lizaki z karmelu

ćwiartki jabłek na wykałaczki i maczamy we wcześniej przygotowanym karmelu. Oczywiście jeszcze ciepłym. Jeśli zdarzy się tak, że karmel nam zastygnie, to wystarczy go podgrzać ponownie. Na koniec Zobacz więcej
Lizaki lodowe o smaku słonego karmelu, czyli koktajl jaglany „słony karmel” (przepis tutaj) zamrożony w pojemniczkach do lodów:) Lody z kaszy jaglanej o smaku słonego karmelu Wykonanie: Przygotowuję Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cake Caprice
Candy Apples

Candy Apples 253

0
Pyszne, moje ulubione!! Jabłka w karmelu, a raczej jabłka-w-lizaku! Kojarzą mi się z Jarmarkiem Bożonarodzeniowym, bo tam jadłam je po raz pierwszy. Dwa lata temu zrobiłam je sama i teraz są u nas na Zobacz więcej
smakołyki alergika
smakołyki alergika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakołyki alergika
lizaki

lizaki 3321

0
Lizaki z samego cukru, bardzo vintage i bardzo pyszne ;) Nawet najcięższy alergik może je jeść, bo nie ma w nich nic, co mogłoby uczulić. Choć oczywiście wszystko jest możliwe i nawet karmel może Zobacz więcej
jabłek ( u mnie odmiana małych, miękkich jabłekPilot) - 150 g cukru kryształu - 2 łyżki wody Jabłka umyj, w miejsca ogonków powbijaj gałązki zerwane z jabłoni. Jeśli masz twardą odmianę jabłek Zobacz więcej
(np. te do lodów, lizaków lub do kukurydzy). Przygotowujemy blachę do pieczenia - kładziemy na nią papier do pieczenia, który lekko smarujemy oliwą / olejem. Do garnuszka dodajemy cukier puder, Zobacz więcej
Zakupiłam ostatnio w markecie foremki do lizaków. Przypomniało mi się jak robił lizaki mój Tata, więc postanowiłam zrobić je mojej córeczce. Dzieci wprost przepadają za lizakami, ale lizaki ze sklepu Zobacz więcej
Z okazji "Dnia Dziecka" dla mojej córeczki przygotowałam lizaki. Nie miałam do tego specjalnych foremek, a do tego użyłam "foremki" aluminiowe ze świeczek tzw. podgrzewaczy. Pomysł do ich Zobacz więcej
Fiołkowe lizaki chodziły za mną od dawna, od kiedy zobaczyłam jetutaj;) Fiołki rogate, czyli mini bratki świetnie się sprawdzają w lizakach, bo są śliczne i... płaskie, więc ładnie się układają na Zobacz więcej
jakiegoś ciepłego miejsca w którym można było by się ogrzać. Nagle nasz wzrok przyciągnęły okna pewnego sklepu. Słodkie Czary Mary to sklep z ręcznie robionymi słodyczami. Ręczną produkcję cukierków Zobacz więcej
Kiedy maluchy chcą coś słodkiego, zaproponujcie im domowe lizaki. Mi pomysł na zrobienie takich lizaków przyszedł do głowy, kiedy zakupiłam butelkę jasnego syropu z agawy. Pyszny smak, lekko Zobacz więcej
Popcorn pops – karmelowy popcorn na patyku 0 Posted by Candy Company - 2 lipca 2013 - Przepisy Lubicie popcorn? Apopcorn w karmelu? Polecamy ten przepis nie tylko fanom prażonej kukurydzy. Właściwie Zobacz więcej
na świecie fabrykę cukierków- dziewczynki były zachwycone z otwartymi buziami i policzkami przyklejonymi do szyby oglądały pokaz tworzenia cukierków o smaku marakui z serduszkiem na przekroju. Panie Zobacz więcej
jeszcze więcej oleju i mąki. Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Walentynkowe lizaki

Walentynkowe lizaki 124

0
Siły u mnie jeszcze bardzo malutko, ale nie mogłam sobie odmówić przyjemności przygotowania takich pysznych i pachnących lizaków. Lizaki są banalnie proste w przygotowaniu są też piękną własnoręcznie Zobacz więcej
Chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszne babeczki karmelowe z orzechami. Przepis pochodzi z kopalni receptur i dobrych radcincin. Dostosowałam go do naszych potrzeb - zamieniłam mąkę na Zobacz więcej
Nie ma większego wroga lizaków niż ja. Czysty cukier. Dziecko trzyma je w buzi nie wiadomo jak długo i tylko psują mu się zęby. No ale tym lizakom nawet ja nie potrafiłam się oprzeć;) Zrobiłam je w Zobacz więcej
Mam taką teorię, że istnieją smaki "dziecięce" i smaki "dorosłe". Dziecięce smaki są nieskomplikowane, wyraziste i podstawowe. Angażują jeden, góra dwa kubkismakowe na raz.Słodkie, ulepkowate lody Zobacz więcej
jego przygotowywania jest niezwykle wazny bowiem od niego zalezy kolor i smak naszego syropu. Trzeba uważać by cukier się nie spalił, wtedy syrop bedzie gorzki i nienadaje sie juz do spozycia. Ważne Zobacz więcej
, czekoladowe lizaki, kakaowe tabliczki są tu wyrabiane właśnie własnoręcznie. Sami możemy podejrzeć wytwarzanie słodkości i może chociaż tworzenie tak niesamowitych kształtów może być ciężką pracą, Zobacz więcej