płaty karpia( dwie boczne tusze wyfiletowane z kręgosłupa) 3-4 cebule sól pieprz olej rzepakowy natka pietruszki Karpia umyć i poprzekładać cebulą pokrojoną w pióra. Dodać sól i pieprz. Wstawić na
Zobacz więcej
Dziś przepis na coś, co mi niezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak! Jest idealnym dodatkiem do domowych
Zobacz więcej
Smażona cebula, idealnie nada się jajo dodatek do wielu potraw. Potrzebujesz tylko: cebuli, soku z cytryny i koncentratu pomidorowego. Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki koncentratu
Zobacz więcej
ZIEMNIAKI ZAPIEKANE POD SKORUPKĄ Z GRZYBÓW, KIEŁBASY LISIECKIEJ I OSCYPKA Pieczone ziemniaki to przysmak któremu rzadko kto potrafi się oprzeć. Są chrupiące, rumiane i kuszące. Wypełnia je smakowity,
Zobacz więcej
Przepis na pyszną, złocistą cebulkę. Idealnie nada się jako dodatek do wielu potraw: Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: cebuli, białego wina, przypraw oraz tłuszczu. Składniki: 4 cebule szkl
Zobacz więcej
Kuchenne triki: smażenie cebuli Zakup cebuli Kupując cebulę należy zwrócić uwagę czy jest twarda i czy nie wydziela słodkiego aromatu (ten zapach często przyciąga muchy) lub zapachu zgnilizny. Cebula
Zobacz więcej
Proste i tanie studenckie „danie”;) Smażona cebula w wersji z dużą ilością curry. Najlepiej smakuje zżytnim chlebem, kaszą albo ziemniakami. Smażona cebula z curry Wykonanie: Cebulę obieram, kroję
Zobacz więcej
Wątróbka smażona z cebulą Składniki : około 30 -40 dag świeżej, wątróbki wieprzowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, mąka Przygotowanie : Wątróbkę w całości umyć pod bieżącą wodą , jeśli
Zobacz więcej
Karkówka to mięso nie wymagające nakładów pracy, żeby było dobrze przygotowane. Z przypraw wystarczy jej pieprz i sól, żeby była smaczna. Jeśli kupisz karkówkę w kawałku, możesz pokroić w plasterki i
Zobacz więcej
Dania z wątróbki wcale nie muszą być takie straszne :) Dziś w wersji smażonej z jabłkiem i cebulą. Tanio, smacznie i baaardzo zdrowo. PRZEPIS: Na 3-4 porcje SKŁADNIKI: 400g wątróbki drobiowej 1 duża
Zobacz więcej
Kolejne danie z polskiej klasyki - banalne, niezdrowe, ciężkostrawne, ale... jak ja lubię smażoną cebulę z jajkiem! Z kromką chleba własnego wypieku posmarowaną prawdziwym masłem. Myślałam, że każdy
Zobacz więcej
Co lubię robić w niedzielę na obiad? Właśnie to : smażoną karkówkę w plastrach z marchewką i cebulą. Do tego pyzy, sos spod mięsa no i różnorodność warzyw do wyboru. Składniki kg karkówki wieprzowej
Zobacz więcej
Czy jest ktoś, kto nie lubi ziemniaków odsmażanych na patelni ? Są świetnym dodatkiem do dań, ale mogą być równie dobrze samodzielnym daniem, szczególnie, gdy usmażymy je razem z cebulą. SKŁADNIKI 5
Zobacz więcej
Rydze kupione, więc trzeba było je jakoś wykorzystać. Tak sobie pomyślałam jakby smakował żurek właśnie z rydzami i muszę Wam powiedzieć, że wyszedł rewelacyjny. Zobaczcie sami na jego wyśmienity
Zobacz więcej
Po pysznej sałatce z ziemniaków, przedstawiam Wam pomysł na białą kiełbasę smażoną z cebulą. Szybkie danie i bardzo pyszne :) Składniki: 6 pętelków białej surowej kiełbasy 0,5 kilograma cebuli 1 łyżka
Zobacz więcej
Ten przepis nie jest dietetyczny, nie są w nim także ograniczone kalorie. I bardzo dobrze, bo nie wszystkim potrawom drastyczne ograniczenia kalorii służą. Tak też jest ze smażoną cebulą. Ostatnio
Zobacz więcej
składniki: 500g wątroby wieprzowej 2 duże cebule liść laurowy 4 łyżki wody olej lub smalec do smażenia pieprz, sól wykonanie: Wątróbkę myjemy, odsączamy, wykrawamy błonkę, kroimy na 1-1,5 cm kawałki,
Zobacz więcej
Jak zostają mi ziemniaki z obiadu to przygotowuję smażone z kiełbaską i cebulą. Pyszne... Idealnie się sprawdzą dla głodnego mężczyzny... Składniki: - ziemniaki ugotowane z obiadu (około 4 średnie ) -
Zobacz więcej
Wielkopolski er smażony produkowany jest z twarogu z mleka krowiego. Świeży twaróg przez kilka dni dojrzewa czyli gliwieje. Jest to naturalny proces podczas którego dochodzi do rozkładu białka.
Zobacz więcej
Bardzo lubię wątróbkę i to pod każdą postacią, ale z oczywistych powodów nie jem jej zbyt często, zazwyczaj raz - góra dwa razy - w miesiącu. Lubię jak jest miękka, dobrze doprawiona i dobrze
Zobacz więcej