likier jeżynowy

Likier jeżynowy...yyy pychota. sezon najeżyny jeszcze sie nie skonczyl, dasz rade jeszcze pare nazbierac...polecam pyszny i prosty przepis na likier jeżynowy!!! Zobacz więcej
Likier jeżynowy. Składniki : 1,20 kg jeżyn 60 dkg cukru 2 litry winiaku owocowego Sposób wykonania : Jeżyny umyć, osuszyć, wycisnąć z nich sok. Do soku jeżynowego wsypać cukier i wymieszać do Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
likier jeżynowy

likier jeżynowy 150

1
Likier jeżynowy ma cudowny aromat, głęboki kolor i wyjątkowy smak. Likier to wspaniałe lekarstwo na przeziębienie i kiepski humor. 750 g jeżyn 500 g cukru 500 ml spirytusu 125 ml wody Przebrane, umyte Zobacz więcej
Brombeerlikör...yyy lecker. Es gibt noch wilde Brombeeren...schnell sammeln (oder kaufen) und die in einen leckeren Likör verwandeln!!! Likier jeżynowy...yyy pychota. sezon najeżyny jeszcze sie nie Zobacz więcej
Jesienią tak owoce, jak i pogoda odpowiadają mi najbardziej. Między innymi dlatego, że moja nalewkowa natura ciągnie mnie do różnorakich w tym celu kombinacji, więc co rok w mojej kuchni powstają nowe Zobacz więcej
pinkcake
pinkcake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
trochę inna cukiernia
Koktajl Yvette

Koktajl Yvette 262

1
Przepisy na słodkości bez jajek i bez mleka krowiego. Ponadto moje jadalne kwiaty i pyszne jadalne chwasty. Małgorzata Kalemba-Drożdż « Kurdybanek bluszczyk z ... Koktajl Yvette Creme Yvette to Zobacz więcej
inne bąbelki Proste wprzygotowaniu iefektowne – drinki będą ozdobą każdej uroczystości Przy jednym zdrinków bazowaliśmy nanajsłynniejszym drinku nabazie szampana – kir royal, zamieniając porzeczkowy Zobacz więcej
Składniki (4 porcje, na zdjęciach występują szklaneczki o pojemności 270 ml.): Warstwa jeżynowa: 350 g. jeżyn+ do dekoracji 2,5 łyżki cukru 1 szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka 3,2% 3 łyżki gorącej Zobacz więcej
Kruche ciasto, kremowy środek i kwaskowate owoce.. muuusicie spróbować ! Składniki: 130 g masła 1 żółtko 175 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 35 ml mleka 1 łyżeczka cukru wanilinowego 150 g białej Zobacz więcej
lub wody 3 łyżki grappy lub innego mocnego alkoholu (ja użyłam likieru figowego, przywiezionego z Tunezji) 2-3 łyżki dżemu jeżynowego lub malinowego Zaczynam od przygotowania ciasta. W misce ucieram Zobacz więcej
Mus czekoladowy z pianek marshmallow na spodzie z dżemu jeżynowego udekorowany ubitą śmietanką, truskawkami i świeżą miętą. To czysta rozpusta. Lekko słodki, intensywnie czekoladowy, lekki jak puch, Zobacz więcej
ciasta. Miodowe blaty nie są niestety dostępne we wszystkich sklepach, warto ich jednak poszukać! Nadają całości ciekawego smaku i zdecydowanie skracają czas przygotowania! Składniki: 300 g śmietanki Zobacz więcej
70 g margaryny krem jeżynowy : 400 ml śmietanki 30 % szklanka jeżyn łyżeczka esencji waniliowej łyżeczka cukru łyżka likieru porzeczkowego dekoracja: jeżyny orzechy włoskie w y k o n a n i e : Białka Zobacz więcej
koniec polałam sosem jeżynowym. Ciasto nosi nazwę Montmartre pave, czyli kostka brukowa z Montmartre, malowniczej dzielnicy Paryża. Ja dla zrobiłam je w okrągłej formie, bo taka wydała mi się Zobacz więcej
lub wody 3 łyżki grappy lub innego mocnego alkoholu (ja użyłam likieru figowego, przywiezionego z Tunezji) 2-3 łyżki dżemu jeżynowego lub malinowego Zaczynam od przygotowania ciasta. W misce ucieram Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
BRAMBLE

BRAMBLE 112

0
Dziś propozycja drinka o bardziej kwaskowatym smaku, czyli dla tych, którzy nie przepadają za słodkimi trunkami, lubią za to lekkie i orzeźwiające smaki. Bramble to drink oryginalnie Zobacz więcej
(pół zwykłej paczki) 200 g ciasteczek Amaretti 200 g dżemu z czarnej porzeczki około 250 ml likieru Limoncello (oj dałam znacznie więcej) 2 koszyczki jeżyn łyżka soku z cytryny skórka otarta z Zobacz więcej
ortodoksyjny! Nie ma w nim kawy, żółtek, biszkoptów. Niemniej uwielbiam wszelkie wariacje na temat tiramisu: odświeżające z limoncello i zestem, letnie z malinami i likierem jeżynowym, nocne z Zobacz więcej
Pyszny sernik na zimno z wyczuwalną nutką kokosu i galaretką jeżynową, która dodaje mocno orzeźwiającego smaku. ~Składniki na spód~ 155 gr ciasteczek digestive 50 gr masła roztopionego Połamane Zobacz więcej
Pamiętam wyprawy na leśne jeżyny. Gorący sierpień, a my ubrani ,po zęby’ w długie spodnie, kalosze i flanelowe koszule. Wiedzielismy, gdzie obrodziły najpiękniejsze. Zbieraliśmy tutaj jeżyny każdego Zobacz więcej