ligawa wołowa w sosie z czerwonego wina

{{headerMessage}}
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: wołowina (ja użyłam steku z ligawy i bavette), 1/3 szkl. wina czerwonego wytrawneg, ok. 200g wiśni (mrożonych), 1 łyżka ocetu balsamicznego, 1 łyżka cukru, 1/3 szkl. bulionu wołowego, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plastry ligawy wołowej marynata: szklanki czerwonego wina 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki oleju liść laurowy bazylia tymianek pieprz kolorowy mielony chutney: cebula czerwona 4 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i to polecam) - 4 cebule - 1 łyżka masła - 2 łyżki mąki - 1 szklanka bulionu wołowego - 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina - oliwa do smażenia - łyżka tymianku - 2 liście laurowe - 3 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czerwonego wytrawnego wina 600 ml bulionu wołowego 350 gramów pieczarek 3 ząbki czosnku 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka i ostra papryka 1/4 łyżeczki tymianku suszonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na sos: Żurawina Masło sól i pieprz Czerwone wino cebula czerwona cukier woda Składniki na chrust: Ziemniaki olej(do smażenia) cukier sól Wykonanie: Boczek kroimy w długie plastry, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a z wołowiny była tylko ligawa, ale przynajmniej wyglądało lepiej, niż w supermarkecie obok mojego bloku. Kupiłam dwa grube plastry ligawy (w sumie trochę ponad 300gr), przy okazji pytając o to, czy Zobacz więcej
Łukasz Goles
Łukasz Goles Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BezKebaba
Strogonow wg. Kuronia

Strogonow wg. Kuronia 236

0
{{headerMessage}}
Bez Kebaba: Strogonow wg. Kuronia Etykiety Bez Mięsa Budżetowo Dania główne Dodatki Kluski Na Kolacje Na Obiad Na Słodko Pieczywo Serie Sosy Zapiekanki Strogonow wg. Kuronia źródło Dzisiaj w poranku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
go ze wspaniałym portugalskim winem. Stek wołowy po portugalsku dla 2 osób Składniki: 2 plastry ligawy 2 jajka 4 plastry szynki parmeńskiej 4 ząbki czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego wina 50 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wrzucajcie ją partiami, olej zachowa temperaturę a mięso będzie miękkie i chrupiące. Sól sprawia, że mięso twardnieje. Dodajcie ją dopiero na talerzu. Składniki: Wołowina: 300 g wołowiny (antrykotru, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostrą Papryczkę po 2,5 minuty z każdej strony. Podany z „salade verte” Polędwica (170 g) – raw. Smażona 1.20 z każdej strony. Podana ze szparagami z wody oraz sosem pieprzowym na bazie czerwonego Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 130

0
{{headerMessage}}
szanujący się gulasz powinien smakować. Boeuf Bourguignon: 800g wołowiny (polędwicy lub ligawy) 500g boczku (nie żadne plasterki tylko duży, ładny kawał świni) 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 kubki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do niedawna nie przepadałam za tatarem. Jednak w Hell’s Kitchen, gotując pod okiem szefa Wojciecha Modesta Amaro, mając do dyspozycji najlepszą wołową polędwicę bardzo przekonałam się do surowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieprz, ulubione świeże zioła (nie znam lepszych niż rozmaryn), można dodać czerwone wino (nie więcej niż 2-3 łyżki stołowe na 1 stek) i koniecznie coś kwaśnego (np. kilka kropli soku z cytryny, ale Zobacz więcej
 w sezonie
w sezonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w sezonie...
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 81

0
{{headerMessage}}
Siwiuteńka, z włosami upiętymi w kształtny koczek, lekko zgarbiona, ubrana w milutki sweter, spódnicę za kolano i przyciasne, karmelowe podkolanówki, w oprawkach pamiętających początki minionego Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Policzki wołowe

Policzki wołowe 4838

1
{{headerMessage}}
nie wypowiadam się, gdyż dla niego nawet ligawa przypomina sikorki. Ja takoż konesrem nie jestem, gdyż albowiem ulubiłem sobie wołowe policzki, a nie rozbef, antrykota czy inną ligawę albo dolną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
FEBBRAIO 2016AL CAPITOL CLUB DI ROMA (ZONA FLAMINIO)*Avanguardia a tavola, nuovi mix ed effetti speciali:*... 6 godzin temu Moje Małe Czarowanie Chleb orkiszowy z prażoną cebulką na zakwasie - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
DI ROMA (ZONA FLAMINIO)*Avanguardia a tavola, nuovi mix ed effetti speciali:*... 6 godzin temu Moje Małe Czarowanie Chleb orkiszowy z prażoną cebulką na zakwasie - Bochenek świeżutkiego chleba w domu Zobacz więcej