likier ajerkoniakowy

z nutą jajecznego likieru. Dla przełamania smaku pojawia się kwaśna czarna porzeczka, która swym smakiem ożywia to ciasto. Oto kwintesencja Świąt Wielkiej Nocy :-) Składniki: puszysty ciemny Zobacz więcej
stopni Potem 65 minut w temperaturze 150 stopni Każdą bezę zostawić w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia( około 1 godzina). KREM AJERKONIAKOWY 250-300 ml likieru Adwokat 300-400 g Zobacz więcej
Do jej przygotowania nie warto zbyt długo namawiać: jest rewelacyjna! Kruche ciasto, warstwa kwaskowego dżemu, słodki krem czekoladowo-ajerkoniakowy i pierzynka bitej śmietany. Tarta zawiera wszystko Zobacz więcej
W związku z małą imprezką, która miała miejsce musiałam szybko zrobić jakieś ciasto. Nie chciałam żeby to była babka lub takiego typu ciasto, więc na szybko powstał biszkopt z kremem ajerkoniakowym Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Tort ajerkoniakowy

Tort ajerkoniakowy 498

0
Pieczony na urodziny dla... Teściowej ;) Przepis pochodzi ze strony: mojewypieki.com, biszkopt upiekłam według przepisu z tortu z wiśniami. Krem ajerkoniakowy: 350 ml mleka 250 ml ajerkoniaku Zobacz więcej
. Korzystając z okazji, chciałam Wam życzyć z drowych, słonecznych, pastelowych Świąt Wielkanocnych! temperatura pieczenia: 180C foremka: okrągła z kominem Składniki: 200 g mąki pszennej 50 g mąki Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] O tym torcie nie będę dużo pisać, bo albo się lubi wypieki z alkoholem, albo nie. Dla mnie był to idealny tort urodzinowy, chociaż nadaje się również jako niedzielny wypiek dla Zobacz więcej
- 25 min. Masa ajerkoniakowa z serkiem mascarpone 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 1/4 kostki masła 1 szklanka ajerkoniaku 1 łyżka cukru pudru Masło w temperaturze pokojowej rozmieszałam mikserem, Zobacz więcej
Moja wariacja na temat bułeczek drożdżowych ze śliwkami. Masa migdałowa, renklody (choć można użyć innych śliwek), kilka borówek dla koloru, a do tego lukier z ajerkoniakiem. Inspiracja:Moje Wypieki. Zobacz więcej
do pieczenia, - 125 g cukru, - 5 żółtek. krem czekoladowy: - 600 ml śmietany kremówki 30%, - 300 gram czekolady deserowej. krem ajerkoniakowy na bazie bezy szwajcarskiej: - 460 g masła, w Zobacz więcej
nie kusiły mnie w lodówce, przygotowałam z nich ajerkoniak, który wykorzystałam w masie. Możecie oczywiście użyć gotowego, a z żółtek zrobić zapasy kruchego ciasta lub creme brulee :) Kajmakowo- Zobacz więcej
Myślę, że na Wielkanoc (chociaż i na Boże Narodzenie również) sernik ajerkoniakowy będzie idealny Bardzo aksamitny i rozpływający się w ustach, o rewelacyjnym smaku ajarkoniaku (hmmm, czy dzieci mogą Zobacz więcej
śmietanę z mascarpone i likierem należy przechowywać w lodówce, a bezy w temperaturze pokojowej. Składniki, 6 sztuk: Bezy 3 białka (bardzo zimne) 175 g drobnego cukru / cukru pudru 1 łyżeczka mąki Zobacz więcej
Już sama nazwa tego ciasta bardzo mi się spodobała, a gdy przeczytałam przepis wiedziałam, że muszę je koniecznie zrobić. Aromat kawyoraz dyskretny posmak jajecznego likieru gwarantowały udany wypiek. Zobacz więcej
wszystko było bardziej wytrzymałe. Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania tego wypieku. Wykonanie (blaszka o wymiarach 31x26 cm): Biszkopt: 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru 150 g mąki 3 płaskie Zobacz więcej
ml przegotowanej wody lub mocnej herbaty, osłodzonej 2 łyżkami cukru, z sokiem z jednej cytryny oraz 70 ml spirytusu krem ajerkoniakowy: - 1 l mleka - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 2,5 łyżki mąki Zobacz więcej
są zdecydowanie wyczuwalne i sprawiają, że nie można im się oprzeć. Wykończyłam je wyraźnym w smaku kremem ajerkoniakowym i podałam dobrze schłodzone. Krem ajerkoniakowy Składniki: szklanki cukru 2 Zobacz więcej
na przygotowanie sernika w tych smakach. Wyszło jeszcze lepiej, niż się spodziewałam. Kremowa, lekko kwaskowata masa porzeczkowa i słodki, alkoholowy mus dopełniają się idealnie. Ciężko poprzestać na Zobacz więcej