leśny gulasz

6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
gulasz z leśnymi grzybami

gulasz z leśnymi grzybami 113

1
{{headerMessage}}
Zaległy "grzybowy" wpis. Nie zbieram grzybów, nie znam się na nich. Do takich kupnych też jakoś nie mam zaufania. Ale takie od Taty to co innego już:) Dostałam, więc ugotowałam...pachnący jesienią i Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
 Gulasz z grzybami leśnymi

Gulasz z grzybami leśnymi 342

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam zbierać grzyby! A tak się składa, że las widzę z okien swojego domu. Tak więc jak tylko rozpoczyna się sezon, wędruję do lasu kilka razy w tygodniu. W tym roku grzyby pojawiły się u nas dość Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Leśny gulasz z jelenia

Leśny gulasz z jelenia 1212

2
{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam iście leśny gulasz z jelenia z dodatkiem borowików i owoców jałowca. Mięso z jelenia jest dość specyficzne w smaku i raczej nie podobne do niczego, co jadamy na co dzień, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku najpierw grzybów było jak na lekarstwo, potem jak wysypały, to nie mieliśmy czasu wybrać się na grzybobranie. Na szczęście poprzedni weekend spędziłam blisko grzybowego miejsca, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niegdyś unikałam gulaszu. W domu rodzinnym słychać było " Mamo nieeeeee! ". Jakoś z biegiem lat, przekonałam się do niego. Walczę cały czas z poziomem żelaza we krwi. Dlatego dziś polecam gulasz z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczne grzyby w gęstym i pożywnym gulaszu Tokań, ragout czy tadżin - nazwy różne w zależności od kraju, w którym jest gotowany, potrawa jednak nadal ta sama. Gulasz - bo to o nim mowa - należy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
The post Gulasz z żołądków drobiowych z grzybami leśnymi appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skoro wrzesień to grzyby, skoro jesień to dynia koniecznie do tego pyszna wołowina i gulasz że aż oczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe szaleją. Zapraszam na znakomite danie obiadowe, podajcie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasze to dania, które dobrze wpisują się w jesienne menu. Tym razem w gulaszu wylądowały własnoręcznie zebrane leśne grzyby- dzięki temu danie jest aromatyczne, pełne smaku i bardzo jesienne:)Choć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj jeszcze jedno danie z moje wiejskiego, urlopowego repertuaru kulinarnego. Szybkie danie z duszonego schabu i świeżo zebranych leśnych grzybów. Taki leśny gulasz. Pachnące i szybkie do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jako, że jestem zapalonym grzybiarzem, to zapewne w tym sezonie pojawi się wiele ciekawych propozycji na to jak ,, ugryźć ,, leśnego grzyba. Samo suszenie i marynowanie to dla mnie trochę mało :), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tak kojarzą mi się z zimową porą i rozgrzewającymi potrawami. Najchętniej dodawałabym je do wszystkiego. Oto jedno z wielu grzybowych dań z ostatnich tygodni. Przepis z BBC GF. Składniki dla 2 osób: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ponownie żołądki… Tak się jakoś w nich rozsmakowaliśmy, że na razie ciężko się z nimi rozstać. Fajne jest to, że można je przygotować na wiele sposobów: w zupie, we wszelkiego rodzaju gulaszach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz pachnący lasem. Mocno aromatyczny, kryje w sobie bogaty smak grzybów, wędzarniczego dymu, przypraw i ziół. Jesienną porą taki gulasz będzie idealnym, bogatym daniem na obiad czy wczesną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno Krzysiek był na kilka dni w Norwegii w sprawach służbowych. Tuż przed wylotem z Trondheim do Krakowa, wyskoczył do sklepu i kupił nam kilka lokalnych norweskich przysmaków, m.in. Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Gulasz leśny

Gulasz leśny 153

0
{{headerMessage}}
Leśne smaki w tym daniu to nie dziczyzna jakby się mogło wydawać a zestaw przypraw i ziół, dla mnie kojarzących się właśnie z lasem. Jest dosyć ciężki, dlatego nie polecam go osobom będącym na diecie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 600 gram mięsa królika 300 gram świeżych grzybów ( u mnie prawdziwki ) 2 średniej wielkości cebule 4 szklanki bulionu 400 ml kwaśnej śmietany sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz z moją ulubioną kaszą jęczmienną najlepiej smakuje mi zimą. Jest to, jak dla mnie, bardzo sycące danie i jak jestem bardzo głodna, to właśnie taki talerz mi przychodzi na myśl. Dlaczego zimą? Zobacz więcej