legumina tapioka

{{headerMessage}}
To danie było dla mnie zaskoczeniem. Nie spodziewałam się takiego smakowitego efektu. Pierwotnie miała być normalna tapioka na mleku kokosowym. Po ugotowaniu okazało się jednak, że z dużych kulek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo mi się spodobały desery z tapioką. Wykorzystując granulat uzyskuje się po ugotowaniu miękkie, prawie przeźroczyste kuleczki zawieszone w gęstym kisielu. To zdecydowanie deser dla miłośników Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Pudding z tapioki z czereśniami

Pudding z tapioki z czereśniami 271

0
{{headerMessage}}
Mam sporą słabość do wszelkich legumin, kremów i puddingów- uwielbiam gładką konsystencję tych delikatnych deserów. Tapiokę pokochałam od pierwszej łyżeczki. Te miękkie, kleiste ziarenka mogłabym Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Pudding z tapioki z czereśniami

Pudding z tapioki z czereśniami 134

1
{{headerMessage}}
Mam sporą słabość do wszelkich legumin, kremów i puddingów- uwielbiam gładką konsystencję tych delikatnych deserów. Tapiokę pokochałam od pierwszej łyżeczki. Te miękkie, kleiste ziarenka mogłabym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wymyśliłam sobie placek z tapioki. Placek jako deser. Pomyślałam, że poeksperymentuje z tapioką, którą wreszcie nabyłam, bo o nią pytaliście. Wymyśliłam sobie, że ją ugotuję, potem wymieszam z cukrem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo miły, delikatny deserek. Mało słodki. Ale to zaleta :) Deser zrobiłam według przepisu Karoliny. Budyń to nie jest - może kisiel, legumina... Nie miałam pojęcia ile mam dodać wody, bo ilość Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
kardamonowy pudding z tapioki

kardamonowy pudding z tapioki 304

2
{{headerMessage}}
Tapioka według źródła to kasza wyrabiana ze skrobi manioku. Ma postać drobnych, białych kuleczek bez charakterystycznego smaku i zapachu. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, w związku z czym mogą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu na stoisku kuchni świata kupiłam mąkę z tapioki (to mąka pozyskiwana z korzenia manioku. Jest bezglutenowa i nadaje się do zagęszczania sosów, legumin czy musów. Zachowuje się dość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dostałam opakowanie tapioki ze sklepu Eko-Market, był to mój debiut z białymi kuleczkami, ale jak do tej pory całkiem udany! Akcja przeprowadzona na Vegespocie nie była oblegana, ale wiadomo, tapioka Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka Zen
Tapioka wiśniowo-czekoladowa

Tapioka wiśniowo-czekoladowa 121

0
{{headerMessage}}
Pomyślałam wczoraj oczymś słodkimdla wszystkich potrzebujących osłody(chociażna dworzejest przecieżlazurowo,słonecznie,spacerowo, więc na dobry humor wystarczy pewnierzut oka przez okno),stąd Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najbardziej lubię je w wersji deserowej. Puddingi ubóstwiałam odkąd sięgam pamięcią, jako dziecko zjadałam je w dużych ilościach, z biegiem lat już tak mnie nie pociągają klasyczne budynie, ale kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skusicie się na podwójnie czekoladowy deser z tapioką ? Dwie warstwy, obie niezwykle kuszące i smaczne. Ciemna warstwa to mocno kakaowy pudding z tapioki, warstwa jasna to ganasz z białej czekolady. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W składzie: mąka kukurydziana, ziemniaczana, z amarantusa, z tapioki i ryżowa W aktualnej edycji Wypiekania na śniadanie mierzyliśmy się z pieczywem bezglutenowym. Nie jestem wrażliwa na gluten, stąd Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No więc o tapioce miałam napisać już jakiś czas temu, jednak nie udało mi się wykonać kolejnego przepisu a tym samym napisać o niej post. A więc z czym to jeść, co to jest i jak to się robi?! Tapioka Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Czy z tej mąki będzie chleb?

Czy z tej mąki będzie chleb? 277

0
{{headerMessage}}
i białka, w połączeniu z innymi mąkami nadaje się do przygotowania placków, ciast i sosów, * z tapioki– mąka skrobiowa uzyskiwaną z bulwy manioku, doskonała do przygotowywania deserów, kisieli, Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka Zen
Oko proroka (czyli tapioka)

Oko proroka (czyli tapioka) 117

0
{{headerMessage}}
Tapioka? Jeszcze do niedawna nie wiedziałam o niej zupełnie nic. Kojarzyła mi się rozkosznie staroświecko, z leguminą, szlafmycą, monoklem, bicyklemi kandelabrem. Z gromadką rumianych dziatek w Zobacz więcej
katnova
katnova Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KATNOVA
Mąka

Mąka 51

6
{{headerMessage}}
nietolerancji glutenu czy alergii na gluten. Moje ulubione mąki znajdziecie u PUREREIN. Podział mąk: I. glutenowe pszenna – najpowszechniej używana mąka, uzyskiwana z pszenicy, występuje w różnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. „Anielskie babeczki” to zbiór przepisów na nieduże w swej formie słodkości według receptury sławnej zakonnicy. Znajdziemy tu przepisy na kruche babeczki (np. marcepanowe z kaszy manny [!]), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gryczaną w mocnym blenderze kielichowym lub w młynku do kawy. Mielimy tylko i wyłącznie kaszę gryczaną białą, nie paloną! Mąka jaglana – powstaje przez zmielenie odtłuszczonego ziarna prosa. W smaku Zobacz więcej