Przepis na lemoncurd

Powiązane przepisy:

Lemoncurd to tradycyjnykrem cytrynowy wywodzący się z Anglii, który najczęściej podawano do scoones. Dzisiaj lemoncurd ma wszechstronne zastosowanie. Cytrynowe wypieki z lemoncur mają bardzo Zobacz więcej
Zakochałam się w cytrynie i dzisiaj na tego dowód proponuję Wam ciasto sernikowe cytrynowo migdałowe. Wykorzystałam w cieście część lemoncurd, który niedawno prezentowałam na codojedzenia. Ciasto Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Placek soczyscie cytrynowy

Placek soczyscie cytrynowy 310

Placek soczyscie cytrynowy Placek, ktory powstal z potrzeby chwili. Jakie ciasto dzis pieczemy spytal wczoraj starszy synek- z trukawkami?- Nie mam truskawek- Z wisienkami?- moze byc- Ale mama, ja nie Zobacz więcej
Święta Wielkanocne już tuż, tuż. Proponuję tort makowy z kremem cytrynowym. Mam słabość do maku i cytryny. Do tego tortu upiekłam biszkopt makowy, który jest tak wilgotny, że nie trzeba go nawilżać. Zobacz więcej
Ale się porobiło - wnuk mi przepisy podrzuca . Piekł w szkole na zajęciachz gotowania taką roladę i chwalił się pokazując przez Skeypa .On co prawda robił z LemonCurd ( a mnie się już kończy i szkoda Zobacz więcej
natalkabielecka
natalkabielecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Strefa
Truskawkowa rozpusta

Truskawkowa rozpusta 4

Przepyszna, delikatna a zarazem orzeźwiająca tarta z kremem na bazie lemon curdu. Krem idealnie komponuje się w połączeniu ze świeżymi truskawkami i kruchym ciastem. Stanowi przełamanie słodyczy o Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Tarte au citron

Tarte au citron 29

Tarte au citron { Pâte sablé } INGREDIENTS: (pour 8 personnes) Pour la pâte sablée : 250 g de farine 125 g de beurre 70 g de sucre semoule ou glace 1 jaune d'oeuf 5 cl d'eau (ou de lait) 1 Zobacz więcej
Od dawna chciałam to zrobić. Wreszcie udało mi się zgromadzić odpowiednią ilość białek i jest! Królowa Bez. Krucha na zewnątrz, niesamowicie miękka w środku. Dla przełamania słodyczy bezy podaję ją z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: