ligawa wołowa w sosie z czerwonego wina

Zainspirowani menu Restauracji Pod Różą, którą znajdziecie w Hotelu Pod Różą w Krakowie, postanowiliśmy przygotować własną wersję polędwicy wołowej z musem orzechowym. Żeby wyszło idealnie, nasze Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, Zobacz więcej
1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Steki z ligawy wołowej • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania główne / Steki z Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie 176

Mięso duszone w winie to smak jakiego nie zapomnicie. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, zachęcam do tego, żeby uraczyć tym smakiem Wasze kubki na języku ;) Ja do przygotowania swoich plastrów Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników czerwonego mięsa – aromatyczny gulasz wołowy z czerwonym winem jest idealną potrawą na zimowe dni. Pyszny, sycący dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam! Do tego wystarczą Zobacz więcej
Kotlety schabowe to danie ponadczasowe, które znają wszyscy. Same często je przygotowujemy na obiad. Jednak dzisiaj chcemy zachęcić Was, do spróbowania schabu w innej odsłonie - schabu w aromatycznym Zobacz więcej
Nigdy nie jadłam połączenia gulaszu z pomarańczą, ale lubię nowe smaki, dlatego, gdy tylko dojrzałam ten przepis w książce "Smaczne zupy", od razu zaznaczyłam go "do zrobienia". Długo nie trzeba było Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Śledzie są rybami morskimi, zktórych można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych inowoczesnych dań. Najbardziej popularne są unas śledzie wformie przekąsek czy sałatek przygotowywane naróżne Zobacz więcej
Sposobów na podanie piersi z gęsi jest sporo. Którą potrawę wybrać, aby aromatem otulić zmysły, smakiem rozpieścić podniebienie i w radosny błogostan wprawić żołądki. Dzisiaj postawiłam na pierś Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Danie pyszne i pożywne mam dziś do pokazania. Jest to kałamarnica podana według pomysłu Portugalczyków. Kałamarnica jest jędrna i soczysta a aromat wina i pomidorów podkreśla jej smak. Polecam z Zobacz więcej
Dla Amerykanówkwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winiez regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej
Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem z wolnowaru Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem. Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem, danie pyszne, można je przygotować i w wolnowarze Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
Policzki wołowe to wspaniałe kawałki mięsa. Niestety bardzo trudno je dostać. Nawet prośba o zamówienie ich w sklepie mięsnym nie zawsze jest możliwa - a szkoda. Jednak warto się postarać, aby je Zobacz więcej