lepard

ZOBACZ TAKŻE:

a.grey
a.grey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia
Chleb marchewkowy

Chleb marchewkowy 298

0
{{headerMessage}}
stopni C. Przed pieczeniem bochenek posmarowałam wodą, posypałam ziarnami sezamu i nacięłam. Piekłam 50 minut. Inspiracja - http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/mar/15/dan-lepard Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do naoliwionej miski, przykryć i odstawić na 10 minut. Przełożyć na naoliwiony blat, zagnieść, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Przełożyć na blat, krótko zagnieść, przykryć i pozostawić na 10 minut Zobacz więcej
a.grey
a.grey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia
Chleb z piwem

Chleb z piwem 200

0
{{headerMessage}}
minut. Przełożyć na naoliwiony blat, zagnieść krótko, przykryć i odstawić na 1godzinę; po 30 minutach, a nastepnie po 1 godzinie ciasto złożyć lub krótko zagnieść. Uformować okrągły bochenek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień chleba w naszym domu - "Quick white loaf" na podstawie przepisu z książki "The art of handmade bread" Dan Lepard 200 g mleka 150 g wody 7 g suchych drożdży 200 g mąki pszennej, zwykłej 300 g Zobacz więcej
a.grey
a.grey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia
Chleb z dynią na serwatce

Chleb z dynią na serwatce 164

0
{{headerMessage}}
naoliwiłam i obsypałam otrębami pszennymi. Gotowe, wyrośnięte ciasto przebiłam, przełożyłam na blat, uformowałam bochenek i ułożyłam w garnku. Przykryłam pokrywką i cały garnek umieściłam w dużym Zobacz więcej
Olenka
Olenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sunday bake
{ Lekkie ciasto czekoladowe }

{ Lekkie ciasto czekoladowe }  322

0
{{headerMessage}}
Dawno, dawno temu wypożyczyłam sobie książkę Dan'a Lepard'a"Short and Sweet", przejrzałam i to co ciekawe skserowałam. Sprzątając tzn przekąłdając książki znalazłam przepisy a między nimi przepis na Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Flatbreads ze szparagami

Flatbreads ze szparagami 67

0
{{headerMessage}}
Mnie najbardziej smakują flatbreads z dodatkami na wierzchu - serem, chorizo, pomidorami, czy karmelizowaną cebulą. Takie chlebki stanowią świetny dodatek do zup, czy sałatek, ale mogą być także Zobacz więcej
Katarzyna z Vegarnkowa
Katarzyna z Vegarnkowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegarnkowo
Biga acida.

Biga acida. 98

0
{{headerMessage}}
Będzie z niego pyszny włoski chlebek - pagnotta. Zakwas jakiego do tej pory nie robiłam. Z nutą pomarańczy, aksamitny, na miodzie... Oj, będzie się działo!!! Przepis pochodzi z książki "Wypiekanie Zobacz więcej
marta10
marta10 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspa marty
Nowe książki

Nowe książki 55

0
{{headerMessage}}
Lepard "The Handmade loaf". Stara książka, ale dla mnie nowicjuszki w pieczeniu chleba zupełna nowość.Książka dobrze napisana i dobrze wytłumaczone przepisy. Techniki zagniatania, formowania chleba i Zobacz więcej
a.grey
a.grey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia
Bagietki z całymi ziarnami żyta

Bagietki z całymi ziarnami żyta 49

0
{{headerMessage}}
, uformować podłużne bochenki/bagietki, umieścić na blaszce lub między fałdami płótna/ściereczki (płotno dobrze natrzeć mąką, aby ciasto nie przykleiło się w czasie wyrastania) i odstawić do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zakwasu wcale nie jest takie trudne :) Oprócz tradycyjnych przepisów na chleb znajdziemyrównież receptury na ciasta drożdżowe, bułeczki, a nawet przepisy na "szybkie" chleby wyróżniające się tym, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te chlebki to zdecydowanie coś na wyjątkową okazję. Najlepiej smakują odrywane kawałek po kawałku i maczane w jakimś aromatycznym sosie, gulaszu i z innymi tego typu daniami. Choć ich wykonanie Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Na sobotnie śniadanie

Na sobotnie śniadanie 120

0
{{headerMessage}}
pianą z pozostałej części przygotowujemy zaczyn piwny, dzięki któremu już następnego dnia przy odrobinie wysiłku możemy rozkoszować się świeżym chlebem z pięknymi, regularnymi dziurami i chrupiącą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie bez znaczenia. I na ponury poniedziałkowy poranek do kubka zbożowej kawy w sam raz. I we wtorek byłoby jeszcze dobre, ale tyle chyba nie doczeka. Proste ciasto cytrynowe Dan Lepard w tle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papryczek, wylewamy ciasto i wciskamy w nie pozostałe cząstki chilii. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 30-40 minut lub suchego patyczka. Zdejmujemy obręcz z formy i przekładamy wypiek na kratkę do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do odsączenia na ręcznik kuchenny. Podawać ciepłe obsypane cukrem pudrem. Śliwki można również pokroić na mniejsze kawałki i smażyć je w cieście jako placuszki w małej ilości oleju. *można zastąpić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo mięsno i dyniowo u mnie ostatnio. Czas na małą odmianę. Dzisiaj coś szybkiego i coś słodkiego. Maślana tarta z dżemem malinowym i chrupkim wierzchem migdałowo karmelowym. Szybka i prosta w Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Focaccia

Focaccia 130

1
{{headerMessage}}
Lepard& Richard Whittington Składniki: opakowanie suszonych drożdży (7g) 350 ml ciepłej wody 500 g mąki pszennej chlebowej 2 płaskie łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki oliwy z oliwek Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Pagnotta - czyli WP #124

Pagnotta - czyli WP #124 56

0
{{headerMessage}}
piekarnika wodą, szybko potem zamknij drzwiczki. Po 10 minutach pieczenia w 250 C, zmniejsz temperaturę do 180 C i dopiecz przez ok. 20 minut - chleb popukany od spodu powinien wydawać głuchy dźwięk. Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Banana Cake i Newsweek

Banana Cake i Newsweek 221

0
{{headerMessage}}
to ważne, by ciasto odpowiednio urosło i nie było gliniaste. Dan Lepard ze skomplikowanych, wielogodzinnych chlebów, przerzucił się na ciasta. To jest naprawdę niezłe. Banana Cake /przepis: Dan Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: