likier cytrynowy z czym podac

W ramach gościnnych wpisów, dzisiaj zapraszam na artykuł autorstwa dietetyczki i trenera zdrowej diety, Angeliny Ziembińskiej. Jest ona także autorką bloga Dietolog, którypoświęcony jest zasadom Zobacz więcej
krzys1610
krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i porady kulinarne
Likier cytrynowy.

Likier cytrynowy. 93

Składniki : 2 kg cytryn 1 l spirytusu 95 % 1 l wody 1 kg cukru Sposób wykonania : Cytryny dokładnie wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą , obierz ze skórki ( nie usuwaj białych błonek ). Obrane Zobacz więcej
Większość rodziców rozpoczynających rozszerzanie diety swojego malucha - niezależnie od wybranej metody - zastanawia się co właściwie można podać? W jakiej kolejności? Jakiej ilości? Kiedy można podać Zobacz więcej
Pod koniec czerwca ruszyła nowa kulinarna apka – Mniam. To jednak nie kolejne narzędzie do zamawiania jedzenia do domu, a aplikacja pozwalająca na zarezerwowanie miejsca w restauracji – wraz z Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Pizza  z "byle czym"

Pizza z "byle czym" 32

U nas Dzień Pizzy trwał dwa dni. Specjalnie zrobiłam więcej ciasta, by sprawdzić jak smakuje pizza na cieście po 24 godzinnym leżakowaniu w lodówce. I powiem Wam, że jestem zaskoczona. Ciasto Zobacz więcej
Planowanie posiłków – a na co to komu? Planowanie posiłków nie należy do zbyt popularnych. Kiedy zapytałabym się przypadkowo spotkanych ludzi, czy planują swoje posiłki z większym wyprzedzeniem, to Zobacz więcej
Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Składniki: cukinia papryka czerwona 3 ząbki czosnku mała cebula 2 pomidory pęczek szczypiorku szklanka kaszy kuskus 2 łyżki oliwy z oliwek 2 Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich do zapoznania się z ciekawą inicjatywą foodsharingu (z ang. dzielenie się jedzeniem), która idealnie wpisuje się w ideę kuchni kryzysowej. Jej zaawansowaną formą są Jadłodzielnie Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Planowanie posiłków – a na co to komu? Planowanie posiłków nie należy do zbyt popularnych. Kiedy zapytałabym się przypadkowo spotkanych ludzi, czy planują swoje posiłki z większym wyprzedzeniem, to Zobacz więcej
Małgorzata 33
Małgorzata 33 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zen w kuchni
Co zrobić z fiołków

Co zrobić z fiołków 126

Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Kasza Gryczana, zczym ją podawać? Niżej znajdziecie przepisy nasprawdzone ipyszne dania mięsne, gulasze, klopsiki ikotlety, które najlepiej pasują dokaszy gryczanej. Pyszne Pulpeciki wSosie Zobacz więcej
Tyle szczęścia na raz! Nasi znajomi już dawno się zorientowali – jeśli przywozić podarki z podróży, to tylko jadalne Uwielbiam takie ciekawostki, chociaż ten zestawik z Tajlandii będzie ode mnie Zobacz więcej
Ostatnio miałam nadmiar marchewek! Dosłownie, nie mieściły mi się w lodówce, trzeba było je jakoś inaczej wykorzystać niż samodzielne chrupanie. Okey, okey, zupy, soki, frytki...ale ileż to można Zobacz więcej
Sałatka z brokuła z jajkiem to jedna z najłatwiejszych sałatek jakie znam Do tego jest smaczna, kolorowa i chętnie jedzą ją nawet dzieci. Do jej przygotowania potrzebne są tylko 3 składniki oraz Zobacz więcej
W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami. Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo, hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby skonsumować w Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
Składniki: 200 ml wody 250 ml spirytusu 15 dkg cytryn 25 dkg cukru Sposób wykonania: Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, włożyć Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej