likier ajerkoniak

Dla mnie każda z tych trzech nazw wskazuje jeden smak. Likier jajeczny jest po prostu pyszny i czasem lepiej go pić z łyżeczki niż z kieliszka.Domowe przygotowanie napoju ma jedną zaletę można samemu Zobacz więcej
Ajerkoniak (niem. Eier - jajka) jest to kremowy napój alkoholowy sporządzony z żółtek jaj kurzych utartych z cukrem i spirytusem (bądź wódką). Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten smak :) Składniki: Zobacz więcej
To mój drugi domowy likier do kolekcji ;) Kogel-mogel z mlekiem, ze skromnym dodatkiem alkoholu. Pyszny! Składniki: 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego laska wanilii/ cukier waniliowy 5 żółtek Zobacz więcej
Dla mnie ajerkoniak czyli popularny sklepowy Advocaat to wódka PRl -u. I choć okazuje się że Advocaat i ajerkoniak to dwie różne sprawy, bo Advocaat robiony jest z dodatkiem koniaku a ajerkoniak z Zobacz więcej
Domowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić go w domu, to Zobacz więcej
Ajerkoniak nazywany bywa różnie. Czasem zwą go adwokat, czasem likier na jajkach lub likier jajeczny. Jednak jakby nie nazwać ajerkoniak jest ulubiony niemal przez wszystkie panie a i osobniki płci Zobacz więcej
Cykl jajecznych przepisów zacznę od mocnego uderzenia. Po pierwsze, warto na początek zrobić miłe wrażenie. Po drugie likier swoje powinien odstać, a będzie nam jeszcze potrzebny, nie tylko do Zobacz więcej
(choć tego również Wam życzymy :)), ale przede wszystkim tym co osiągnęliście do tej pory :) Aby ułatwić trawienie tych wszystkich smakołyków proponujemy uraczyć się w Święta domowym likierem z jajek Zobacz więcej
Ajerkoniak - likier jajeczny... Żółciutki, gęsty i kremowy. Idealny do ciast i deserów. Można go jeść łyżeczką. Mocny i pyszny! Polecam! Składniki: 8 żółtek jaj; 400 g cukru pudru; 1 opakowanie cukru Zobacz więcej
Ajerkoniak, czyli domowy likier jajeczny. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal Zobacz więcej
Długo szukałam odpowiedniego przepisu. W końcu go znalazłam! W książce „Jajka” . 50 prostych przepisów , a wśród nich właśnie ten. Likier jest pyszny, kremowy, gęsty i pachnący wanilią – ja użyłam Zobacz więcej
Likiery to wdzięczny sylwestrowo imprezowy temat. Ja mam skłonności wykonawcze więc często zdarza mi się produkować wszelkiego rodzaju przetwory. Uwielbiam też gościć przyjaciół, częstować ich Zobacz więcej
Domowy Advocat – o dziwo jeszczenie pojawił się na blogu, mimo iż likier bananowy praktycznie powstał na jego bazie ;) Dopiero po prośbie Ani postanowiłam zakasać rękawy i przygotować dla Was wpis na Zobacz więcej
A co wy tam znowu pijecie? ze śmiechem w głosie pyta Babcia Franka. Jakie tam znowu, to tylko jedno piwo, odpowiadają. Babcia na to sięga do lodówki i nalewa sobie kieliszek domowej roboty Zobacz więcej
Ajerkoniak to sam w sobie dobry trunek, ja używam go często do kremów, lodów, czasem jako dodatek do kawy. Jak widać przepis jest dość elastyczny… i powiem szczerze, że przymierzam się do zrobienia go Zobacz więcej
Ajerkoniak to nazwa pochodząca z połączenia dwóch słów: niemieckiej nazwy jajek czyli eier i koniaku. W niektórych krajach likier jajeczny znany jest pod nazwą adwokat. Przepisów i odmian na jajeczny Zobacz więcej
prawdziwym świętowaniem na Pasterce zaraz po północy. Natomiast w kolejne świąteczne dni pozwalamy sobie na więcej. Razem z moją mamą gustujemy w nalewkach. Często już w lato przygotowujemy Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na naprawdę fajny likier jajeczny, czyli popularny ajerkoniak. Coś takiego w sklepach zwykle funkcjonuje jako Advocaat. Sposób produkcji tego oryginalnego trunku objęty Zobacz więcej
Zacznę z grubej rury - od razu coś alkoholowego. Polecam z całego serducha - jest przepyszny, gęsty, u mnieżółciutki( moja babcia ma kilka kurek, więc mam swojskie jajka ;) )i nawet mąż który za Zobacz więcej
Dzisiaj alkoholowo! Zachęcam Was do przygotowania domowego ajerkoniaku, który jest bardzo prosty i w sumie bardzo szybki w przygotowaniu, nie wymaga fachowej wiedzy na temat trunków. Składniki: 4 Zobacz więcej