lin po polsku

Jeśli została Ci przyprawa do piernika i nie wiesz co z nią zrobić to polecam przygotowanie naleśników piernikowych. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakują z lodami i bita Zobacz więcej
Śledzie wsosie musztardowymSzczupak po żydowskuKarp po polskuKnysze zkapustąBudyń zrybyŁamańce zmakiemPiernikKompot zsuszonych owoców Propozycja VZupa grzybowa zkładzionymi kluseczkamiSałatka Zobacz więcej
smakach. Każdy znajdzie coś dla siebie (lub bliskich) :) Przepis na tradycyjnego karpia smażonego znajdziecie tutaj.Jest on zdecydowanie przeznaczony dla osób, które kochają się w tradycyjnych Zobacz więcej
atmosfera autentycznej starej kuźni, miła obsługa i ciekawi goście. Króluje kuchnia polska, jest jednak kilka zapożyczeń z innych, europejskich kuchni. Wpływa to dobrze na urozmaicenie smaku. Całą Zobacz więcej
SlodkoSlone
SlodkoSlone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slodko Slone
Lin i karp z grilla

Lin i karp z grilla 1698

0
W polskiej złotej jesieni normalne jest to, że czasem zawodzi i uracza nas deszczem, zimnem i szarugą... Tym bardziej cieszę się, że w ubiegłym tygodniu odwiedził nas wujek i przywiózł ze sobą Zobacz więcej
delikatesowa linia przypraw na rynku polskim Produkty dla koneserów dobrego smaku Wyjątkowe surowce zachowane w naturalnej, oryginalnej formie Wyszukane smaki, elegancka i nowoczesna grafika Zobacz więcej
Klasyka kuchni polskiej - lin w smietanie.Ponoc zadna inna ryba nie pasuje do sosu smietanowego jak lin wlasnie.Ma bardzo smaczne,delikatne ,biale i raczej chude mieso.Ryba bardzo podobna w smaku do Zobacz więcej
ciasta, który później ułożysz na wierzchu we wzór kraty. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez kwadrans. Po tym czasie wyciągnij ciasto i wylej na nie Zobacz więcej
połówce mozzarelli i pomidorka. Na desce lub na półmisku rozkładamy rukolę, delikatnie solimy, dodajemy świeżo mielony pieprz i zioła prowansalskie. Następnie glazurą balsamiczną malujemy fantazyjne Zobacz więcej
wszystkim jeden, czyli ryba. Koniecznie musi być świeża, dobrej jakości, idealnie by było gdyby były to minimum dwa gatunki. Składniki 1 marchewka 1 pietruszka selera 1 por 1 liść laurowy, 2 Zobacz więcej
Od rana do wieczora przemarsz wojsk:) Ciągle latają nad naszymi głowami, co minuta. Jedne niżej drugie wyżej. Nie jestem przyzwyczajona, ale tu jestem zmuszona się przyzwyczaić. Mogę oglądać jakie Zobacz więcej
Do wszystkich, którzy to czytają: unikajcie Ryanair’a jak tylko możecie. Tzw. “tanie linie” owszem, są tanie, pod warunkiem, że bilet kupujesz bez dodatkowego bagażu posiadając specjalną kartę Zobacz więcej
– któremu w tym momencie nadaje ksywkę – WIELKI, robi sery, które wywracają kubki smakowe w sposób dotąd nam nie znany. Jadłem najlepsze sery francuskie, hiszpańskie i włoskie i coś mi mówi, że będę Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubię gotować
Lombardia- Bergamo

Lombardia- Bergamo 59

0
Włochy, ach Włochy…. Malownicze masteczka na wzgórzach porośniętych cyprysami, wąskie uliczki, do których nigdy nie dociera światło, błękitne niebo i najlepsze na świecie capuccino jak dobrze, że Zobacz więcej
Słonimskiego “Popiół i wiatr” – oto fragment: “ (..) Był na świetnym obiedzie i jeszcze wspomina Każdy szczegół kolejno. Śledziki z śmietaną, Majonezy, pieczarki i klopsiki z lina, Lecz zapomniał – o Zobacz więcej
kurczaka nad żarem ogniska wylądowały: camembert ( ciepłe, płynne wnętrze schowane pod skórką,pyszne!) warzywa ( cukinia i papryka w szczególności) steki ( od Beskidzki Wypas, kawał dobrego mięsa) Zobacz więcej
– Po ślubie Jana Hřebejki (2013). Wciągający, trzymający w napięciu i nieprzewidywalny dramat. Warto obejrzeć, mimo że tematyka nie należy do najłatwiejszych. Czas na obiad...Malowniczy park Zobacz więcej
… ale nim nie jest. Biznes przechodził z rąk do rąk, właścicielem przez jakiś czas był między innymi browar Konstancin, aż w końcu trafił do obecnych właścicieli, ekipy piwnych zajawkowiczów. Zobacz więcej
Kwintesencja polskiej, wiejskiej sielanki. Słodkie truskawki w połączeniu z tradycyjnym, kwaskowatym twarogiem i puszystym, drożdżowym ciastem przywodzi na myśl wakacje na Kaszubach i huśtawki Zobacz więcej