legawa

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
sprawdzonego źródła.Tatara przygotowujemy z surowego mięsa najlepiej podawać w tym samym dniu. Przepis pochodzi ze strony Max kuchnieklik Czas przygotowania 30 minut składniki 1/2 kg polędwicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z innej części wołowiny np legawy tj polędwicy żydowskiej lub wołowiny bez kości. Cena polędwicy jest dość wysoka ale pół kilograma to nie jest zbyt duży wydatek. 1 kg polędwicy 50-70 zł zaś wołowiny Zobacz więcej
Muscat
Muscat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zatoka Rozkoszy
Pieczeń wołowa "na dziko"

Pieczeń wołowa "na dziko" 2474

0
{{headerMessage}}
Potrzebujemy ok. 1 kg mięsa wołowego (udziec, legawa, pieczeniowe czy jak to tam w handlu nazywają). Składniki marynaty: szklanka mocnego octu, 3 szklanki wody, 2 -3 cebule w plasterkach, kilka liści Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 121

0
{{headerMessage}}
tej próby... aż pewnego wiosennego dnia, ktoś mi powiedział: "Jedz, najwyżej wyplujesz." Ale było tak pyszne, że wypluć się nie dało ;-) I teraz już nie wyobrażam sobie, że nie lubię :-) Ci co też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowe Curry z Zielonym Groszkiem Łagodne curry z wołowiną. W oryginale - zielone; ja skorzystałam z czerwonej pasty curry, więc wyszło czerwone. Najlepiej smakuje podane z ryżem. Oryginalny przepis Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: