ligawa wołowa

5widelców
5widelców Obserwuj blogaObserwujesz bloga
5 widelców
Kanapka z ligawą wołową

Kanapka z ligawą wołową 1319

0
{{headerMessage}}
Fastfood=slowfood- czyli jak oszukać widelce. Roszponka, ser wędzony, boczek, porcja ligawy wołowej, musztarda, sos barbecue, masło, czosnek, pieprz, sól.. Bagietkę (pełnoziarnistą najlepiej) przyciąć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawien dawna na naszych stołach gości. Król przystawek w większości polskich restauracji. Tatar niby nic takiego, a jednak potrafi zaskoczyć smakiem nie jednego. Dziś właśnie chciałabym, Was lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj będąc na zakupach stojąc przy dziale mięsnym skusiłam się na kawałek ligawy wołowej. Tak ładnie wyglądała, a za mną od tak dawna chodził stek, że w końcu zdecydowałam się ją kupić. Naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po długiej przerwie wracam do tematu domowych wędlin. Od pewnego czasu chodziła za mną suszona polędwica wołowa. Jest to jednak bardzo drogie mięso a podczas suszenia traci prawie połowę swojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos serowy pasuje idealnie do mięs i duszonych warzyw. Ten wykonany z sera o zdecydowanym smaku idealnie wzbogaci smak potraw. Wykonanie jego jest na prawdę łatwe i szybkie. Dzięki firmie Duda miałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a z wołowiny była tylko ligawa, ale przynajmniej wyglądało lepiej, niż w supermarkecie obok mojego bloku. Kupiłam dwa grube plastry ligawy (w sumie trochę ponad 300gr), przy okazji pytając o to, czy Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
ligawa, mięso wołowe

ligawa, mięso wołowe 6151

1
{{headerMessage}}
Ligawa – doskonała do pieczenia ,duszenia, na małe rolady, carpaccio, jest ona odpowiednikiem schabu wieprzowego. Z tego mięsa aż się prosi żeby zrobić carpaccio,ale moja rodzina nie lub surowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiem, że zawsze na większą imprezę czy wyjątkowe spotkanie będę go przygotowywać i ulepszać! Wspomagałam się przepisem z mojej ukochanej księgi, ponad 45 letniej Kuchni Polskiej. Specjalnie wybrałam Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
bitki wołowe tradycyjne

bitki wołowe tradycyjne 1338

1
{{headerMessage}}
Produkty: 4 kotlety wołowe /ligawa/ 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku papryka łagodna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Małe bitki z ligawy wołowej uduszone w aromatycznym sosie ( z grzybami, rozmarynem, suszonymi śliwkami i oczywiście z dużą ilością cebuli ). Bitki to potrawa z cyklu tych , które lepiej przygotowywać Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Tatar - befsztyk tatarski

Tatar - befsztyk tatarski 234

0
{{headerMessage}}
Porcja na 1 osobę 150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 duże żółtko , 1 łyżeczka musztardy dijon, oliwa lub olej, sól, pieprz świeżo mielony, sok z cytryny, 1/2 cebuli, Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Bitki wołowe

Bitki wołowe 4809

3
{{headerMessage}}
Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje :) SKŁADNIKI 500 g ligawy 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liście laurowe 2 szklanki bulionu olej do smażenia Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Befsztyk tatarski

Befsztyk tatarski 200

1
{{headerMessage}}
Niektórym takie jedzonko kojarzy się z PRLem bo to taki befsztyczek i kieliszek wódeczki i przyjęcie gotowe. Ja uwielbiam befsztyk tatarski zwany tatarem od zawsze, jestem zodiakalnym lwem i bez mięsa Zobacz więcej
Kulinarne Uniesienia
Kulinarne Uniesienia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Uniesienia
Tatar wołowy

Tatar wołowy 383

1
{{headerMessage}}
Klasyka gatunku :) Składniki: 0,5 kg polędwicy wołowej lub ligawy sól świeżo zmielony czarny pieprz kapary 5 cebulek szalotek 5 niedużych ogórków kiszonych marynowane kurki 5 łyżek oleju 2 jajka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kg ligawy wołowej 20 dag wędzonego boczki 6 średnich pieczarek 1 cebula puszka krojonych pomidorów szklanka soku pomarańczowego sól, pieprz Pieczarki i cebulę drobno pokroić i przysmażyć razem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiele osób uwielbia tatara z wołowiny, był jest i zapewne będzie obecny w wielu formach, dziś moja propozycja na: Tatar wołowy siekany z suszonymi pomidorami i kaparami. Składniki na 1 porcję: 1. 100 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na kurki trwa. Uwielbiam sos kurkowy - mogą to być tylko kurki w śmietanie lub z innymi dodatkami. Dziś proponuję z ligawą wołową i szalotką. Składniki: opakowanie kurek (około 0,75 kg) 1,2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwica to najdroższa część wołowego - cena 1 kg waha się w granicach 85 zł. Nic jednak nie zastąpi steku z najprawdziwszej polędwicy. Można je podrabiać antrykotem, ligawą, ale to już nie ta klasa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwica wołowa lub ligawa, opłukana i osuszona i pokrojona w paseczki cebulka pieczarki pokrojone w kostkę bulion wołowy koncentrat pomidorowy musztarda listek laurowy pieprz tymianek troszkę Zobacz więcej