liska

Dziś pokażę Wam piernik, który upiekłam na Boże Narodzenie . Tak, tak.. wiem, że jest późno jak na prezentowanie swoich świątecznych wypieków;). Przepis zaczerpnęłam z książki mojej Blogowej Mamy- Zobacz więcej
« Babka piaskowa z cukrem ... Ciasteczka owsiane z ... » Drożdżówki Liski Zniknęły w mig. Zrobiłam je późnym wieczorem, a ledwo co starczyło na drugie śniadanie na następny dzień. Jestem przywiązana Zobacz więcej
W te Święta zamieszkał z nami wyjątkowy lokator...;) Lisek z delikatnej białej porcelany z podwiniętym złotym ogonkiem i czujnymi uszkami, był szczególnym prezentem dla naszej Mamy. Bardzo cenimy Zobacz więcej
hedoniacake
hedoniacake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hedoniacake
Ciasto orzechowe Liski

Ciasto orzechowe Liski 94

0
To ciasto postanowiłam wypróbować jak tylko dostałam książkę Liski. Niestety, mnie nie zachwyciło i nawet nie wiem dlaczego. Jeszcze je raz wypróbuję jak będą świeże jeżyny, czyli jakoś na jesień. Zobacz więcej
mnie liski C:). Układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek, przy większych ciasteczkach będzie to 15min). Zobacz więcej
dokarmić i dalej wykorzystywać do innych wypieków. Podane składniki wystarczą na 2 duże keksówki. Listę składników cytuję za Liską. chleb ulubiony Liski Sposób przygotowania: Dzień wcześniej Zobacz więcej
), natomiast tym razem oddałam sprawę w ręce Liski, znanej z doskonałych przepisów. I nie żałuję. Bułeczki wyszły przepyszne, miękkie, wilgotne, rozpływające się w ustach! Naładowałam w nie mnóstwo Zobacz więcej
Pyszna, krucha szarlotka, niby zwykła, prosta, pospolita, polska - taką jaką znacie, ale właśnie takie smaki są najlepsze i każdy z nas do nich często wraca i za nimi tęskni! Z moich ostatnich Zobacz więcej
Przepis na sfotografowane bułeczki znajdziecie na bloguWhite Plate. Liska dodaje do nich kandyzowaną skórkę pomarańczową, której ja nie miałam pod ręką, więc zrobiłam bez. Dodatkowo bułeczki Zobacz więcej
Makaron z brukselką od Liski W życiu nie wpadłabym na takie połączenie. Kilka dni wcześniej obiecałam sobie żespróbujępowrócić do brukselki, której od przedszkola nie tykałam bociąglew pamięci miałam Zobacz więcej
godziny. W trakcie pieczenia sprawdzam wypiek - jeśli bezy będą suche i lekkie, oznacza to, że się wysuszyły (nie powinny mieć wilgotnego środka). Uwagi: 1. Przepis na te bezy pochodzi z książki Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja po Świętach mam ochotę raczej na chleb z masłem i z serem. Dlatego dzisiaj proponuję bardzo dobry chlebek żytni. Mirabbelka zmodyfikowała trochę chleb Liski i efekt końcowy Zobacz więcej
niepomiernych twarogu zrobiłam oponki. Oponki bez dziurki, z racji pójścia na skróty. Jednak smak ten pożądany, a to najważniejsze. Z przepisu Liski "White Plate. Słodkie". Do gorącej herbaty z Zobacz więcej
Podczas gdy duża liczba blogerów kulinarnych poczuła się zobligowana do napisania recenzji na temat pierwszej książki Liski, z zamiaremstworzenia swojej (recenzji, nie książki)od pięciu dni noszę się Zobacz więcej
. I bardzo dobrze. Ten wstęp ma na celu podniesienie atrakcyjności pierniczków Pepparkakor Liski. Wykonanie ciasta to żaden problem, konsystencja idealna, pierniczki smakują jak te ulubione przez Zobacz więcej
Dla małej Julki, która skończyła dwa latka, nasza ciocia Basia zamówiła torcik. Spodziewałam się jakiejś Myszki Miki, kucyków Pony, Dory, Truskawkowego Ciastka ... a tu zaskoczenie - ma być Lisek Zobacz więcej
Przepis pochodzi ze stronyWhite Platei dlatego nic nie zmieniam. Jak Liska pisze, że dobre to takie musi być. Nie miałam tylko dżemu porzeczkowego, jeszcze nie miałam, dlatego przerobiłam owocową Zobacz więcej
w cynamonowo - waniliowym aromacie. U nas serwowany na ciepło z gałką lodów. Polecam i życzę miłego dnia! Źródło przepisu: Liska Składniki: 200 g masła, pokrojonego w kostkę 380 g mąki 2 żółtka 1 Zobacz więcej
Był u Liski, teraz jest u mnie. Ten u Liski urzekł mnie swoim sprężystym miąższem - tak przynajmniej wnioskuje moje oko kiedy przypatruje się tym pysznym liskowym fotografiom. Pisałam że go upiekę w Zobacz więcej
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? « Kocham kwiaty - Eustoma ... Nieoczekiwany koniec lata i oponki Liski Z sernika na zimno (wkrótce na blogu:) zostało mi trochę sera, a pierogi Zobacz więcej