Przepis na ligawa wołowa w sosie z czerwonego wina

czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Policzki wołowe

Policzki wołowe 5471

Zacznę po szkolnemu: Z każdym mięsem jest tak, że każden jeden woli inną część. Weźmy na ten przykład wołowinę. Sołtys Szuwaśko najwięcej uważa skórę, najlepiej nie do końca opaloną, upieczoną na Zobacz więcej
Szukają inspiracji na dzisiejszy obiad, natknęłam się na ten przepis. Oczywiście nie mogłam skorzystać z niego dosłownie - bo to nie mój styl gotowania - ale zainspirował mnie do tego, co później Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Czerwone wino i bitki wołowe

Czerwone wino i bitki wołowe 543

Z wołowiną to bywa różnie. Nie dość że droga to bywa twarda. Szkoda dużo zapłacić a potem zajadać się podeszwą, co nie? Czasami trzeba podjąć próbę. Tak też uczyniłam. Jak to pan na targu określił Zobacz więcej
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
Zdobyć wołowe policzki nie jest łatwo ale kiedy już się uda można z nich przygotować naprawdę zachwycające dania. Tak więc jeżeli poszukujecie czegoś naprawdę ekstra na wyjątkową okazję ruszajcie na Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej
Od dawna nie miałem czasu nic napisać więc biorę się do roboty. Już jakiś czas temu zrobiłem polędwicę wołową owiniętą boczkiem podaną na sosie żurawinowym. Smak jak dla mnie pierwsza klasa. Niestety Zobacz więcej
Policzki wołowe w czerwonym winie – KUCHNIA TOMKA Przejdź do treści KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Opublikowane w 7 listopada 20177 listopada 2017 przez Tomasz Zobacz więcej
Policzki wołowe są niezwykle delikatne, gdy je dobrze się przygotuje. Dusić je trzeba minimum 3,5 godziny ale dzięki tak długiemu gotowaniu się rozpływają się w ustach. Wyśmienicie smakują z sosem tak Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dla wszystkich tych, którzy tak jak ja w okresie jesienno-zimowym przepadają za wszelkiego rodzaju gulaszami i daniami ‘jednogarnkowymi’. Gulasz ten z pewnością należy do dań Zobacz więcej
Polędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem,polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości 2 Zobacz więcej
Dla Amerykanówkwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winiez regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze Zobacz więcej
Były już kopytka, a teraz, coś do nich. Gulasz w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryką w proszku, Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Policzki wołowe to wspaniałe kawałki mięsa. Niestety bardzo trudno je dostać. Nawet prośba o zamówienie ich w sklepie mięsnym nie zawsze jest możliwa - a szkoda. Jednak warto się postarać, aby je Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
COOKILLU
Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie

Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie 51

Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie Składniki: — Wołowina na gulasz — 2.5 kg — Czerwone wino Burgundy — 1 butelka — Cebula — 3 średnie, pokrojone w piórka — Marchewka — 3 sztuki, pokrojone w talarki — Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Czekoladowe muffinki z ... » Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną Składniki: 300 gpolędwicy wołowej 3 młode buraczki szklanka malin 100 ml wina czerwonego wytrawnego 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Czas na kolejny post z winem w tle. Do steków wybrałem wino Celebro Argentina. Na etykietce były 3 rysuneczki, podpisane: grill, steak, beef – czyli wszystko pasuje :) Po ostatnich doświadczeniach z Zobacz więcej