lin po polsku

Jeśli została Ci przyprawa do piernika i nie wiesz co z nią zrobić to polecam przygotowanie naleśników piernikowych. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakują z lodami i bita Zobacz więcej
Śledzie wsosie musztardowymSzczupak po żydowskuKarp po polskuKnysze zkapustąBudyń zrybyŁamańce zmakiemPiernikKompot zsuszonych owoców Propozycja VZupa grzybowa zkładzionymi kluseczkamiSałatka Zobacz więcej
smakach. Każdy znajdzie coś dla siebie (lub bliskich) :) Przepis na tradycyjnego karpia smażonego znajdziecie tutaj.Jest on zdecydowanie przeznaczony dla osób, które kochają się w tradycyjnych Zobacz więcej
atmosfera autentycznej starej kuźni, miła obsługa i ciekawi goście. Króluje kuchnia polska, jest jednak kilka zapożyczeń z innych, europejskich kuchni. Wpływa to dobrze na urozmaicenie smaku. Całą Zobacz więcej
SlodkoSlone
SlodkoSlone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slodko Slone
Lin i karp z grilla

Lin i karp z grilla 1753

0
W polskiej złotej jesieni normalne jest to, że czasem zawodzi i uracza nas deszczem, zimnem i szarugą... Tym bardziej cieszę się, że w ubiegłym tygodniu odwiedził nas wujek i przywiózł ze sobą Zobacz więcej
Musztardy Specialite Kamis: 1. Mustarda z zielonym pieprzem : Wyraziście pikantna musztarda okremowej konsystencji zkawałkami młotkowanego zielonego pieprzu Idealna domięs pieczonych, pasztetów i Zobacz więcej
Klasyka kuchni polskiej - lin w smietanie.Ponoc zadna inna ryba nie pasuje do sosu smietanowego jak lin wlasnie.Ma bardzo smaczne,delikatne ,biale i raczej chude mieso.Ryba bardzo podobna w smaku do Zobacz więcej
ciasta, który później ułożysz na wierzchu we wzór kraty. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez kwadrans. Po tym czasie wyciągnij ciasto i wylej na nie Zobacz więcej
połówce mozzarelli i pomidorka. Na desce lub na półmisku rozkładamy rukolę, delikatnie solimy, dodajemy świeżo mielony pieprz i zioła prowansalskie. Następnie glazurą balsamiczną malujemy fantazyjne Zobacz więcej
wszystkim jeden, czyli ryba. Koniecznie musi być świeża, dobrej jakości, idealnie by było gdyby były to minimum dwa gatunki. Składniki 1 marchewka 1 pietruszka selera 1 por 1 liść laurowy, 2 Zobacz więcej
Od rana do wieczora przemarsz wojsk:) Ciągle latają nad naszymi głowami, co minuta. Jedne niżej drugie wyżej. Nie jestem przyzwyczajona, ale tu jestem zmuszona się przyzwyczaić. Mogę oglądać jakie Zobacz więcej
Do wszystkich, którzy to czytają: unikajcie Ryanair’a jak tylko możecie. Tzw. “tanie linie” owszem, są tanie, pod warunkiem, że bilet kupujesz bez dodatkowego bagażu posiadając specjalną kartę Zobacz więcej
prawie roczny ",maluszek", kozi, pokryty naturalną, zmarszczoną skórką Kochamy parmezan za jego naturalny glutaminian sodu, który powoduje jakieś bliżej nieokreślone zadowolenie. To zapewne "umami". Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubię gotować
Lombardia- Bergamo

Lombardia- Bergamo 59

0
Włochy, ach Włochy…. Malownicze masteczka na wzgórzach porośniętych cyprysami, wąskie uliczki, do których nigdy nie dociera światło, błękitne niebo i najlepsze na świecie capuccino jak dobrze, że Zobacz więcej
Słonimskiego “Popiół i wiatr” – oto fragment: “ (..) Był na świetnym obiedzie i jeszcze wspomina Każdy szczegół kolejno. Śledziki z śmietaną, Majonezy, pieczarki i klopsiki z lina, Lecz zapomniał – o Zobacz więcej
kurczaka nad żarem ogniska wylądowały: camembert ( ciepłe, płynne wnętrze schowane pod skórką,pyszne!) warzywa ( cukinia i papryka w szczególności) steki ( od Beskidzki Wypas, kawał dobrego mięsa) Zobacz więcej
– Po ślubie Jana Hřebejki (2013). Wciągający, trzymający w napięciu i nieprzewidywalny dramat. Warto obejrzeć, mimo że tematyka nie należy do najłatwiejszych. Czas na obiad...Malowniczy park Zobacz więcej
… ale nim nie jest. Biznes przechodził z rąk do rąk, właścicielem przez jakiś czas był między innymi browar Konstancin, aż w końcu trafił do obecnych właścicieli, ekipy piwnych zajawkowiczów. Zobacz więcej
Kwintesencja polskiej, wiejskiej sielanki. Słodkie truskawki w połączeniu z tradycyjnym, kwaskowatym twarogiem i puszystym, drożdżowym ciastem przywodzi na myśl wakacje na Kaszubach i huśtawki Zobacz więcej