepisy na majówkę 323

Jak wiadomo, prawdziwego Polaka poznacie po miłości do grillowania i "najlepszym na świecie" przepisie na jajecznicę. Przyjęło się, że weekend majowy to wielka inauguracja sezonu piknikowo-grillowego Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
o!kuchnia
Norweskie Lefse z polskim Gzikiem

Norweskie Lefse z polskim Gzikiem 163

Lefse to tradycyjne naleśniki norweskie robione na bazie gotowanych ziemniaków. Do ich przygotowywania stosowane są specjalne akcesoria takie jak: okrągła stolnica pokryta lnem, patyk do nawijania Zobacz więcej
Kasztany jadalneprawie nie wystepuje w Polsce, choc juz czesciej mozemy nabyc jego owoce w sprzedazy. Czesto zastanawiamy sie jak sie je przyrzadza i co z nich mozna zrobic. Jednym z najprostszych Zobacz więcej
Niebawem będziemy wcielać się w rolę przewodników po Oslo. Celem ułatwienia sobie tego zadania przygotowaliśmy listę tego, co warto zobaczyć, przeżyć, zrobić albo zjeść – szczególnie odwiedzając Oslo Zobacz więcej
burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
burczymiwbrzuchu
Menu sylwestrowe

Menu sylwestrowe 538

Najpierw "Coraz bliżej święta", później "Święta, święta i po świętach". Przyszedł czas na pożegnanie starego roku i przygotowanie nowego kalendarza. W tym roku, wspólnie z przyjaciółmi świętować Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/Ingredients: 1-2 cukinie gotowane/ 1-2 cooked zucchini/ 1-2 zucchine lesse 1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla 2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients: flądra (np. filet) lub inna ryba/ flounder or other fish/ platessa (filetto) oppure altro pesce oregano (lebiodka pospolita) Zobacz więcej
Przepis mojej Mamy/My Mum's recipe/ Una ricetta di mia Mamma Polski Wykonanie plus składniki: Kilka gotowanych ziemniaków (np. pozostałość po obiedzie) utłuc, dodać jajko i mniej niż łyżkę mąki Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy. Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy. Zobacz więcej
Przepis prosto z kraju Marit Bjoergen i fiordów. Nie ma się czego bać - to idealnie prostokątne naleśniki, doprowadzone do pełnej plastyczności. Co w nich dziwnego? Naleśniki nietypowe, bo z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: