lekkie ciasto ze śliwkami

Bardzo łatwe, a przy tym bardzo szybkie ciasto, delikatne i puszyste, przypominające biszkopt, można wykorzystać dowolne owoce, u mnie tym razem śliwki. Źródło: lekkie ciasto Składniki: - 6 jaj - Zobacz więcej
Ostatnio napiekłam kilka ciast ze śliwkami, tylko jakoś nie było czasu na to, by je tu pokazać. Postaram się to nadrobić. Dziś prezentuję pyszne, puszyste, lekkie ciasto ze śliwkami. Szybko Zobacz więcej
Lekkie ciasto ze śliwkami Po dłuższej przerwie, związanej z przeziębieniem, w końcu nowy przepis. Jako że w lodówce miałam jeszcze zaprawione w cukrze śliwki, postanowiłam je wykorzystać. A śliwki Zobacz więcej
Pobliski targ ugina się pod ciężarem pysznych warzyw i owoców, aż grzech nie korzystać. Dziś zakupiłam zapas śliwek, gdyż po ostatnich zakupach znikły tak szybko, że nawet nie zdążyłam sprawdzić czy Zobacz więcej
Fioletowa, słoneczna jesień. Przedjesień. Pisałam już na blogu, że czas jesienny kojarzy mi się z kolorem fioletowym, już późne lato zwiastuje tą barwą zbliżanie się jesieni. Jagodami, jeżynami, Zobacz więcej
Ciasto inspirowane przepisem Doroty na kruche ciasto z malinami i lekką budyniowa pianką, wprowadziłam parę małych zmian. Składniki: Ciasto: 2,5 szk mąki pszennej 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Lekkie i delikatne ciasto, do którego swobodnie możecie dodawać każde owoce, nawet te mrożone :) Gwarantuję, że uda się nawet bardzo początkującym wypiekaczom słodkości! :) Żadnych zakalców, żadnych Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
CIASTO ZE ŚLIWKAMI

CIASTO ZE ŚLIWKAMI 204

1
Zapraszam kochani na pyszne, lekkie ciasto drożdżowe ze śliwkami..można użyć innych sezonowych owoców, polecam Zobacz więcej
Lekkie, puszyste i wilgotne ciasto ze świeżymi śliwkami. Można użyć również innych owoców. Poza śliwkami piekłam to ciasto również z aronią. Wyszło równie pyszne. Aronię miałam zamrożoną i rozmroziłam Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Cudownie lekkie, ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. Jest delikatnie wilgotne i dzięki temu można go zjeść kilka kawałków na … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Nie zawsze piekę ciasto w niedzielę. Po świętach przez jakiś czas mamy przesyt wypieków. Do niedzielnej kawki wystarczy deserek z owocami, bita śmietaną i odrobiną chałwy. Niedzielny deserek ze Zobacz więcej
To ten rodzaj ciasta, które mogę jeść prosto z blaszki. Lekkie, a przy tym wilgotne i aromatyczne. Doprawiłam je sokiem i skórką cytryny, na wierchu ułożyłam zaś wiśnie (wcześniej odmrożone), z Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych ciast. Przygotowane na bazie jogurtu i olej (zamiast masła) jest lekkie i wilgotne zarazem. Do jego przygotowania nie potrzebujesz nawet miksera- wszystkie składniki wystarczy Zobacz więcej
Lekki mus śliwkowy idealny do śniadań, ciast i deserów. Wspaniale smakuje w połączeniu z serkiem lub jogurtem. SKŁADNIKI: 1 kg dojrzałych mieszanych śliwek 1/2 szklanki cukru brzozowego lub fruktozy 1 Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto drożdżowe. W zasadzie największą ochotę miałam na porcję takiego ze śliwkami (najlepiej węgierkami!) i kruszonką, ale skoro w lodówce czekał na mnie zapas Zobacz więcej
Lekki mus śliwkowy idealny do śniadań, ciast i deserów. Wspaniale smakuje w połączeniu z serkiem lub jogurtem. SKŁADNIKI: 1 kg dojrzałych mieszanych śliwek 1/2 szklanki cukru brzozowego lub fruktozy 1 Zobacz więcej
Jabłka to obok śliwek jedne z moich ulubionych owoców. W ciastach, ciastkach, plackach ... i prosto z drzewa. Czekając na zbiory we własnym ogródku szukam przepisów i powoli testuję. Przepis na Zobacz więcej
Oj co to był za dzień.... :). Upał i dłuuuuga droga pociągiem do domu..... Zazwyczaj w taką pogodę lubię jeść lekkie, schłodzone dania i przekąski. Po powrocie do domu szybko zmiksowałam pół dużego Zobacz więcej
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i ucierać z 2 minuty ciasto ma być gęste tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie Zobacz więcej
masło/margarynę, zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki, pozostałą częścią wylepiamy wysmarowaną masłem i wysypaną kaszą manną lub bułką tartą formę z lekkim brzeżkiem. Ciasto Zobacz więcej