lipov

Macie dzieci? Pozwalacie im pomagać w kuchni? Kto raz spróbował wie, że to bezcenne doświadczenie :) Książka Beaty Lipov jest ciekawa z dwóch względów - po pierwsze stanowi bazę pysznych przepisów. Po Zobacz więcej
Dzisiejszą książkę polecam Wam z wielką radością. Autorkę znam już od kilku lat. Zawsze pełna optymizmu i profesjonalna. Widać, to również w jej najnowszej książce, w której zaprasza czytelników do Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
bomba witaminowa!

bomba witaminowa! 86

0
Koktajl. Uwielbiam koktajle. Pyszne owoce, soczyste, pachnące... ach! Przepis na żywca z premedytacją ściągnęłam z bloga p. Beaty Lipov :) A wygląda to tak! 2 pomarańcze, słodkie, koniecznie i 2 Zobacz więcej
Pomysł na tą pożywną zupkę znalazłam w książce Bułgaria na talerzu Beaty Lipov... Mięso wymieszać z połową ryżu, posiekaną natką pietruszki i jedną cebulą.Dodać jajko, czubrycę i sól.Dokładnie wyrobić Zobacz więcej
Witajcie! Jak część z Was wie, właśnie trwa konkurs Almette, w którym można wygrać kulinarną wycieczkę do Toskanii lub warsztaty fotograficzne z Beatą Lipov, a ja i do Toskanii i do fotografii Beaty Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Co dziś jemy?

Co dziś jemy? 212

0
Placki owsiane! Tak, tak, a ja znowu o płatkach owsianych. Tym razem z dodatkiem jabłka i rodzynek. Bardzo prosty i szybki obiad, a jaki sycący! Kolejne placki na mojej liście ulubionych. Placki Zobacz więcej
Dostałamna Mikołaja książkę Beaty Lipov "Dzieciaki do kuchni" i był to świetny prezent bo książka jest świetna, prosta w opisach i przepisach, bawi i uczy i bardzo zachęcająca do stawiania pierwszych Zobacz więcej
Chciałam zrobić kolacje, mójwybór padł na omlet ze szpinakiemz książki Beaty Lipov "Dzieciaki do kuchni' zmodyfikowany przez mnieo dodanie sera i ząbka czosnku. Wyszła pyszna lekka kolacja i taka Zobacz więcej
Krótko o dzisiejszych warsztatach, w których brałam udział. W siedzibie Agory w Warszawie, zaraz po konferencji Food Blogger Fest, odbyły się warsztaty fotografii kulinarnej prowadzone przez Beatę i Zobacz więcej
No i przyszła pora na ciasto ,z rabarbarem oczywiście. Zdrowe z dodatkiem pełnoziarnistej mąki i pysznie jogurtowe. Naprawde polecam! Jogurtowo razowe ciasto z rabarbarem z przepisu :Beaty Lipov 100 g Zobacz więcej
upominkiem dla naszych bliskich, znajomych czy kolegów z pracy. Polecam! Pomysł z gazetki ,,Dzieciaki szykują Święta'' Beaty Lipov. Aby wykonać kolorową choinkę należy upiec 3 lub 4 krążki o różych Zobacz więcej
Kilka minut na przygotowanie deseru (przy czym składników dość mało) tak zaczęły się warsztaty fotograficzne organizowane przez firmę Almette prowadzone pod okiem Beaty i Lubomira Lipov. Miało być Zobacz więcej
Lipov autorka bloga Lawendowy Dom. W gazetkę jeszcze się nie zagłębiałam, tylko jąpobieżnieprzejrzałam. Wiele w niej przepisów wraz ze zdjęciamiautorstwastudia Lipov, ale nie tylko. Zobacz więcej
MAZUREK czekoladowy -o głębokim, intensywnym smaku- bez pieczenia inspirowanyprzepisem Pani Beaty Lipov z Lawendowego Domu. Zapraszam!!! SPÓD MAZURKA: 150 g ciasteczekzbożowych z czekoladą 100 Zobacz więcej
bardzo ładną wizualnie książkę. Wspaniałe zdjęcia zostały wykonane przez: Studio Lipov, Tomasza Paczkowskiego. Aranżacja zdjęć: Studio Lipov i Magda Gessler. Poza zdjęciami na uwagę zasługują także Zobacz więcej
dopiero zastanawiam się co mogę z nich zrobić. Ostatnio zrobiłem po raz kolejny mussakę. Ale dzisiaj o suszonych pomidorach, którymi zarazili mnie Państwo Lipov z Lawendowego... :) Zdjęcia które Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Tutmanik

Tutmanik 125

0
placków. Ser mieszamy z jajkiem, rozsmarowujemy farsz na plackach, zwijamy je w rulony i kroimy na plastry o grubości 5 cm i układamy je w natłuszczonej okrągłej formie jeden obok drugiego. Polewamy Zobacz więcej
spróbować typowych smaków Toskanii. A to tylko część z przygotowanych atrakcji! Dla kolejnych 22 osób przygotowaliśmy warsztaty fotografii kulinarnej, które poprowadzi, znana Wam zapewne, blogerka Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Leniwa niedziela

Leniwa niedziela 289

0
ciasta. Kruchy, delikatny i lekko słodkawy. Najlepiej smakuje z dżemem, powidłami lub jakimś słodkim kremem. Chlebek kukurydziany dla początkującego piekarza Beata Lipov 'Dzieciaki do kuchni czyli Zobacz więcej
odstępuje na krok ale staram się zająć innymi rzeczami a od czasu do czasu piękę oto takie smakołyki :) Przepis pochodzi z mięsięcznika Kuchnia 06/2011 przedstawiony przez autorkę bloga lawendowy dom Zobacz więcej