lekko w kuchni

Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy Zobacz więcej
W związku z moim ostatnim pobytem w szpitalu jestem w najbliższym czasie „skazana” na zmianę ( albo może lekką modyfikację ;) ) swojego sposobu odżywiania. Śniadanie, obiad i kolację postaci słodkości Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chwile w kuchni
Kiełki w mojej kuchni

Kiełki w mojej kuchni 7

W mojej kuchni kiełki są obecne od czasów jeszcze "przedblogowych", poznałam ich smak chyba w jakimś chińskim jedzeniu "na mieście". Nie pamiętam dokładnie szczegółów. Kupowałam je co jakiś czas, ale Zobacz więcej
Inne posty dotyczące uprawy ziół: Ogródek ziołowy- inspiracje Nawet w niewielkiej kuchni można znaleźć miejsce na doniczkę z ulubionymi ziołami. W tym przypadku nie warto bawić się w kupowanie nasion, Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FOODMANIA
AROMATY W KUCHNI

AROMATY W KUCHNI 17

Często zadajemy sobie pytanie, jak wydobyć intensywny aromat z dania, które przygotowujemy? Wiemy, że to przecież nie tylko kubki smakowe odpowiadają za odbiór dania, ale również efekt wizualny, czy Zobacz więcej
~Justyna
~Justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Relaxtime.pl
Oświetlenie w kuchni

Oświetlenie w kuchni 36

Zbyt mało światła w ciemnej kuchni Witam was w kolejnym wpisie z cyklu: kuchnia opinie i porady. Być może moje opinie nie są tak profesjonalne jak różnych firm zawodowo zajmujących się projektowaniem Zobacz więcej
WiktoriaG
WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyza made in Poland
Kuchnia Malezji w Polsce

Kuchnia Malezji w Polsce 25

Zdarza się Wam narzekać na lokale z azjatycką kuchnią w Warszawie? Czas z tym skończyć i zabrać się do gotowania, bo nie ma żadnego usprawiedliwienia dla słodkiego i rozgotowanego pad thaia Właśnie Zobacz więcej
Używasz ziół podczas gotowania? Jeśli tak plus dla Ciebie, jeśli nie to zacznij! Zioła to nie tylko wspaniały dodatek do naszych dań, który wzbogaci ich smak, ale również kopalnia zdrowia. Lecz kiedy Zobacz więcej
Dzień zrobił się wyraźnie dłuższy, ale itak mam wrażenie, że luty to głównie zimowe wieczory, które sprzyjają czytaniu. Zwykle to oznacza beletrystykę albo literaturę faktu, od której uginają się Zobacz więcej
zjedz_mnie
zjedz_mnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zjedz_mnie
Surogat maskotki w kuchni

Surogat maskotki w kuchni 24

Marketing zrobił swoje i rozbudził w klientach chęć zdobycia maskotki, tzw. Świeżaka. Jedynym zadaniem klienta było wydać jak najwięcej, aby otrzymać bonus w postaci naklejki. Nie oparłam się urokowi Zobacz więcej
Zastanawiacie się zapewne, dlaczego na blogu kulinarnym będę promował wyszukiwarkę kursów językowych langzie.pl. Jaki to ma związek z kulinariami? Już wyjaśniam … Na sklepowych półkach pojawia się Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Małe Trzaski w kuchni

Małe Trzaski w kuchni 7

Trzaski w kuchni: Małe Trzaski w kuchni Strony Strona główna Kwiaty Krajobrazy Zbliżenia Street-foto Architektura poniedziałek, 12 grudnia 2016 Małe Trzaski w kuchni Nietypowy wpis. Ale niewykluczone, Zobacz więcej
Wspólne gotowanie z dziećmi wyrabia im smak i zdrowe nawyki żywieniowe, które zostaną z nimi na zawsze. To bliskość i ciepło. Szansa na to, żeby usiąść przy wielopokoleniowym stole i nauczyć dzieci, Zobacz więcej
Przepis na słoninę. Powyżej na zdjęciu jeszcze nie skończona przed nią jeszcze druga faza leżakowania w soli i później wędzenie . Słonina w czosnku i przyprawach lekko dymiona Słoninę nacieramy Zobacz więcej
makecookingeasier.pl
makecookingeasier.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makecookingeasier.pl
RAZEM W KUCHNI

RAZEM W KUCHNI 10

Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Moja nowa książka Make Cooking Easier > Zobacz więcej
Aromatyczne mięso z indyka w lekko pikantnej marynacie. Zaczynam od przygotowania przypraw. Pieprz, ziele angielskie i jałowiec rozdrabniam w moździerzu. Resztę przypraw wsypuję do miski i mieszam Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
Kuchnia polska w Chinach

Kuchnia polska w Chinach 41

Między 21. a 29. września 2016 roku na zaproszenie Konsulatu Generalnego RP w Kantonie oraz Instytutu Polskiego w Pekinie i Ambasady RP w Pekinie miałam przyjemność promować polską kulturę kulinarną. Zobacz więcej
Śledzik to idealna przystawka na wiele okazji i na co dzień Sposobów na ich przygotowanie jest całe mnóstwo ale dzisiaj całkiem prosty przepis, a efekt doskonały. Polecam Składniki: 400 g filetów typu Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na Grabinie
Lekko w sercu, lekko na talerzu!

Lekko w sercu, lekko na talerzu! 204

Niby nic, ale dookoła jakieś majowe ożywienie w sprawach „damsko-męskich”... Jakby weselej, jakby śmielej...zima się skończyła! To pewne. W drodze do szkoły, codziennie rano obserwuję ukradkiem parę Zobacz więcej
Siedzenie w kuchni i mieszanie w garnku bardzo mnie relaksuje. Miałam ciężki tydzień, wiec pulpety stały się terapią kojąca nerwy w piątkowy wieczór. Polecam każdemu komu znudziły się w wersji Zobacz więcej