likier bożonarodzeniowy z rumem

Trufle a`la białe michałki Owocowe galaretki w kokosie Kandyzowana skórka cytrynowa Czekoladowe pralinki z likierem Słone precelki w białej czekoladzie Kandyzowana skórka pomarańczowa Rafaello Zobacz więcej
roladę, ale jak już się pojawiła, okazało się, że to nic innego, jak "smakowite polano bożonarodzeniowe". Smakowo różni się od tych tradycyjnych francuskich - z reguły serwuje się tam polanka o smaku Zobacz więcej
zagotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem na masę i - ucierając - dokładać porcjami zimny budyń. Ciasto posmarować kremem. Do kremu można dodać odrobinę amaretto lub innego likieru (waniliowy, rum a Zobacz więcej
w folię, przeleży w lodówce kilka dni. No i ma kolejną podstawową zaletę - pieczemy kilka dni szybciej, jeszcze przed kulinarnym szaleństwem. Ciasto serowo-miodowe: CIASTO: 3 szkl mąki, 2/3 szkl Zobacz więcej
1/2 szklanki wody 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju roślinnego 1łyżka likieru smakowego lub rumu czy wódki- ja dodałam wódkę waniliową. łyżka cukru waniliowego garść żurawin garść Zobacz więcej
"poleżakować" ok. 12 godz. przed upieczeniem (co u mnie spowodowało podskubywanie surowego ciasta :). W oryginalnym przepisie do ciasta dodaje się rum lub wiśniówkę - pierwszego nie lubię, drugiego w Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Makowiec

Makowiec 510

0
g kandyzowanej skórki z pomarańczy starta skórka z 1 cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu migdałowego 50 ml likieru Amaretto lub rumu Dodatkowo 1 białko do posmarowania Zobacz więcej
Świąteczne alkohole okiem antropologa. Napisane Grudzień 16, 2011 przez Klaudyna Hebda w Socjologia jedzenia | | Dobry wieczór, Niedawno proponowałam Wam przepis na świąteczny rum. Przy okazji Zobacz więcej
z olejem rzepakowym (10.12.2013)Orzechowiec (09.12.2013)Szyszki z ryżu preparowanego i krówek (05.12.2013)Sernikowe babeczki (04.12.2013)Cupcakes z orange curd (02.12.2013)Grudzień - miesiąc Zobacz więcej
została zaczerpnięta z języka górniczego i oznacza wspierającą belkę. Stollen jest tak zakorzeniony w saksońskiej bożonarodzeniowej tradycji, że bez niego żadna wigilijna uczta nie ma prawa się w tym Zobacz więcej
drinka stanowiącego połączenie mocnego espresso, rumu, cukru i cytryny, po nim nie zaśniecie ;-) Również likiery nie są w Italii obce – bardzo popularne Limoncello – trochę jak nasza poczciwa Zobacz więcej
i smak Racuchy jogurtowe z jabłkiem autorka: olimpia34 | blog: Pomyslowe pieczenie Pierniczki, autorka: olimpia34 | blog: Pomyslowe pieczenie Szarlotka z rumem i rodzynakmi Ewy Wachowicz autorka: Zobacz więcej
się jak je dobrze zrobić. Mamy dla Was przepis, który zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Oto nasz przepis na tiramisu. Składniki na Tiramisu: 5 żółtek 5 Zobacz więcej