legumina tapioka

To danie było dla mnie zaskoczeniem. Nie spodziewałam się takiego smakowitego efektu. Pierwotnie miała być normalna tapioka na mleku kokosowym. Po ugotowaniu okazało się jednak, że z dużych kulek Zobacz więcej
Bardzo mi się spodobały desery z tapioką. Wykorzystując granulat uzyskuje się po ugotowaniu miękkie, prawie przeźroczyste kuleczki zawieszone w gęstym kisielu. To zdecydowanie deser dla miłośników Zobacz więcej
Mam sporą słabość do wszelkich legumin, kremów i puddingów- uwielbiam gładką konsystencję tych delikatnych deserów. Tapiokę pokochałam od pierwszej łyżeczki. Te miękkie, kleiste ziarenka mogłabym Zobacz więcej
Mam sporą słabość do wszelkich legumin, kremów i puddingów- uwielbiam gładką konsystencję tych delikatnych deserów. Tapiokę pokochałam od pierwszej łyżeczki. Te miękkie, kleiste ziarenka mogłabym Zobacz więcej
Wymyśliłam sobie placek z tapioki. Placek jako deser. Pomyślałam, że poeksperymentuje z tapioką, którą wreszcie nabyłam, bo o nią pytaliście. Wymyśliłam sobie, że ją ugotuję, potem wymieszam z cukrem, Zobacz więcej
Bardzo miły, delikatny deserek. Mało słodki. Ale to zaleta :) Deser zrobiłam według przepisu Karoliny. Budyń to nie jest - może kisiel, legumina... Nie miałam pojęcia ile mam dodać wody, bo ilość Zobacz więcej
Tapioka według źródła to kasza wyrabiana ze skrobi manioku. Ma postać drobnych, białych kuleczek bez charakterystycznego smaku i zapachu. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, w związku z czym mogą Zobacz więcej
Jakiś czas temu na stoisku kuchni świata kupiłam mąkę z tapioki (to mąka pozyskiwana z korzenia manioku. Jest bezglutenowa i nadaje się do zagęszczania sosów, legumin czy musów. Zachowuje się dość Zobacz więcej
Dostałam opakowanie tapioki ze sklepu Eko-Market, był to mój debiut z białymi kuleczkami, ale jak do tej pory całkiem udany! Akcja przeprowadzona na Vegespocie nie była oblegana, ale wiadomo, tapioka Zobacz więcej
Pomyślałam wczoraj oczymś słodkimdla wszystkich potrzebujących osłody(chociażna dworzejest przecieżlazurowo,słonecznie,spacerowo, więc na dobry humor wystarczy pewnierzut oka przez okno),stąd Zobacz więcej
najbardziej lubię je w wersji deserowej. Puddingi ubóstwiałam odkąd sięgam pamięcią, jako dziecko zjadałam je w dużych ilościach, z biegiem lat już tak mnie nie pociągają klasyczne budynie, ale kiedy Zobacz więcej
W składzie: mąka kukurydziana, ziemniaczana, z amarantusa, z tapioki i ryżowa W aktualnej edycji Wypiekania na śniadanie mierzyliśmy się z pieczywem bezglutenowym. Nie jestem wrażliwa na gluten, stąd Zobacz więcej
No więc o tapioce miałam napisać już jakiś czas temu, jednak nie udało mi się wykonać kolejnego przepisu a tym samym napisać o niej post. A więc z czym to jeść, co to jest i jak to się robi?! Tapioka Zobacz więcej
– pieczywo 1850 Graham – pieczywo pełnoziarniste 2000 Razowa – pieczywo, ciasta pełnoziarniste Maki żytnie dzielimy natomiast na następujące typy: typ 580 – żytnia jasna typ 720– pytlowa typ 1400 – Zobacz więcej
Tapioka? Jeszcze do niedawna nie wiedziałam o niej zupełnie nic. Kojarzyła mi się rozkosznie staroświecko, z leguminą, szlafmycą, monoklem, bicyklemi kandelabrem. Z gromadką rumianych dziatek w Zobacz więcej
książkę ciepłą i sympatyczną. Wydawnictwo Muza twarda okładka cena z okładki stron data wydania „Anielskie babeczki – klasztorne specjały siostry Anieli Góreckiej” Siostra Aniela Zobacz więcej
gryczaną w mocnym blenderze kielichowym lub w młynku do kawy. Mielimy tylko i wyłącznie kaszę gryczaną białą, nie paloną! Mąka jaglana – powstaje przez zmielenie odtłuszczonego ziarna prosa. W smaku Zobacz więcej