likier z kumkwatu

W ramach opróżniania barku postanowiłam zrobić naleśniki Suzette. Zamiast likieru pomarańczowego użyłam dwóch innych- limoncelli i likieru z kumkwatu. Odpuściłam sobie także smażenie na smalcu. Efekt Zobacz więcej
Nalewka z kumkwatów przypomina likier kumkwatowy, bardzo popularny na Korfu. Znakomity dodatek do deserów i kawy. Już po 2 miesiącach można ją degustować, choć jak to z nalewkami im starsza tym lepsza Zobacz więcej
: ananas – 1 duży plaster lub 2 z puszki pomarańcze – 2 sztuki maliny – 1 garść syrop malinowy – 1 łyżka miód – 1 łyżka sok multiwitamina – 100 ml wódka – 50 ml likier pomarańczowy – 50 ml – użyłam Zobacz więcej
przygotowania: Pomarańczę i grapefruita grubo obrać, aby pozbyć się całości białej skórki, a następnie wykroić miąższ spomiędzy błonek (odfiletować). Sok wyłapać do miski. Mandarynkę również Zobacz więcej
Włoski klasyk w odchudzonej wersji jogurtowej, podany z kumkwatem karmelizowanym z likierem kokosowym na bazie rumu (Malibu). Można go podać także z różnymi sosami, np. z sosem kumkwatowym. Wystarczy Zobacz więcej
Zebrało mi się na kumkwata ...takie małe cudo w moich rękach, i co tu z niego zrobić? Nagle w głowie narodziło się tyle pomysłów, że trzeba by pojechać do hurtowni .. pomysły jednak zmieniały się z Zobacz więcej
zaskoczona. I tak było w przypadku kumkwatów. Małych cytrusów które się do mnie uśmiechały z półki sklepowej. Tak długo to robiły że w końcu po nie sięgnęłam. Część przeznaczyłam na wielkanocną Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
atelierwypiekow
Ciasto kumkwatowe

Ciasto kumkwatowe 163

0
. Już się nie mogę doczekać. Może uda mi się zakupić dobrej jakości absyn i wówczas zrobię prawdziwe ciasto absyntowe, które proponuje David Lebovitz. Składniki: Ciasto: - 1 1/4 szklanki mąki - 1/4 Zobacz więcej
, uliczkach. Możemy kupić: likiery z kumkwatów (ok. 40% alko), nalewki, wódki, kumkwaty kandyzowane, słodycze z dodatkiem kumkwatów, dżemy, marmolady, kumkwaty w zalewach i wiele wiele innych Zobacz więcej
i płatkami owsianymi Babeczki z ciasta filo z warzywnym farszem Gulasz z udek kurczaka Wafle z kremem truflowym, orzechami i białą morwą Sałatka z ogórków z przecierem pomidorowym Smażone ogórki do Zobacz więcej
Rumiane rogaliki drożdżowe Domowy sernik z jabłkami Murzynek orzechowy od serca Rurki z kremem waniliowym Minipączki cynamonowe Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym Faworki (chrust) Szybkie pączki Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 405

0
, zup i warzyw - zwłaszcza roślin strączkowych. Deglasowanie-to sposób zachowywania smaków spod smażenia, polegający na wylaniu białego wina lub bulionu na rozgrzaną patelnię, a następnie dodaniu tak Zobacz więcej