ligawa pieczona

kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Faszerowane papryki

Faszerowane papryki 275

0
Ligawa – doskonała do pieczenia ,duszenia, na małe rolady, carpaccio, jest ona odpowiednikiem schabu wieprzowego…. Zobacz więcej
1 kg ligawy wołowej 20 dag wędzonego boczki 6 średnich pieczarek 1 cebula puszka krojonych pomidorów szklanka soku pomarańczowego sól, pieprz Pieczarki i cebulę drobno pokroić i przysmażyć razem. Zobacz więcej
« Marchewki z ciasta ... Pieczeń pieczona z czosnkiem Boczek musi być, musi być i pieczeń. Oto mój "wypiek". Składniki: 1 i 1/2 kg pręgi lub ligawy 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju przyprawy: jarzynka, Zobacz więcej
Taka pieczeń to u nas rzadkość, ale to niestety sprawka cen mięsa, że pozwalamy sobie na nią tylko raz na jakiś dość długi czas. Tym razem dzięki mamie dostałam piękny kawałek ligawy i postanowiłam Zobacz więcej
pstrąg z płatkami migdałowymi pieczony na krążkach cebuli i z pomidorkami koktajlowymi Jak wiemy ryba jest dobra na wszystko :) Bardzo mi się podoba forma tej kampanii społecznej - rybka ładująca się Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku z ... » Sałatka z pieczoną wołowiną Niby taka niewinna sałatka, a jednak danie kompletne. Coś na jesienną kolację. Marynata zaproponowana w przepisie służy mi ostatnio do Zobacz więcej
Składniki 750 g ciasto francuskie 1 bułka 250 ml mleka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki oleju 1 kg mięsa wieprzowo - wołowego / u mnie karkówka i ligawa / 2 jaja 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
ligawa, mięso wołowe

ligawa, mięso wołowe 5571

1
Ligawa – doskonała do pieczenia ,duszenia, na małe rolady, carpaccio, jest ona odpowiednikiem schabu wieprzowego. Z tego mięsa aż się prosi żeby zrobić carpaccio,ale moja rodzina nie lub surowego Zobacz więcej
Steak Najlepiej użyć mięsa T-bone – ponieważ nie w każdym sklepie mięsnym można dostać ten rodzaj, zamiennie użyć ligawy, rostbefu albo antrykotu. Składniki: wołowina (ja użyłam np. antrykotu) Zobacz więcej
Smak pieczonej wołowiny najbardziej lubię wśród wędlin. Mięso jest bardzo delikatne, bez tłuszczu, przyjemnie kruche i przesycone ziołami. Choć nie jest tanie, to jednak warto od czasu do czasu Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Jak przyrządzić mięso?

Jak przyrządzić mięso? 221

0
Wiele osób ma problem z twardym mięsem, nieważne, czy jest to stek, polędwiczki, czy schabowa rolada. Oczywiście bardzo duży wpływ na twardość mięsa ma jego gatunek. Pamiętajmy, że schab będzie Zobacz więcej
Składniki: wołowina (ja użyłam steku z ligawy i bavette), 1/3 szkl. wina czerwonego wytrawneg, ok. 200g wiśni (mrożonych), 1 łyżka ocetu balsamicznego, 1 łyżka cukru, 1/3 szkl. bulionu wołowego, 1 Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Ligawa w pomidorach

Ligawa w pomidorach 2387

0
Zupka ze świeżych pomidorów już była, teraz czas na moje ulubione, autorskie danie dla Gości i na niedzielny obiad! Wołowina w pomidorach: Potrzebujesz: 500 g ligawy ( odmiana wołowiny) 1 duża Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hanik gotuje!
Polędwica żydowska

Polędwica żydowska 743

0
porcję. W trakcie płacenie nie mogłam wytrzymać i dopytałam - "a dlaczego ta polędwca taka tania?", poczułam na sobie zdziwione spojrzenia innych kupujących i usłyszałam "tania? moim zdaniem bardzo Zobacz więcej
kasia_044
kasia_044 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgrabne gotowanie
Steki wołowe

Steki wołowe 3861

1
udźcem. Nie polecem ligawy - jest bardzo twarda! STEKI WOŁOWE - polędwica wołowa/udziec wołowy/rostbef - sól, świeżo zmielony czarny pieprz - masło do smażenia Polędwice pokroić na około 4 cm plastry Zobacz więcej
Cześć =) Pieczeń wołowa, to specjalność mojej matki, która przygotowuje ją na specjalne okazje, uroczystości, święta. Jest to wspaniała, krucha i soczysta pieczona wołowina. Pieczona wołowina w Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Gotuj z Misiem
Gotuj z Misiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Misiem
Steki

Steki 3944

2
i gotowe. Żadna filozofia :) 4 plastry ligawy wołowej grubości około 2 cm marynata: pieprz kolorowy mielony, bazylia, majeranek, miks przypraw do steków, 5 łyżek oleju, 5 łyżek sosu sojowego Steki Zobacz więcej
To trzeci raz, kiedy robię tą potrawę, dwa pierwsze piekłam ją w piekarniku, jak w oryginalnym przepisie, teraz ją ugotowałam i powiem, że było tak samo pysznie. Baaardzo aromatyczny i wspaniały Zobacz więcej
Cześć =) Pieczeń wołowa w moim wykonaniu, jest wspaniała, krucha i soczysta. Jest to zawsze bardzo duże doznanie kulinarne. Świetnie smakuje z ulubionymi warzywami. W tej wersji podałem pieczeń wołową Zobacz więcej