likier ajerkoniak

{{headerMessage}}
Dla mnie każda z tych trzech nazw wskazuje jeden smak. Likier jajeczny jest po prostu pyszny i czasem lepiej go pić z łyżeczki niż z kieliszka.Domowe przygotowanie napoju ma jedną zaletę można samemu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak (niem. Eier - jajka) jest to kremowy napój alkoholowy sporządzony z żółtek jaj kurzych utartych z cukrem i spirytusem (bądź wódką). Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten smak :) Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój drugi domowy likier do kolekcji ;) Kogel-mogel z mlekiem, ze skromnym dodatkiem alkoholu. Pyszny! Składniki: 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego laska wanilii/ cukier waniliowy 5 żółtek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie ajerkoniak czyli popularny sklepowy Advocaat to wódka PRl -u. I choć okazuje się że Advocaat i ajerkoniak to dwie różne sprawy, bo Advocaat robiony jest z dodatkiem koniaku a ajerkoniak z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić go w domu, to Zobacz więcej
Pan Piter
Pan Piter Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje nalewki
Ajerkoniak - likier jajeczny

Ajerkoniak - likier jajeczny 450

0
{{headerMessage}}
Ajerkoniak nazywany bywa różnie. Czasem zwą go adwokat, czasem likier na jajkach lub likier jajeczny. Jednak jakby nie nazwać ajerkoniak jest ulubiony niemal przez wszystkie panie a i osobniki płci Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Likier jajeczny (ajerkoniak)

Likier jajeczny (ajerkoniak) 651

1
{{headerMessage}}
Cykl jajecznych przepisów zacznę od mocnego uderzenia. Po pierwsze, warto na początek zrobić miłe wrażenie. Po drugie likier swoje powinien odstać, a będzie nam jeszcze potrzebny, nie tylko do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak - likier jajeczny Śląski likier jajeczny, który jest stosunkowo gęsty, ale jednocześnie płynny, dzięki czemu nie ma trudnościz wylewaniem go z butelki. Dawniej przyrządzano go na samym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(choć tego również Wam życzymy :)), ale przede wszystkim tym co osiągnęliście do tej pory :) Aby ułatwić trawienie tych wszystkich smakołyków proponujemy uraczyć się w Święta domowym likierem z jajek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak - likier jajeczny... Żółciutki, gęsty i kremowy. Idealny do ciast i deserów. Można go jeść łyżeczką. Mocny i pyszny! Polecam! Składniki: 8 żółtek jaj; 400 g cukru pudru; 1 opakowanie cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak, czyli domowy likier jajeczny. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo szukałam odpowiedniego przepisu. W końcu go znalazłam! W książce „Jajka” . 50 prostych przepisów , a wśród nich właśnie ten. Likier jest pyszny, kremowy, gęsty i pachnący wanilią – ja użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Likiery to wdzięczny sylwestrowo imprezowy temat. Ja mam skłonności wykonawcze więc często zdarza mi się produkować wszelkiego rodzaju przetwory. Uwielbiam też gościć przyjaciół, częstować ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowy Advocat – o dziwo jeszczenie pojawił się na blogu, mimo iż likier bananowy praktycznie powstał na jego bazie ;) Dopiero po prośbie Ani postanowiłam zakasać rękawy i przygotować dla Was wpis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A co wy tam znowu pijecie? ze śmiechem w głosie pyta Babcia Franka. Jakie tam znowu, to tylko jedno piwo, odpowiadają. Babcia na to sięga do lodówki i nalewa sobie kieliszek domowej roboty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak to sam w sobie dobry trunek, ja używam go często do kremów, lodów, czasem jako dodatek do kawy. Jak widać przepis jest dość elastyczny… i powiem szczerze, że przymierzam się do zrobienia go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ajerkoniak to nazwa pochodząca z połączenia dwóch słów: niemieckiej nazwy jajek czyli eier i koniaku. W niektórych krajach likier jajeczny znany jest pod nazwą adwokat. Przepisów i odmian na jajeczny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prawdziwym świętowaniem na Pasterce zaraz po północy. Natomiast w kolejne świąteczne dni pozwalamy sobie na więcej. Razem z moją mamą gustujemy w nalewkach. Często już w lato przygotowujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was przepis na naprawdę fajny likier jajeczny, czyli popularny ajerkoniak. Coś takiego w sklepach zwykle funkcjonuje jako Advocaat. Sposób produkcji tego oryginalnego trunku objęty Zobacz więcej
Aneczq1987
Aneczq1987 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maruda w kuchni
LIkier jajeczny - Ajerkoniak

LIkier jajeczny - Ajerkoniak 3528

3
{{headerMessage}}
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego torebka cukru waniliowego 300 - 350 ml wódki Żółtka, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą puszysta masę. Do gotowej masy wlewać powoli mleko Zobacz więcej