lekkie paszteciki z grzybami

{{headerMessage}}
Składniki: 500 g suszonych grzybów leśnych (różnych rodzajów) 20 g suszonego majeranku 4 łyżeczki drobno zmielonego, czarnego pieprzu 20 g czosnku staropolskiego Przygotowanie: Wysuszone grzyby Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
Przepisy świąteczne

Przepisy świąteczne 196

0
{{headerMessage}}
rooibos. Zachęcam do wypróbowania tych przepisów, bo są sprawdzone i naprawdę dobre :) Keks angielski z marcepanem Ciasteczka z nadzieniem figowym z wanilią i herbatą rooibos Sernik z korzennym Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Zupa z suszonymi grzybami

Zupa z suszonymi grzybami 641

0
{{headerMessage}}
« Czeski placek z nutką ... Paszteciki drożdżowe z ... » Zupa z suszonymi grzybami Lekka, smaczna, grzybowa, nieco urozmaicona o sos sojowy..... cóż więcej chcieć? :) Składniki: 1,5l bulionu z Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
sylwestrowe menu EYD

sylwestrowe menu EYD 760

4
{{headerMessage}}
Było menu na święta,a więc nie może zabraknąć sylwestrowego! Wybrałyśmy dla Was najlepsze według nas propozycje na przekąski sylwestrowe, których przygotowanie jest proste i szybkie. A korzystając z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cała woda wsiąknie w mąkę wyrabiać ciasto rękami ( uwaga – początkowo jest gorące ),ciasto powinno zrobić się gładkie i sprężyste .Ciasto wałkować podsypując mąką i wycinać szklanką kółka ( powinno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj wegańska zupa z boczniaków. Szybka w przygotowaniu. Ponieważ mój mąż lubi treściwe zupy, dodałam do niej ziemniaki i podałam z pasztecikami. Przepis z audycji "Porady kulinarne" w Radio Maryja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coraz cieplej, dobrze więc zjeść coś lekkiego i szybkiego, przy czym nie spędzimy dużo czasu w gorącej kuchni. Farsz na paszteciki robi się prawie sam, wystarczy co jakiś czas pomieszać, a w tzw. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis dla roślinożerców ceniących klasyczne dania w nietypowych odsłonach: paszteciki z papieru ryżowego zapiekane w piekarniku z tradycyjnym nadzieniem kapusta-grzyby, ale połączonym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na wigilijnym stole nie może również zabraknąć pysznej kapusty kiszonej z suszonymi podgrzybkami i żurawiną, która nadaje subtelnej słodyczy całości. Danie jest lekkie, smaczne iz pewnością będę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rodzinne święta sprzed lat. Trzy pokolenia przy wspólnym stole. Paszteciki są bardzo proste, ale stanowią dla mnie ważny element wspomnień, które z przyjemnością przywołuję zamykając pyszny farsz w Zobacz więcej
emiliana
emiliana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gliniany talerzyk
Sałatka z bobem

Sałatka z bobem 369

0
{{headerMessage}}
. Sałatka z bobem 2 szklanki bobu (ugotowanego i wyłuskanego) kilka pomidorów koktajlowych 1 czerwona cebulka 5 suszonych pomidorów 1 łyżeczka marynowanego pieprzu 1/3 opakowania fety 1 łyżka oleju Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readeat.pl
Pesto z jarmużu i borowików

Pesto z jarmużu i borowików 244

0
{{headerMessage}}
Jesienią i zimą w Polskiej kuchni rządzą bulwy. Wszędobylskie ziemniaki, klasyczna marchew i pietruszka. Buraki, rzepa, czy mniej rozpowszechniony pasternak i nieśmiały topinambur. Zimą opychamy się Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Wigilijne kapuśniaczki

Wigilijne kapuśniaczki 628

4
{{headerMessage}}
Kapuśniaczki to drożdżowe paszteciki nadziane kapustą kiszoną z grzybami. Stanowią idealną przekąskę, którą można podać na wigilijny stół wraz z czerwonym barszczem. Do tej pory nie znałam tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Krolcia Źródło: Jakub Kuroń. Rodzinna tradycja gotowania Fot. Krolcia Te paszteciki śp. M. Kuronia robię już od wielu lat. Co roku goszczą na naszym stole wigilijnym, a i w ciągu roku zdarzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche paszteciki zkapustą igrzybami, idealny dodatek dobarszczu. Można przygotować je wcześniej iprzed pieczeniem zamrozić. Najsmaczniejsze są podawane naciepło. Kruche paszteciki zkapustą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam tradycyjną, polską Wigilię. Ale kulinarnie nie stanowi ona wielkiego wyzwania. Słowo "tradycyjne" powoduje, że zestaw potraw jest zawsze ten sam i w naszym domu nie wolno go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka przekąska, którą Kejti zrobiła na studenckiego sylwestra w gronie znajomych. Sposób na formowanie ciasta i sam przepis na kruche (a właściwie półkruche) ciasto wzięty z naszych pasztecików Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te paszteciki są praktycznie niezbędne na Wigilię, ale my je lubimy także na Sylwestra, szczególnie po północy i wymarźnięciu co wrażliwszych części ciała na zimnie ;) Wtedy szybko podgrzewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
CZAS PRZYGOTOWANIA:ciasto: ok.10 min + ok 1-1,5h "rosnięcia"+ ok.20min pieczenia Składniki:(na ciasto na ok.30 pasztecików) 280g mąki pszennej 180ml mleka 30g roztopionego masła pół łyżeczki cukru 1 Zobacz więcej