Kilka refleksji o LIDLU przy grzanym piwku... Czółko pszczółki moje kochane! :-) Dawno nie pisałem, ale mało, oj mało czasu. W zeszłym tygodniu miałem trochę czasu na upichcenie czegoś z podanego na
Zobacz więcej
Mięso z królika jest bardzo smaczne choć, aby je zjeść trzeba zapomnieć jak słodkie są małe króliczki. Hania uwielbia te zwierzątko i choć nie jest wegetarianką to królika na talerzu nie ruszy. Na
Zobacz więcej
Przepis na 6 porcji królik w piwie tuszka królika 0,5 l ciemnego piwa 4 marchewki 2 pomidory 1-2 pietruszek pół selera biała część pora 1 cukinia garść zielonej fasolki sól pieprz czerwona papryka w
Zobacz więcej
przepis na ok. 6 porcji królik w sosie piwno-musztardowym tuszka królika ( możemy danie przygotować z kurczaka bez skóry) 0,5 l ciemnego piwa 1 kwaskowe jabłko ocet balsamiczny cytrynowy musztarda (
Zobacz więcej
Każdy z Nas ma chyba takie potrawy w swojej kuchni. Których nie zrobi za żadne skarby świata. Ja miałam taki problem z królikiem, tak miałam. Chyba pozbyłam się tego problemu dzięki przepisowi który
Zobacz więcej
Danie to powstało na konkurs z wykorzystaniem w składnikach piwa Książęce. Królik duszony w piwie z boczkiem, suszonymi śliwkami i ziołami jest wprost obłędny. Początkowo chciałam wybrać do tego dania
Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest
Zobacz więcej
Pieczonka-prażonka Bardzo fajny i smaczny, a zarazem prosty sposób na zdrowy letni posiłek, zamiast grilla. Potrzebny do tego jest kociołek żeliwny. Dostępne są w internecie. My kupiliśmy z lokalnej
Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy.
Zobacz więcej
Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0
Zobacz więcej
Mój duszony królik oparty jest na przepisie:Szesnastowiecznym duszonym królik pochodzącym z książki „Uczta lodu i ognia” Chelsea Monoroe-Cassel i Sariann Lehrer. Główne różnice od przepisu
Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest
Zobacz więcej
Mimo tego, że Człowiek Wyżerka robi maślane oczy do każdego dania, które ma w sobie boczek albo kawałki mięsa, najlepiej takiego z chrupiącą skórką, wcale nie jadamy mięsnych posiłków tak często, jak
Zobacz więcej
Wiecie, że lubię królicze mięso. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie. Tym razem piekłam w piwie (wciąż boję się pić alkohol, bo jak tu się
Zobacz więcej
Przepis jakiś czas temu pojawił się w Galerii Potraw. Chodził za mną dość długo, ale nie miałam odwagi za niego się zabrać. Jednak moja ciekawość i chęć eksperymentowania w kuchni zwyciężyły:) Jak to
Zobacz więcej
Mój duszony królik oparty jest na przepisie:Szesnastowieczny duszony królik, pochodzącym z książki “Uczta lodu i ognia” Chelsea Monoroe-Cassel i Sariann Lehrer. Główne różnice od przepisu książkowego:
Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy.
Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy.
Zobacz więcej
1 cały królik (ok. 1,5 kg) 2 marchewki 2 łodygi pora 2 łodygi selera naciowego 2 cebule główka czosnku 2 liście laurowe 2 puszki (400 g) pomidorów butelka jasnego piwa mały słoiczek koncentratu
Zobacz więcej
Wyjątkowe danie na specjalne okazje, więc na Święta jak najbardziej pasuje. Wiem ,że niektórzy z Was mogą mieć opory przed przygotowaniem królika ale na prawdę warto. Danie jest pyszne, aromatyczne.
Zobacz więcej