lin po polsku

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Lin w smażalni

Lin w smażalni 169

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Baklava po polsku

Baklava po polsku 32

Hej! Wcześniej wyszedł mi niechcący pyszny deser.Do pieczenia ciastek zrobiłam za dużo masy makowej i z reszty powstała baklava w wersji polskiej. Potrzebujemy: Czytaj więcej » Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Sushi po polsku

Sushi po polsku 26

Może uznacie, że dokonałam profanacji spolszczając tak charakterystyczną potrawę kuchni japońskiej, ale muszę Wam powiedzieć, że była na prawdę przepyszna. Również dla mnie - fanki ryb, bo już same Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Hamburger po polsku

Hamburger po polsku 77

Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo Zobacz więcej
Los Wege
Los Wege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Los Wege
Irański gulasz warzywny po polsku

Irański gulasz warzywny po polsku 60

Bardzo lubię różnego rodzaju potrawy jednogarnkowe – nie tylko za łatwość przygotowania, ale i za możliwości jakie dają – za każdym razem możemy eksperymentować z różnymi dodatkami bez obawy, że Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Zupa krewetkowa po polsku

Zupa krewetkowa po polsku 331

Uwielbiam zupy z krewetkami, zazwyczaj robiłam ją po tajsku, z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową, tym razem postawiłam na polską wersję, wiem, nie będę skromna ale jest przepyszna a całość Zobacz więcej
Książka „Food Pharmacy Opowieść O Jelitach I Dobrych Bakteriach Zalecana Wszystkim Którzy Chcą Trafić Przez Żołądek Do Zdrowego Życia Tej Książki Nie Da Się Przedawkować” to książka, która przykuwa Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Jajka faszerowane po polsku

Jajka faszerowane po polsku 29

Ostatnie dni to jedno wielkie ćwiczenie mojej asertywności. I przełamywanie nieśmiałości, tej wrodzonej. Wiecie, zawsze jak w sklepie dochodzi do pomyłek, na moją niekorzyść, to z reguły odpuszczam. Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Kurczak curry po polsku

Kurczak curry po polsku 21

Dlaczego kurczak curry po polsku? Bo przede wszystkim z kaszą, której jadało się u nas w kraju bardzo dużo zanim dotarł do nas ziemniak. Do tego również z cebulą i marchewką. A w kraje orientalne Zobacz więcej
W piątek w moim domu pościmy, czyli nie spożywamy tego dnia w ogóle mięsa. Staram się urozmaicać domownikom te obiady, chociażby poprzez zmianę rodzaju ryb, które spożywamy. Dziś proponuje Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Kurczak po polsku

Kurczak po polsku 39

Weekend. Czas na porządny obiad. Bardziej pracochłonny, bo w sumie czemu nie? Dzisiejszy obiad to ukłon w stronę tradycji. Wyjątkowo domowy smak. Smak, który towarzyszy mi od dziecka. Smak, który Zobacz więcej
W tradycyjnym przepisie dolmę zawija się w liście winogron. A że my takie nie koniecznie mamy, to szukamy łatwiejszych rozwiązań. W Polsce podbiał rośnie wszędzie i na pewno jeśli dowiemy się jak Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 17

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Odpowiedni zraz powinien być kruchy, miękki i Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 56

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Do przgotowania zrazów potrzebujemy: 1 kg mięsa Zobacz więcej
Smoothie fraise et lait d'amande et graines de lin - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Zobacz więcej
Graine de lin - la graine qui vous veut du bien - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
LUBIĘ PO POLSKU

LUBIĘ PO POLSKU 23

Stek z białej kapusty z quinoa, tahini, gotowanymi rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym Stek z białej kapusty: wycięta w poprzek część białej kapusty olej kokosowy garam masala papryka wędzona Stek Zobacz więcej
Okonomiyaki to popularne danie kuchni japońskiej. Dosłownie tłumacząc tę egzotyczną nazwę otrzymamy przyjaźnie brzmiące "smaż, co lubisz". Podstawowymi składnikami tej potrawy są ciasto z mąki, wody i Zobacz więcej
Pocałym dniu nauki, postanowiłyśmy odpowiednio dotlenić nasze szare komórki i wybrałyśmy się ( w końcu!) na Stadion Narodowy, by pośmigać na łyżwach. Nasza jazda ograniczała się do przejazdów od Zobacz więcej
kuchniamagdaleny
kuchniamagdaleny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia MagdaLeny
FUTOMAKI PO POLSKU

FUTOMAKI PO POLSKU 39

Futomaki to rodzaj sushi . Futomaki - nazwa pochodzi od przymiotnika futoi oznaczającego: gruby, tłusty; są to grube rolki z minimum 4 składnikami. Moje sushi jest to wersja trochę spolszczona bo Zobacz więcej