likier ajerkoniak

Dla mnie każda z tych trzech nazw wskazuje jeden smak. Likier jajeczny jest po prostu pyszny i czasem lepiej go pić z łyżeczki niż z kieliszka.Domowe przygotowanie napoju ma jedną zaletę można samemu Zobacz więcej
Ajerkoniak (niem. Eier - jajka) jest to kremowy napój alkoholowy sporządzony z żółtek jaj kurzych utartych z cukrem i spirytusem (bądź wódką). Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten smak :) Składniki: Zobacz więcej
To mój drugi domowy likier do kolekcji ;) Kogel-mogel z mlekiem, ze skromnym dodatkiem alkoholu. Pyszny! Składniki: 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego laska wanilii/ cukier waniliowy 5 żółtek Zobacz więcej
. Jeden stał na półkach a drugi "rzucali" i właśnie ten "rzucany" czasami udawało się kupić i to na kartki. Teraz ten smak znalazłam w tym likierze który przedstawiam. Recepturę wymyślił Paweł z Zobacz więcej
Domowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić go w domu, to Zobacz więcej
Ajerkoniak nazywany bywa różnie. Czasem zwą go adwokat, czasem likier na jajkach lub likier jajeczny. Jednak jakby nie nazwać ajerkoniak jest ulubiony niemal przez wszystkie panie a i osobniki płci Zobacz więcej
Cykl jajecznych przepisów zacznę od mocnego uderzenia. Po pierwsze, warto na początek zrobić miłe wrażenie. Po drugie likier swoje powinien odstać, a będzie nam jeszcze potrzebny, nie tylko do Zobacz więcej
Ajerkoniak - likier jajeczny Śląski likier jajeczny, który jest stosunkowo gęsty, ale jednocześnie płynny, dzięki czemu nie ma trudnościz wylewaniem go z butelki. Dawniej przyrządzano go na samym Zobacz więcej
zbyt mocnych alkoholi przygotujcie ajerkoniak z większej ilości żółtek. Ajerkoniak można pić solo, ale również idealnie komponuje się jako dodatek do kawy, lodów i innych deserów. SKŁADNIKI: 200 ml Zobacz więcej
Ajerkoniak - likier jajeczny... Żółciutki, gęsty i kremowy. Idealny do ciast i deserów. Można go jeść łyżeczką. Mocny i pyszny! Polecam! Składniki: 8 żółtek jaj; 400 g cukru pudru; 1 opakowanie cukru Zobacz więcej
Ajerkoniak, czyli domowy likier jajeczny. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal Zobacz więcej
Długo szukałam odpowiedniego przepisu. W końcu go znalazłam! W książce „Jajka” . 50 prostych przepisów , a wśród nich właśnie ten. Likier jest pyszny, kremowy, gęsty i pachnący wanilią – ja użyłam Zobacz więcej
Likiery to wdzięczny sylwestrowo imprezowy temat. Ja mam skłonności wykonawcze więc często zdarza mi się produkować wszelkiego rodzaju przetwory. Uwielbiam też gościć przyjaciół, częstować ich Zobacz więcej
Domowy Advocat – o dziwo jeszczenie pojawił się na blogu, mimo iż likier bananowy praktycznie powstał na jego bazie ;) Dopiero po prośbie Ani postanowiłam zakasać rękawy i przygotować dla Was wpis na Zobacz więcej
) cukier z prawdziwą wanilią (lub ziarenka z jednej laski wanilii) 250g skondensowanego mleka słodzonego 50ml spirytusu 1 szklanka rumu 3 szklanki brandy Żółtka przetrzeć przez sitko i wymieszać ze Zobacz więcej
Ajerkoniak to sam w sobie dobry trunek, ja używam go często do kremów, lodów, czasem jako dodatek do kawy. Jak widać przepis jest dość elastyczny… i powiem szczerze, że przymierzam się do zrobienia go Zobacz więcej
Ajerkoniak to nazwa pochodząca z połączenia dwóch słów: niemieckiej nazwy jajek czyli eier i koniaku. W niektórych krajach likier jajeczny znany jest pod nazwą adwokat. Przepisów i odmian na jajeczny Zobacz więcej
prawdziwym świętowaniem na Pasterce zaraz po północy. Natomiast w kolejne świąteczne dni pozwalamy sobie na więcej. Razem z moją mamą gustujemy w nalewkach. Często już w lato przygotowujemy Zobacz więcej
własną recepturę, z której można uzyskać zdecydowanie smaczny napitek, zbliżony w smaku do tego oryginalnego. Zanim przejdziecie do dalszej części polecam zapoznać się z tym wpisem. Znajdziecie tutaj Zobacz więcej
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego torebka cukru waniliowego 300 - 350 ml wódki Żółtka, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą puszysta masę. Do gotowej masy wlewać powoli mleko Zobacz więcej