by WIELKIE JOŁ Składniki: 1 lin (użyłem ok. 400g ryby) 2 pomidory 1 papryka 1 cebula Trochę soku z cytryny Oliwa z oliwek Przyprawy – sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka, zioła prowansalskie
Zobacz więcej
Zobaczyłam w sprzedaży lina i wiadomo, że go kupiłam! Tą rybę Tato łowił rzadko, ale do dziś pamiętam z dzieciństwa jej smak. Wówczas zwykle jedliśmy smażonego lina w samej mące. Lin ma bardzo dobre
Zobacz więcej
17 września 2012 by Caroline Czyszczenie lina było kiedyś dla mnie najgorszą rzeczą, jaką można sobie wyobrazić. Ogólnie czyszczenie ryb nie jest dla mnie żadnym problemem, ale lin ma na łuskach
Zobacz więcej
7720 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 388 głosów z średnią 4.43 z 5) Lin w galarecie4.43 out of 5 based on 388 voters. Składniki: Jeden około 80dkg lin Sok z cytryny Marchewka, pietruszka
Zobacz więcej
Łosoś - jedna z najbardziej szlachetnych, docenianych i aktualnie najmodniejszych ryb. Mięso łososia jest niezwykle delikatne o różowawej barwie i charakterystycznym smaku. Łosoś jest na tyle smaczną
Zobacz więcej
Wreszcie przyszło lato. W mieście upały są nie do wytrzymania, a ja wyleguję się na leżaku pod drzewami na mojej wsi. Biorąc pod uwagę, że w takie gorące dni je się dania lekkie razem z moją mamą na
Zobacz więcej
Tak jakem obiecał zdjęcie upisanego wcześniej śledzia w Porto na początku się znajdzie. Moje Szczęście twierdząc, iż on nie fotogeniczny jak smaczny, ale roli podołała. Po odleżeniu swego wyszedł
Zobacz więcej
Zrobiłem prawie wg. przepisu..Zamiast tymianku zioła prowansalskie, a dodatkowo przysmażona cebulka pod śmietanę. To był chyba dobry pomysł, bo przez to lin nabrał charakteru. Grunt, żeby nie
Zobacz więcej
W sumie niby nic, ale warto wiedzieć. Lina smaży się na maśle i ze skórą - oto wiedza tajemna, którą Wam przekazuję. Składniki: lin sól/wegeta mąka masło Sposób przygotowania: Lina oczyścić i
Zobacz więcej
Klasyka kuchni polskiej - lin w smietanie.Ponoc zadna inna ryba nie pasuje do sosu smietanowego jak lin wlasnie.Ma bardzo smaczne,delikatne ,biale i raczej chude mieso.Ryba bardzo podobna w smaku do
Zobacz więcej
Książka „Food Pharmacy Opowieść O Jelitach I Dobrych Bakteriach Zalecana Wszystkim Którzy Chcą Trafić Przez Żołądek Do Zdrowego Życia Tej Książki Nie Da Się Przedawkować” to książka, która przykuwa
Zobacz więcej
Ryby z pasją!: Flaczki z lina Ryby z pasją! piątek, 11 grudnia 2015 Flaczki z lina Składniki: Lin ok. 1,5 kg Masło 1-2 łyżki Marchew Korzeń pietruszki Korzeń selera Pieprz czarny Sól lub Vegeta
Zobacz więcej
Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się
Zobacz więcej
Podczas pobytu na urlopie na wsi miałam okazję przyrządzić pyszne smażone liny, które złowił mąż mojej przyjaciółki. Ryba przyprawiona mieszanką przypraw wyszła aromatyczna, pełna smaku i z chrupiącą
Zobacz więcej
W polskiej złotej jesieni normalne jest to, że czasem zawodzi i uracza nas deszczem, zimnem i szarugą... Tym bardziej cieszę się, że w ubiegłym tygodniu odwiedził nas wujek i przywiózł ze sobą
Zobacz więcej
Nie jestem znawczynią ryb, dlatego lin, na którego natknęłam się w osiedlowym sklepie wydał mi się egzotyczny, a na pewno ciekawszy niż popularny pstrąg czy łosoś. A ochotę na rybę miałam już od
Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam smaczną izdrową propozycję nalina pieczonego wpiekarniku zplasterkami cytryny imasłem zdodatkiem ziół ipietruszki. Dzięki pieczeniu wpiekarniku lin
Zobacz więcej
Sposób podania naszego lina. Lin w warzywach. Składniki : 2 sprawione liny ( po 50 dkg ) 1 porcja = 470 kcal 1 cytryna 4 listki laurowe Czas przygotowania : 2 łyżki ziaren czarnego pieprzu około 35
Zobacz więcej