lin zapiekany

Zapiekać ryby w ten sposób można różne, zarówno morskie, jak i słodkowodne. Sprawdzi się w tym przepisie zarówno dorsz, jak i lin lub karp. Mój wybór padł na dorsza, po pierwsze, dlatego, że preferuje Zobacz więcej
Śledzie wsosie musztardowymSzczupak po żydowskuKarp po polskuKnysze zkapustąBudyń zrybyŁamańce zmakiemPiernikKompot zsuszonych owoców Propozycja VZupa grzybowa zkładzionymi kluseczkamiSałatka Zobacz więcej
ochotę na pizzę, a dbacie o linie! :) składniki: na 2 mini pizze: 2 chlebki pita 2 plastry pomidora 3 plasterki szynki garść tartegosera mozzarella na sos: 4 łyżeczki ketchupu, 1 łyżeczka oregano Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
192. zaczynam wracać

192. zaczynam wracać 121

0
i tapioka na mleku z mango, melonem i arbuzem A tutaj przedstawiam kilka śniadań wakacyjnych: 1. Ustka: miks surówek, bułki, wędzone ryby; 2. Ustka: talerz owoców, jogurt, kawa zbożowa; 3. Ustka: Zobacz więcej
Mój Partner rozpoczął kurs, który ja nazywam "chodzenie po skałach". W sumie to chodzenie to raczej zwisanie na linie. Jednym słowem zaczął uprawiać taternictwo. Muszę się przyznać, że sama bym Zobacz więcej
Wlosi nie jedza sniadan,rano wypijaja kawe expresso , zjadaja maly rogalik,zwany tutaj "cornetto"-ot i cale wloskie sniadanie. Trudno jest zmieniac przyzwyczajenia,wynikajace z tradycji i kultury,ale Zobacz więcej
Dla tych, którzybardzo lubią gofry adbają olinie topolecam przepis nalekkie gofry bez tłuszczu. Można je jeść zespokojnym sumieniem ponieważ mają zdecydowanie mniej kalorii niż te tradycyjne.Ich Zobacz więcej
śmietanę i kaloryczny ser puszystym miksem z orzechów nerkowca, mleka roślinnego, świeżych ziół i aromatycznych przypraw. Gratin w takiej wersji jest lekkostrawny i niskokaloryczny, dlatego też jest Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
# 2 Idealny makaron.

# 2 Idealny makaron. 91

0
makaron jest interesujący, ale nie ma smaku szpinaku czy buraków - jest on jedyniie zabarwiony. W sklepach można spotkać makarony nisko węglowodanowe - jeżeli dbasz o linie to coś dla Ciebie :) Rady Zobacz więcej
i są drogie. Banany to nie tylko przysmak kulinarny, ale mają też duże zastosowanie w innych dziedzinach. Z liści otrzymuje się włókno manilskie bardzo silne i odporne na działanie wody morskiej. Z Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon
Gniazdko z niespodzianką!

Gniazdko z niespodzianką! 25

0
. „Zastrzyk inspiracji” otrzymuje ode mnie zestaw publikacji na temat produktów i dań lokalnych, natomiast książka kulinarna wędruje doLiny. Gratuluję i proszę Was o kontakt mailowy Zobacz więcej
Maj dobiega końca - wraz z nim kończy się sezon na szparagi, które uwielbiam i mogłabym jeść codziennie w każdej postaci. Dziś proponuję przepyszną kruchą tartę z tym zdrowym warzywem i dodatkiem Zobacz więcej
z regionem i z samą Dagmarą Mazurek, która od lat słynie w kulinarnym świecie z produktów z mermeckiej żurawiny. Drugie miejsce zajął wyjątkowo apetyczny zestaw rybny podany przez Halinę Rogińską i Zobacz więcej
konfitowane z kopytkami i modrą kapustą, gicz jagnięca pieczona z kaszą gryczaną i grillowanymi warzywami oraz dorsz bałtycki w bulionie warzywnym. Ja chciałem też spróbować ryby. Oprócz dorsza Zobacz więcej
, jeziorem, więc z okna rozpościera się piękny widok. Ja skusiłam się tam na regionalny specjał, który nie pamiętam jak się nazywał:) W każdym bądź razie są to placki z sera,pieczareki kurczaka. Zobacz więcej
warstwa, więc jeśli ktoś za nią nie przepada, może dodać jej mniej lub całkiem pominąć. Do wysypanego bułką tratą naczynia wykładamy masę soczewicową, wyrównujemy. Następnie na wierzch soczewicy Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Karp na czarno

Karp na czarno 97

0
Ryb jadano wdawnej Polsce wiele izprzyjemnością. Królował szczupak, lin iłosoś, ale idla karpia miano sporo poważania. Jak pisze Jarosław Dumanowski: „Polską kuchnię ceniono wEuropie właśnie za bardzo Zobacz więcej
pokrywka
pokrywka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spoon.blox.pl
Jeden farsz, dwa obiady

Jeden farsz, dwa obiady 915

0
ciasta francuskiego położyć farsz i przykryć drugą częścią po czym pozaginać rogi jak do calzone. Inną opcją jest zrobienie warkocza. Delikatnie zaznaczacie na cieście 2 linie, które podzielą je na 3 Zobacz więcej
ktoremu nabrala niepowtarzalnego, intensywnego aromatu. Zupe zagescilam czerwona soczewica. Polecam ten sposob wszystkim tym, ktorzy dbaja o linie i chca dostarczyc organizmowi cennych mikroelementow Zobacz więcej
łatwiej się go rozprowadzało). Czekoladą narysować cztery linie łączące boki mazurka. Wykałaczką zmienić linie w esy floresy. Mazurek schłodzić w lodówce co najmniej 8 godzin, a najlepiej całą noc. Zobacz więcej